Universitair Docent (Sociale en Culturele Antropologie)

Universitair Docent (Sociale en Culturele Antropologie)

Geplaatst Deadline Locatie
26 apr 10 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Het verzorgen van onderwijs binnen de Nederlandse én internationale Bacheloropleiding “Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies/ Cultural Anthropology and Development Sociology” en het internationale Masterprogramma Social and Cultural Anthropology. Ook het begeleiden van theses en het bijdragen aan verdere kwaliteitsverbeteringen van ons onderwijs behoren tot de taken. Daarnaast wordt door de medewerker antropologisch onderzoek verricht dat leidt tot wetenschappelijk publicaties, tot disseminatie van de resultaten en tot valorisatie. Het schrijven van kwalitatief sterke en kansrijke onderzoeksaanvragen, en het bijdragen aan het afdelings-onderzoeksprogramma behoren ook tot het takenpakket. Verder worden bijdragen aan bestuurlijke en organisatorische taken binnen de afdeling verwacht. Van een voltijdse aanstelling is 0.3 fte gereserveerd voor onderzoek.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Functie-eisen/competenties
• Wij zoeken een collega die gepromoveerd in de antropologie of een nauw verwante discipline
• Wij zoeken iemand met ervaring in en enthousiasme voor het universitaire onderwijs, iemand die breed inzetbaar is in dit onderwijs, die in het Nederlands én in het Engels kan doceren en iemand die goede onderwijsevaluaties uit eerdere werkkringen kan overleggen
• Onze nieuwe collega moet affiniteit hebben met het idee van “applying anthropology”: een deel van ons werkgroep- en practica-onderwijs vindt plaats in nauwe samenwerking met maatschappelijke partners. Wij streven naar een antropologie-beoefening en -curriculum die enerzijds academisch is, maar anderzijds ook georiënteerd op de samenleving, dichtbij en ver weg
• Wij zoeken daarnaast iemand die met elan onderzoek doet, gepromoveerd is, en een overtuigende publicatielijst kan overleggen – bij voorkeur met zowel een stevig aandeel in internationale tijdschriften, als een aandeel in lokale en/of populariserende publicaties
• Wij zoeken een teamspeler, die voortgang in de eigen loopbaan weet te combineren met inzet voor de afdeling
• Onze nieuwe collega is bij voorkeur (vooral) werkzaam in Afrika of Latijns Amerika

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal € 3.475,- en maximaal € 4.757,-  bruto per maand (salarisschaal 11) op basis van een voltijds dienstverband conform het UFO-profiel Universitair Docent 2.

Deze functie staat open voor 0,8 – 1,0 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 4 jaar. Bij gelijkblijvende economische omstandigheden en goed functioneren behoort omzetting in een vast contract tot de mogelijkheden.
De beoogde startdatum is 1 augustus 2018.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken. Denk daarbij aan:
• 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering
• Een pensioenregeling bij ABP
• Keuzemodel voor de fiscale uitruil van diverse arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een vooraanstaande, innovatieve en groeiende universiteit die midden in de samenleving staat en actief bijdraagt aan de ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek. Onze breed georiënteerde universiteit telt tien faculteiten, verschillende instituten, stichtingen en onderzoekscentra, en ondersteunende diensten. Op de campus aan de snelst groeiende economische regio van Nederland (de Zuidas), werken ruim 4.500 medewerkers en volgen ruim 23.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

http://www.vu.nl/index.aspx

Afdeling

Faculteit der Sociale Wetenschappen
De Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) kijkt vanuit meer dan één perspectief naar de grote sociale problemen van deze tijd. Van pesten op school tot hoe om te gaan met illegale immigratie, van de opkomst van populistische politici tot het vormgeven van een zelfredzame samenleving. FSW combineert alle disciplines die nodig zijn om deze 'wicked problems’ te kunnen begrijpen: naast klassieke disciplines als sociologie, antropologie en politicologie ook nieuwe sociale wetenschappen als communicatiewetenschap en bestuurs- en organisatiewetenschap.  In ons onderwijs en onderzoek nemen wij geen genoegen met makkelijke antwoorden. Onze wetenschappers en studenten zijn kritische denkers en doeners die samen verrassende oplossingen ontwikkelen. 
Werken bij Sociale Wetenschappen is samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat en een excellente onderzoeksomgeving. De faculteit telt ongeveer 2.500 studenten en er werken meer dan 250 medewerkers.
De afdeling Sociale en Culturele Antropologie (https://fsw.vu.nl/nl/wetenschappelijke-afdelingen/sociale-culturele-antropologie/index.aspx) is een dynamische en gerenommeerde afdeling met een sterke internationale oriëntatie. Opleiding en onderzoek onderscheiden zich van de andere antropologieafdelingen in Nederland doordat niet is gekozen voor regionale, maar voor thematische accenten. Stafleden, postdoctorale medewerkers en promovendi houden zich binnen hun onderzoek bezig met een breed scala aan onderwerpen en werelddelen. Het overkoepelende onderzoeksthema is Mobilities, Beliefs and Belonging: Confronting Global Inequalities and Insecurities. Prominente onderzoeksvelden zijn kritische ontwikkelingsstudies en de antropologie van religie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Taal en cultuur
  • max. 40 uur per week
  • €3475—€4757 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18141

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you