Avond Tutoren / Trainers in de Pedagogische Wetenschappen (m/v, 0,3 fte)

Avond Tutoren / Trainers in de Pedagogische Wetenschappen (m/v, 0,3 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 6 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als tutor begeleid je avond onderwijsgroepen van 11 à 12 studenten in de bachelor van Pedagogische Wetenschappen. Je brengt hierbij ons didactisch concept van probleemgestuurd onderwijs (PGO) in de praktijk. Dit betekent dat je de rol van tutor op je neemt en daarmee vooral een begeleidende functie hebt. De studenten leiden zelf het leerproces en jij als tutor observeert en analyseert het groepsproces op de achtergrond en stuurt waar nodig bij. Jouw rol is studenten tot een dieper begrip van de stof te brengen en hun academisch denk- en werkniveau te stimuleren. Dit gebeurt nadrukkelijk niet als klassieke docent, binnen het probleemgestuurd onderwijs staat namelijk niet de docent, maar de student centraal.
Naast jouw rol als tutor ben je ook trainer in de wekelijkse practica. Hierin train je studenten in academische en beroepsvaardigheden, zoals gespreksvoering, testafname en observeren.
Ter voorbereiding op jouw taken neem je deel aan een tutortraining van 3 dagen in de week van 14-16 augustus of van 20-24 augustus. Als je ervaring hebt met PGO (als student of docent) of deelneemt aan het ARP programma, nodigen we je nadrukkelijk uit dat in jouw sollicitatiebrief te vermelden. De voorbereidende tutortraining duurt dan 2 dagen.
De werkzaamheden als tutor/trainer volgen exact het rooster van de studenten, de verlofopname is daarom niet zelf te bepalen. Dit betekent dat een flexibele inzet van je wordt verlangd. Tijdens onderwijsweken dien je drie avonden aanwezig te zijn voor het verzorgen van onderwijs. Bijkomende werkzaamheden zoals voorbereiding van het onderwijs, het nakijken van verslagen en toetsen, en de bijbehorende administratieve handelingen (bijv. aanwezigheid- en cijferregistratie) zijn niet plaatsgebonden, maar vereisen vaak wel veel tijd, waardoor in bepaalde perioden 4 dagen per week werkzaamheden moeten worden verricht.
Tijdens vakantie- en toetsweken daarentegen wordt beperkt of geen beroep op je gedaan. De verwachte wekelijkse inzet varieert daarom tussen 0 uur en 4 dagen per week.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

-       Afgestudeerd in de Pedagogische Wetenschappen of Onderwijskunde (WO) of
        aanverwante WO opleiding. Pedagogen en Onderwijskundigen krijgen bij gelijke
        geschiktheid de voorkeur
-      Ervaring met probleemgestuurd onderwijs is een pre (graag vermelden in je brief)
-     Affiniteit met statistiek en methoden & technieken is een pre (graag vermelden in je brief)
-     Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
 

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast team met goede arbeidsvoorwaarden, overeenkomstig met de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt voor een periode van een jaar aangegaan. Daarna is er de mogelijkheid om de overeenkomst te verlengen tot een maximale duur van 4 jaar.
Sala¬riëring zal plaatsvinden volgens de cao van de Nederlandse Universiteiten, waarbij wordt uitgegaan van een aanvangssalaris van € 2.588,00 bruto per maand bij voltijdse aanstelling (schaal 10, trede 0). Het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket omvat onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, 8% vakantiegeld en een goede pensioenvoorziening. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.
Wij hechten een groot belang aan ontwikkeling en opleiding van onze medewerkers. Als tutor/trainer bij de ESSB krijg je de gelegenheid om (onder voorwaarden) deel te nemen aan het zogenaamde ‘academic tutor career path development program’. Dit loopbaanprogramma bied je de mogelijkheid om je voor te bereiden op een toekomstige carrière binnen onderwijs/training of onderzoek. Meer informatie hierover volgt tijdens de sollicitatiegesprekken.  

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes. www.eur.nl

 

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences
De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences kent vier wetenschapsgebieden: bestuurskunde, psychologie, sociologie en pedagogische wetenschappen en biedt een breed scala aan nationale en internationale bachelor- en masteropleidingen aan, waarin mens en maatschappij centraal staan. De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen thans ruim 3000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 300 medewerkers.

Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS)
Het departement Psychology, Education & Child Studies biedt een breed scala aan bachelor- en masteropleidingen aan die door studenten hoog worden gewaardeerd. De onderwijsmethode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) is een van de belangrijkste voorbeelden van vernieuwing van het onderwijs op de Erasmus Universiteit geworden. Pedagogiek en Onderwijswetenschappen heeft een unieke focus op de onderwijskundige- en pedagogische situaties in grote steden.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 12 uur per week
  • Universitair
  • 1804191

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you