Associate Lector ICT innovaties in de zorg

Associate Lector ICT innovaties in de zorg

Geplaatst Deadline Locatie
16 apr 8 mei Zwolle

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hogeschool Windesheim - Associate Lector ICT innovaties in de zorg

Functieomschrijving

Ben jij gepromoveerd onderzoeker en expert op het thema Business en Implementatie van ICT-innovaties in de Zorg? Wil je graag verantwoordelijk zijn voor het uitwerken van een onderzoeksprogramma, het initiëren van onderzoeksprojecten en het als meewerkend voorman leidinggeven aan deze projecten? Dan ben jij de associate lector waar het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg naar op zoek is.

Als associate lector ben je verantwoordelijk voor één van de drie onderzoeksperspectieven die het lectoraat kent: Business en Implementatie. Vanuit je inhoudelijke visie werk je het onderzoeksprogramma verder uit: welke onderzoeksvragen staan centraal gezien de vragen uit de praktijk, de wetenschappelijke stand van zaken, de vragen van de betrokken opleiding(en), en je eigen expertise. Je stippelt hiervoor een koers uit voor de komende jaren.

Voor het initiëren van onderzoeksprojecten heb je veel contact met het werkveld: je voert gesprekken met zorgorganisaties en ondernemers om hun vragen te inventariseren en overlegt met mogelijke andere projectpartners. Bovendien werf je subsidies of andere financiering voor onderzoeksprojecten.

Je geeft als 'meewerkend voorman' leiding aan onderzoeksprojecten waarbinnen business-vraagstukken in de zorg centraal staan. Je slaat daarbij de brug tussen praktijkgericht onderzoek en onderwijs. Het betrekken van studenten en docenten bij het onderzoeksprogramma is een belangrijke taak binnen deze functie. Je vervult daarbij een opdrachtgeversrol richting studenten van bijvoorbeeld de opleiding Technische Bedrijfskunde. 

Daarnaast publiceer je in wetenschappelijke en/of beroepsgerichte tijdschriften en nationale media en treed je op als spreker tijdens seminars en congressen.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

Jouw expertise

  • Je hebt een wetenschappelijk track record op het gebied van het onderzoeksprogramma Business en Implementatie.
  • Je hebt ervaring in het opzetten en leiden van onderzoeksprojecten.
  • Je hebt ervaring met het schrijven van subsidievoorstellen en het binnenhalen van subsidiegelden.
  • Je hebt ervaring met en visie op praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.
  • Je beschikt over een relevant regionaal en landelijk netwerk, zo mogelijk ook internationaal (beroeps- en beleidspraktijk, onderzoek) en bent proactief in het uitbreiden van dit netwerk.
  • Je bent in staat om een brug te slaan tussen onderzoek en onderwijs, waarbij ervaring in het HBO-onderwijs een pré is.
  • Je bent in staat HBO-studenten te begeleiden bij het uitvoeren van onderzoek.
  • Je bent in staat om samen te werken in een multidisciplinair team en als meewerkend voorman collega’s aan te sturen.
  • Je bent communicatief sterk, zowel in het Nederlands als in het Engels (C1 niveau Cambridge English).

Arbeidsvoorwaarden

Wat wij bieden

Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een dertiende maand, volledige reiskostenvergoeding voor trein of bus, een zeer goede verlofregeling waaronder 428 uur verlof op basis van een 40-urige werkweek en gratis sporten voor medewerkers.

Wij bieden een jaarcontract met kans op een verlenging.
De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van associate lector. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €4956,- en €6317,- (conform schaal 14 van de cao hbo).

Werkgever

https://www.windesheim.nl/werken-bij-windesheim/windesheim-als-werkgever/de-organisatie/

Windesheim is een kennisinstelling die waarde(n)volle professionals opleidt, waar het onderwijs studenten uitdaagt, waar docenten kwalitatief goed onderwijs geven en waar onderzoek wordt gedaan dat gericht is op de beroepspraktijk. Meer weten over ons strategisch beleid? Klik hier.

Onze medewerkers waarderen de persoonlijke aandacht die er voor hen is en de diversiteit en de levendige omgeving dankzij de studenten. Zij waarderen hun werk bij Windesheim gemiddeld met een cijfer 7,5. 

Afdeling

Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg

Je komt te werken bij het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg. Het lectoraat bestaat uit 11 mensen. Dit lectoraat richt zich op de structurele inbedding van ICT-innovaties in de Zorg. Het lectoraat stelt dat de kans op structurele inbedding sterk toeneemt als er in een innovatietraject gekeken wordt vanuit drie perspectieven: de zorgpraktijk, de techniek en de business-implementatie. De onderzoeksactiviteiten van het lectoraat zijn daarom multidisciplinair ingestoken vanuit die drie onderzoeksperspectieven. 

Belangrijke onderzoeksthema’s in het onderzoeksperspectief Business & Implementatie zijn de businessmodellen voor eHealth, het opschalen van eHealth innovaties en het (re)organiseren van de zorgprocessen. Het onderzoek levert toepasbare kennis op, bijvoorbeeld tools die zorgverleners ondersteunen bij het inzetten van eHealth of handzame instrumenten die ondernemers gebruiken bij hun zoektocht naar structurele financiering van innovaties.

https://www.windesheim.nl/onderzoek/onderzoeksthemas/gezondheid-en-welzijn/ict-innovaties-in-de-zorg/

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Techniek; Gezondheid
  • 32—40 uur per week
  • €4956—€6317 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP 180411

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Campus 2, 8017 CA, Zwolle

Bekijk op Google Maps

Interesting for you