Studieadviseur

Studieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
10 apr 24 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Leiden University College The Hague (LUC) van de Faculteit Governance and Global Affairs is op korte termijn op zoek naar een ervaren en enthousiaste Studieadviseur (0.6 fte).

Functieomschrijving

De kandidaat zal nauw samenwerken met de zittende studieadviseur. Als studieadviseur maakt u deel uit van de ondersteunende staf van LUC en werkt u nauw samen met zowel collega’s van deze ondersteunende staf als met het bestuur van LUC en de academische staf. De studieadviseur is onderdeel van het uitgebreide Student Support System van het LUC. Andere leden zijn de Student Life Officer (residentiële aangelegenheden), Student Life Counselors (student psychologen) en Academic Advisers (academische staf met een inhoudelijk adviserende rol). LUC streeft naar een kwalitatief uitstekende ondersteuning van de studenten op zowel sociaal als academisch vlak.
Werkzaamheden van de studieadviseurs zijn:

  • Adviseren en begeleiden van studenten bij de academische aspecten van de studie;
  • Informeren van studenten over studieprogramma’s en hen adviseren bij studiegerelateerde vragen;
  • Ondersteunen van studenten in het opstellen van hun studieplannen;
  • Monitoren/bewaken van de studievoortgang van studenten, signaleren van problemen;
  • Zorgen voor een adequate vastlegging onder andere in het Leidse Studenteninformatiesysteem (uSis);
  • Uitvoeren en ondersteunen Leids Studie Systeem;
  • Opstellen van rapportages en beleidsadviezen aan de College Board;
  • Registreren en administreren van bijzonderheden en knelpunten van studenten, onder andere in uSis. Tevens acteren op deze omstandigheden;
  • Een actieve bijdrage in de voorlichting, werving en toelating van aspirant studenten;
  • Samenwerken met de andere leden van het Student Support team bij de initiatieven die zij organiseren.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Academisch werk-en denkniveau en relevante werkervaring;
  • Ervaring als studieadviseur in een academische onderwijsinstelling, goed bekend met wet- en regelgeving in het Hoger Onderwijs en ervaring met processen in een onderwijsinstelling, bij voorkeur binnen de Universiteit Leiden;
  • Oprechte interesse in studenten, ervaring in de omgang met internationale studenten, sensitief voor culturele verschillen, en kennis van de uitdagingen binnen een (internationale) studentenpopulatie;
  • U deinst niet terug voor een uitdaging, speelt gemakkelijk in op veranderende omstandigheden en bent stressbestendig. U bent een teamspeler en werkt student- en resultaatgericht;
  • Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal (alle communicatie en correspondentie binnen het Leiden University College geschiedt in het Engels);
  • Kennis van de Leidse informatiesystemen (waaronder uSis) is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie in een hecht team van collega’s in het hart van onze opleiding. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.588,- en maximaal € 4.084,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof  en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Governance and Global Affairs

 

Het Leiden University College The Hague (LUC) is in 2010 gestart als het internationaal honours college van de Universiteit Leiden en maakt deel uit van de Faculteit Governance and Global Affairs, een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden. Geworteld in de academische traditie werken studenten, docenten en onderzoekers van deze faculteit samen met nationale en internationale partners aan nieuwe inzichten en oplossingen voor hedendaagse vraagstukken op het snijvlak van bestuur, politiek, recht en vrede en veiligheid.

 

Leiden University College biedt een selectief Honours programma aan in Liberal Arts and Sciences: Global Challenges. Het LUC biedt een selectief driejarig residentieel Liberal Arts & Sciences programma, volledig in het Engels gedoceerd. Het LUC leidt getalenteerde, gemotiveerde en internationaal georiënteerde studenten op. De aanwezigheid van zowel internationale studenten als internationale (academische) staf maakt het LUC een dynamische en uitdagende omgeving om in te werken.

 

https://www.universiteitleiden.nl/governance-and-global-affairs

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 22.8 uur per week
  • €3475—€4757 per maand
  • Universitair
  • 18-120

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you