Tutor Fiscaal Recht (0,3 – 0,7 fte)

Tutor Fiscaal Recht (0,3 – 0,7 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 apr 11 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De opleiding Fiscaal Recht maakt onderdeel uit van Erasmus School of Law (ESL) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In Erasmus School of Law werken de bacheloropleidingen met het onderwijsmodel Erasmus Law College (ELC), dat drie onderwijsactiviteiten kent: onderwijsgroepen, hoorcolleges en practica. In Erasmus Law College wordt gebruik gemaakt van de kleinschalige onderwijsmethode probleemgestuurd leren (PGL). Hierbij wordt kennis actief door studenten verworven door met elkaar in discussie te gaan over de stof onder begeleiding van een tutor. Voor academisch jaar 2018-2019 is ESL op zoek naar nieuwe tutoren Fiscaal Recht. 

Studenten komen twee maal per week samen in een onderwijsgroep van circa tien personen. In de onderwijsgroep wordt de stof besproken aan de hand van een probleem (realistische praktijksituatie of casus). Als tutor observeert en analyseert u het groepsproces op de achtergrond en stuurt u waar nodig bij, door middel van vragen en voorbeelden. Verder ziet u erop toe dat de kwaliteit van de discussie van voldoende niveau is. U ziet het als een uitdaging om studenten tot een dieper begrip van de stof te brengen en hun academische denkniveau te stimuleren. Het kunnen enthousiasmeren, motiveren en inspireren zijn belangrijke elementen van de functie. 

Uw aanstellingsomvang is in belangrijke mate afhankelijk van het aantal groepen dat u zult begeleiden. U begeleidt minimaal twee groepen per blok van vijf weken. De onderwijsgroepen van Bachelor 2 komen op dinsdag en vrijdag samen; de groepen van Bachelor 3 op maandag en donderdag. Afhankelijk van onze behoefte en de huidige samenstelling van de tutorpool zal in overleg met u bepaald worden op welke wijze u ingezet zal worden in het onderwijs. Naast het geven van onderwijsgroepen behoort ook het begeleiden van studenten tijdens het schrijven van een bachelorwerkstuk tot uw takenpakket. In overleg is het mogelijk om naast het tutorschap ook andere werkzaamheden binnen de sectie Belastingrecht te verrichten. Het totale takenpakket dat met u wordt overeengekomen, zal bepalend zijn voor de omvang van uw aanstelling en de bepaling van uw werkdagen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

U hebt de studie Fiscaal Recht met uitstekende studieresultaten (nagenoeg) afgerond. Daarnaast is het een pré als u ervaring hebt met het begeleiden van groepen. U bent altijd beschikbaar op de met u afgesproken onderwijsdagen. U kunt goed sturen op resultaat en bent in staat de voortgang van de onderwijsgroep te bewaken. U bent betrokken en weet anderen te enthousiasmeren. Tevens beschikt u over inventiviteit en is uw mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands uitstekend.

Training in PGL

Om u goed voor te bereiden op de functie van tutor dient u beschikbaar te zijn voor een driedaagse tutortraining in PGL. Deze training vindt plaats op 20, 21 en 22 augustus 2018. Als u ervaring heeft met PGL of PGO, nodigen we u nadrukkelijk uit om dit in uw sollicitatiebrief te vermelden.

Arbeidsvoorwaarden

Erasmus School of Law biedt tutoren een uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt voor een periode van een jaar aangegaan. Bij goed functioneren is een verlenging van het dienstverband mogelijk.

De omvang van het dienstverband varieert van 0,3 tot 0,7 fte (afhankelijk van het aantal onderwijsgroepen dat u zult begeleiden). De weektaakomvang is een gemiddelde weektaakomvang per jaar. In de onderwijsperioden zal deze hoger uitvallen vanwege het grote aantal onderwijsvrije perioden waarin u vrijgesteld bent van het geven van onderwijs.

Sala­riëring zal plaatsvinden volgens de cao van de Nederlandse Universiteiten, waarbij wordt uitgegaan van een aanvangssalaris van € 2.588,00 bruto per maand bij voltijdse aanstelling (schaal 10, trede 0). Het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket omvat onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling voor internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

ESL investeert in haar tutoren en biedt naast het opdoen van onderwijservaring als tutor ook de gelegenheid tot verdere ontwikkeling op het gebied van onderwijs, onderzoek of de beroepspraktijk via diverse workshops en trainingen.  

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

 

http://www.eur.nl/

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 400 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Binnen Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van ESL om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht ESL internationalisering en interdisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid. Meer informatie over ESL onderzoeksprogramma’s kunt u vinden op: http://www.esl.eur.nl/research/directory/programmes/.

 

http://www.esl.eur.nl/

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht
  • max. 26.6 uur per week
  • max. €2588 per maand
  • Universitair
  • AT-2018.04/tutorFR

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you