Hoofd Kenniscentrum

Hoofd Kenniscentrum

Geplaatst Deadline Locatie
20 apr 13 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is voor het kenniscentrum van de Faculteit Maatschappij en Recht (FMR) per direct op zoek naar een Hoofd Kenniscentrum (0,6 FTE)

Functieomschrijving

In deze functie geeft u leiding aan het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI). Het AKMI is onderdeel van FMR en valt onder de eindverantwoordelijkheid van de decaan van de faculteit. Het AKMI zoekt oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in samenwerkingen met wetenschap, onderwijs en beroepspraktijk. Het AKMI werkt actief aan maatschappelijke innovatie in stedelijke omgevingen zoals Amsterdam en biedt hiermee een optimale basis voor de professional van morgen.

Wat zijn uw taken?
U bent in deze functie verantwoordelijk voor het, in overleg met de lectoren, actueel houden van het AKMI-onderzoeksprogramma en voor de bewaking van het overkoepelende AKMI-onderzoeksprogramma (in hoeverre past het voorgenomen onderzoek van de lectoraten daarbinnen).
U bent verantwoordelijk voor het, in overleg met de opleidingsmanagers van de masters, actueel houden van het onderwijsprogramma van de masteropleidingen.
U treedt op als voorzitter van het lectorenberaad en het MT van de masteropleidingen. Daarbij heeft u op individuele basis overleggen met de lectoren over hun plannen met betrekking tot de koers van het lectoraat en met de opleidingsmanagers over hun plannen met betrekking tot de inhoudelijke koers van de opleiding. Hiërarchisch blijven de lectoren en opleidingsmanagers onder de decaan van de faculteit vallen.
U levert na overleg met de lectoren (en in overleg met het bureau internationalisering) een belangrijke bijdrage aan de internationale netwerkvorming van het AKMI.
U bent verantwoordelijk voor het beleid met betrekking tot promoties binnen de faculteit (binnen de HvA en faculteitskaders) en het besluitvormingstraject bij promotieaanvragen.
U participeert namens het AKMI in het Facultair Management Team van FMR en behartigt daarbij de belangen van zowel de lectoraten als de masteropleidingen.
U voert op regelmatige basis overleg met het hoofd bedrijfsvoering van het AKMI over de financiële kaders en allerlei andere zaken die de lectoraten en masteropleidingen overstijgen.
U draagt zorg voor ontwikkeling van kwaliteitsbeleid binnen het AKMI, gebaseerd op het HvA kader daarvoor, en de bewaking van dat beleid binnen het AKMI.
U helpt de relatie tussen de bachelor en masteropleidingen van de faculteit en het kenniscentrum verder te ontwikkelen om zo de verdere integratie van onderwijs en onderzoek vorm te geven.
U bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van het AKMI als een gemeenschap van onderzoekers en docenten.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wat zijn uw kwaliteiten?
Wij zoeken in de eerste plaats iemand die ruime ervaring heeft in het praktijkgericht onderzoek (bij voorkeur in de onderzoeksgebieden van het AKMI).
U bent gepromoveerd en heeft aangetoond succesvol te kunnen publiceren en acquireren.
U beschikt in ruime mate over de volgende competenties: organisatiesensitiviteit, resultaatgerichtheid, samenwerking, creativiteit en verbindend vermogen.
U bent iemand met een groot relevant netwerk, u kunt ontwikkelingen in het werkveld matchen met de visieontwikkeling van opdrachtgevers.
U hebt opvattingen over hoe uitkomsten van onderzoek tot uitdrukking kunnen worden gebracht in het bachelor en masteronderwijs en het voor de faculteit relevante werkveld en kunt daarover op een wervende manier communiceren.
U bent vaardig in samenwerken, zowel intern als extern, en in staat om een evenwichtige invulling te geven aan de verwezenlijking van het overkoepelende AKMI-onderzoeks- en onderwijsprogramma.
U legt verantwoording af aan de decaan van de faculteit.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden wij u?
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Beleidsdirecteur 3. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 14 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 6.317,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. De vacature betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten en medewerkers de mogelijkheid om hun talent te ontplooien in studie en werk. Medewerkers en studenten bouwen dagelijks aan hun eigen toekomst en werken samen met bedrijven en organisaties in en om Amsterdam. Midden in de grote stad krijgen studenten en medewerkers de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving.

http://www.hva.nl/

Specificaties

  • Beleid- en staf; Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Management
  • Natuurwetenschappen; Economie
  • max. 24 uur per week
  • max. €6317 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP 973579

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 25, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you