Hoogleraar Bestuursrecht

Hoogleraar Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
17 apr 16 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft een vacature voor een Hoogleraar Bestuursrecht.

Taken van de aan te trekken hoogleraar zijn:

  • leiding geven aan bestuursrechtelijk onderwijs en onderzoek;
  • ontwikkelen, (doen) uitvoeren en evalueren van onderwijs;
  • ontwikkelen, (doen) organiseren, uitvoeren en evalueren van onderzoek;
  • begeleiden van promovendi en studenten;
  • acquireren en ontwikkelen van tweede en derde geldstroomonderzoek;
  • leidinggeven en deelnemen aan bestuurswerkzaamheden binnen de afdeling en de faculteit.

De faculteit kiest zowel in Bachelors als de Master’s voor activerende onderwijsvormen, onder meer met behulp van blended learning. Het leiden van deze processen van didactische vernieuwing binnen het bestuursrechtelijke onderwijs is een belangrijke taak van de te benoemen hoogleraar.

Het onderzoek van de beoogde hoogleraar dient bij voorkeur aansluiting te vinden bij een van de onderzoekszwaartepunten van de faculteit De faculteit hecht bijzonder belang aan het vermogen om uit de tweede- en derde geldstroom financiële middelen aan te trekken voor (promotie)onderzoek en het genereren van capaciteit voor onderzoek op bestuursrechtelijk gebied in ruime zin.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De aan te trekken hoogleraar:

  • is een vooraanstaand, gepromoveerd jurist met een grondige kennis van het algemeen bestuursrecht en één of meer onderdelen van het bijzonder bestuursrecht, waaronder bij voorkeur het omgevingsrecht. Ook kandidaten met andere expertise dan het omgevingsrecht worden echter nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren;
  • heeft ruime onderzoekservaring, blijkend uit toonaangevende Nederlandstalige en internationale publicaties, beurzen en/of andersoortige wetenschappelijke erkenningen;  
  • heeft aantoonbaar wervend vermogen en is daardoor in staat om additionele middelen te genereren voor vernieuwend juridisch onderzoek;
  • heeft het vermogen tot het begeleiden en inspireren van wetenschappelijke medewerkers en promovendi;
  • heeft een inspirerende onderwijsvisie, uitstekende didactische kwaliteiten en ruime ervaring met het geven van onderwijs;
  • is aantoonbaar in staat om verbindingen te leggen tussen het onderzoek en onderwijs op bestuursrechtelijk terrein en de beroepspraktijk;
  • heeft ervaring en belangstelling voor het ontwikkelen van activerende onderwijsvormen;
  • heeft organisatorische en bestuurlijke kwaliteiten, mede met het oog op het leiding geven aan de leerstoelgroep Staats- en bestuursrecht en de Afdeling publiekrecht.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling is voor 38 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal €5.334 en maximaal €7.766 bruto per maand bij een volledige aanstelling (hoogleraar schaal H2). De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Met ruim 3700 studenten en 400 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheidvan de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de Engelstalige en interdisciplinaire opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij elf masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit geschiedt binnen het Amsterdam Research Institute for Legal Studies (ARILS), dat een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra omvat. De Faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Privaatrecht, Arbeids- en Informatierecht, Publiekrecht, Internationaal en Europees publiekrecht, Algemene Rechtsleer en PPLE. De afdelingen dragen zorg voor de algemene organisatie van onderwijs en onderzoek, en voor de ontwikkeling van de kwalificaties van de leden van de afdeling.

De leerstoel Bestuursrecht waarvoor wordt geworven is ondergebracht bij de Afdeling Publiekrecht in de leerstoelgroep Staats- en bestuursrecht. Het bestuursrechtelijk onderwijs in de bachelorfase omvat zowel Bestuursrecht als Bestuursprocesrecht en maakt deel uit van de Amsterdam Law Firm, waarin geselecteerde studenten kennis maken met de rechtspraktijk. Het bestuursrechtelijke masteronderwijs vindt plaats binnen de master Publiekrecht in de track Staats- en bestuursrecht en omvat onder meer Kernvak Bestuursrecht, Handhaving, Bestuur en privaatrecht, Overheidsaansprakelijkheid, Omgevingsrecht en Vreemdelingenrecht. Met ingang van het academisch jaar 2018-2019 wordt in masterfase een praktijkgericht programma ontwikkeld onder de naam Amsterdam Law Practice, dat ook onderdeel wordt van de bestuursrechtelijke masteropleiding. Het bestuursrechtgelijke onderzoek is thans voor een deel ondergebracht in het Amsterdam Center for Law & Economics (ACLE), bij het Instituut voor Informatierecht (IViR), bij het onderzoeksproject Law and Justice Across Borders (dat internationaal recht en Europees privaat- en publiekrecht omvat), en bij de interuniversitaire onderzoeksschool Ius Commune.

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-rechtsgeleerdheid/faculteit-der-rechtsgeleerdheid.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4zGQ9Ysg

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • €5334—€7766 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18-195

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you