Lector New Business & ICT

Lector New Business & ICT

Geplaatst Deadline Locatie
12 apr 13 mei Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hanzehogeschool Groningen - Lector New Business & ICT 0,8 fte

Functieomschrijving

Het lectoraat New Business & ICT is in december 2008 gestart. Het lectoraat heeft tot doel innovaties en ontwikkelingen binnen het ICT-domein te onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek leveren een bijdrage aan nieuwe ondernemingen, aan de prestaties van bestaande ondernemingen en helpen organisaties te anticiperen op een veranderende omgeving.

De afgelopen jaren is er gewerkt aan een succesvol lectoraat en zijn de ambities hoog om verder door te ontwikkelen en waarde toe te voegen in de snel veranderende wereld van ICT. Onze huidige lector gaat een centralere positie bekleden binnen de Hanzehogeschool en om deze reden is er een vacature ontstaan voor een innovatieve en ondernemende Lector New Business & ICT 0,8 fte.

Plaats in de organisatie

Het lectoraat New Business & ICT maakt deel uit van het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap. Het lectoraat is direct verbonden aan de opleiding HBO-ICT en werkt samen met lectoraten en docentonderzoekers uit het Instituut voor Communicatie, Media & IT (SCMI). Het lectoraat valt hiërarchisch onder de dean van SCMI.

Werkveld van het lectoraat

Economische waarde door ICT

Digitalisering is van steeds grotere betekenis voor de maatschappij en economie en de ontwikkelingen gaan enorm snel. Vandaag de dag behoren drie ICT-bedrijven tot de tien meest belangrijke bedrijven ter wereld (Apple, Microsoft en IBM). Google, Facebook, Twitter en vele andere bedrijven bieden ICT-diensten die dagelijks door honderden miljoenen mensen worden gebruikt; een aantal daarvan beïnvloedt dagelijks direct of indirect het maatschappelijk debat.Digitalisering en ICT staan niet op zichzelf. Met ICT wordt veel economische waarde gecreëerd: in de vorm van nieuwe ICT-producten en diensten, maar ook als noodzakelijk ingrediënt voor goede bedrijfsvoering.

Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap (MvO CvO)

Het lectoraat is samen met 2 andere lectoraten leidend in het vormgeven van het thema digitalisering binnen de Roadmap van het MvO CvO met bijdragen aan een krachtig MKB, de speerpunten Energie en Healthy Ageing en aan de ontwikkeling van een sterk regionaal innovatie ecosysteem.

Innovatiewerkplaatsen

Het lectoraat vervult een centrale rol in de Innovatiewerkplaats Digital Society Hub (DSH), met o.a. de Proeftuinen 5G Living Lab en dHealthLab. In de DSH wordt in de driehoek ‘onderwijs, onderzoek en werkveld’ samengewerkt aan vraagstukken die vragen om innovatieve oplossingen rondom ‘data’.

Onderwijs & ICT

Het lectoraat is direct verbonden aan de bacheloropleiding HBO-ICT. Resultaten van onderzoek uit het lectoraat leveren een directe bijdrage aan het up to date houden van het onderwijs. De lector is tevens boegbeeld van de Master of Science in Business Studies.

Energie, Healthy Ageing en Ondernemerschap

Het lectoraat New Business & ICT draagt bij aan drie speerpunten van de Hanzehogeschool Groningen: ICT & Energie (o.a. smart grids), ICT & Healthy Ageing (e-Health, m.n. via het embedded lectoraat Personalised Digital Health en visiting professor Quantified Self Gary Wolf) en ICT & Ondernemerschap, steeds ook met aandacht voor de zakelijke en organisatorische kant en het creëren van economische waarde.

Doelen lectoraat

  1. Het ontwikkelen van – op basis van bestaande en vooral nieuwe technologieën – innovatieve producten en diensten voor bedrijven en organisaties, met speciale aandacht voor het MKB.
  2. Het ontwikkelen van methoden, technieken en tools voor het effectief, betrouwbaar, veilig én succesvol realiseren van innovaties en transities in bedrijven en organisaties, met aandacht voor de energie- en zorgdomeinen.
  3. Het stimuleren van (student)ondernemerschap met ICT of op ICT gebaseerde producten en diensten.
  4. Het leveren van input voor de ontwikkeling van onderwijsproducten waarin onderzoeksresultaten worden vertaald naar onderwijs op bachelor en master-niveau voor huidige en toekomstige professionals in het ICT domein.
  5. Het leveren van input voor de toekomstige landelijke programmering van praktijkgericht ICT-onderzoek, bijvoorbeeld door middel van een breed gedragen platform.

Indicatie van de hoeveelheid te werven externe middelen

Omvang onderzoeksgroep

De omvang van de kenniskring bedraagt, inclusief de lector, bij aanvang 1,0 fte. Naarmate er sprake is van meer (externe) financiering kan dit worden uitgebreid met senior- en docent-onderzoekers.

Specificaties

Hanze

Functie-eisen

Om de doelen van het lectoraat te kunnen verwezenlijken, vragen wij van de toekomstig lector de volgende kennis, ervaring en kwaliteiten:

  • Wetenschappelijke kennis (gepromoveerd op een relevant vakgebied; kennisgebied ‘data’ strekt tot aanbeveling);
  • relevante (internationale) publicaties binnen het kennisdomein ICT;
  • visie op het kennisdomein ICT en de toekomstige ontwikkelingen daarin;
  • ervaring als ICT-professional in complexere (non-)profit organisaties;
  • ervaring in het leidinggeven aan professionals;
  • bij voorkeur ervaring met hbo-bachelor- en masteronderwijs en het leggen van verbinding tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven.  

In het bijzonder zijn wij op zoek naar een lector die:

  • Aantoonbare expertise heeft op het gebied van ICT in een bedrijfsmatige context;
  • een trackrecord heeft in het verwerven van externe financiering;
  • grote belangstelling heeft voor nieuwe ontwikkelingen binnen de ICT en voor de mogelijke impact op bedrijfsmatige en maatschappelijke ontwikkelingen;
  • aantoonbare ervaring heeft met innovatie en intra- of entrepreneurschap;
  • ervaring heeft in het initiëren, verwerven en uitvoeren van (grootschalige) interdisciplinaire projecten;
  • een aantoonbaar netwerk van relevante partners heeft (of ervaring heeft in het opzetten van dergelijke netwerken).

Competenties

  • Kan verbinden en samenwerken en is organisatiesensitief;
  • groepsgericht en individueel (coachend) leidinggeven;
  • ondernemend, innovatief en pragmatisch;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • goede balans tussen empathie en zakelijkheid;
  • beheerst de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling in de functie van Lector A met een omvang van 0,8 fte. De datum van indiensttreding is per 1 september 2018 of eerder. Het betreft een tijdelijke benoeming voor 1 jaar met eventuele verlenging. De functieschaal is 15. Het salaris bedraagt minimaal € 4.972,- en maximaal € 6.940,- bruto per maand bij een volledige aanstelling.

Specificaties

  • IT; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. 32 uur per week
  • €4972—€6940 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP v18.0039

Locatie

Zernikepark 2, 9747 AN, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you