Docent Practica Informatica

Docent Practica Informatica

Geplaatst Deadline Locatie
12 apr 15 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Vanwege een verwachte toename in het aantal studenten is de bacheloropleiding Informatica van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) voor het komende collegejaar op zoek naar een docent voor de begeleiding van practica en werkcolleges.

Als docent verzorg je de voorbereiding en praktische invulling van practica en werkcolleges van een aantal vakken binnen de bacheloropleiding Informatica, in overleg met de betreffende vakcoördinatoren die verantwoordelijk zijn voor de theoretische en didactische invulling van het vak.

Bij het merendeel van deze vakken gaat het om computerpractica in het eerste studiejaar van de opleiding. Studenten doen hier ervaring op met Java, C en diverse andere programmeertalen en leren hoe ze zichzelf een programmeertaal meester kunnen maken.

Daarnaast is het in goed overleg mogelijk om binnen deze functie te werken als tutor. In deze rol begeleid je als mentor een vaste groep eerste- of tweedejaars studenten en help je deze bij het ontwikkelen van de academische vaardigheden en het oriënteren op het beroepenveld. Ook kun je bijdragen aan de verdere ontwikkeling en implementatie van de leerlijn informaticavaardigheden.

Het is mogelijk om trainingen te volgen die onderdeel zijn van het traject voor de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), een landelijk erkend onderwijscertificaat dat docenten de gelegenheid biedt om reeds aanwezige competenties zichtbaar te maken en erkend te krijgen.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit het:

  • voorbereiden, ontwikkelen en aanpassen van lessen en lesmateriaal;
  • begeleiden van computerpractica en werkcolleges, met ca. 15-30 studenten;
  • feedback geven op en beoordelen van opdrachten;
  • bijhouden van de digitale leeromgeving (veelal Canvas);
  • afstemmen van de onderwijsactiviteiten met de coördinatoren assistentie, de vakcoördinatoren en de overige assistenten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Als je de docent bent die wij zoeken, dan heb je:

  • een afgeronde academische masteropleiding in de informatica of verwante opleiding;
  • uitstekende programmeervaardigheden in onder andere C, Java en Python of ben je bereid om je hierin te verdiepen;
  • ervaring in het gebruik van Linux;
  • affiniteit en eventueel ervaring met het geven van programmeeronderwijs;
  • goede didactische en organisatorische kwaliteiten;
  • de vaardigheid om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Bekendheid met de bacheloropleiding informatica is een pre maar niet noodzakelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging naar vier jaar bij gebleken geschiktheid. De ingangsdatum van het dienstverband is 20 augustus 2018.

Het bruto salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, minimaal €2.588 en maximaal €4.084 (schaal 10) per maand op basis van volledige werktijd (38 uur), exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

In deze functie werk je onder de coördinator academische vaardigheden van de bacheloropleiding Informatica. Daarnaast maak je deel uit van het team van vaardigheidsdocenten van de andere bacheloropleidingen binnen het College of Science.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) telt circa 6.000 studenten en 1.500 medewerkers, verspreid over acht onderzoekinstituten en een aantal ondersteunende, facultaire diensten. De FNWI biedt elf bacheloropleidingen en een veelvoud aan masteropleidingen aan op het gebied van exacte wetenschappen, informatiewetenschappen en levens- en aardwetenschappen.

Negen bacheloropleidingen binnen de FNWI zijn ondergebracht bij het College of Science. Binnen de studieprogramma’s van de opleidingen in Informatiewetenschappen heeft het onderwijs een sterk theoretische kant, maar wordt de kennis ook direct toegepast in werkcolleges, practica en projecten.

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-natuurwetenschappen-wiskunde-en-informatica/faculteit-der-natuurwetenschappen-wiskunde-en-informatica.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4zGQ9Ysg

Specificaties

  • Onderwijs
  • Natuurwetenschappen
  • 24—38 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • Universitair
  • 18-183

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you