Online Contentspecialist

Online Contentspecialist

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 31 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Aantrekkelijke en informatieve online content wordt steeds belangrijker voor het profileren van onderwijs en onderzoek en voor het werven van nieuwe studenten. Daarom wijzigt de faculteit Economie en Bedrijfskunde haar online contentstrategie. Dat betekent dat we de webredactie opnieuw vormgeven en uitbreiden met ondermeer een ervaren Online Contentspecialist.

Als Online Contentspecialist met kennis van social media, e-mailmarketing en web (cms) ben je het centrale punt van de faculteit Economie en Bedrijfskunde, en haar twee Schools de Amsterdam Business School en de School of Economics, waar alle nieuws over ons onderwijs, onderzoek en events binnenkomt, gecreëerd en verwerkt wordt. In deze functie bouw je mee aan een sterke online profilering en zorg je voor inspirerende online content voor de doelgroepen.

Werkzaamheden Wat ga je doen?
  • Jij bepaalt op welk manier en via welke owned en earned kanalen nieuws verspreid wordt (websites, nieuwsbrieven, social media, narrowcasting) en voert dit ook uit;
  • je bedenkt, initieert en creëert (nieuwe) relevante, informatieve en creatieve content voor de profilering van de Schools, het onderzoek en de studieprogramma’s;
  • je selecteert en/of produceert passende beelden zodat de content als geheel aantrekkelijk is;
  • je zorgt, samen met een nog te vormen projectteam , voor het inrichten van onze social media en het beheer ervan;
  • je monitort in samenwerking met het webteam de statistieken en resultaten en weet welke content succesvol is en hoe je aan de hand van data en resultaten de content verder kunt optimaliseren;
  • je adviseert collega’s (marketeers en recruiters) over e-mailings en (paid) online marketing.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat heb je hiervoor nodig?
  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
  • je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in een grote organisatie;
  • je hebt kennis en ervaring met het (her)schrijven van teksten, Content Managementsystemen, seo copywriting, e-mail marketing, social media, video, analytics, photoshop;
  • je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal zowel in woord als geschrift;
  • je bent creatief met taal en beeld;
  • je vindt het een uitdaging om te zorgen dat de faculteit en haar schools op online gebied een grote stap vooruit maken.

 

Wat bieden we jou?
  • Een nieuwe functie die je zelf kunt vormgeven, waarbij eigen initiatief en creatieve input gewaardeerd wordt;
  • een enthousiast team van webredacteuren, marketeers en recruiters dat niet kan wachten om met jou samen te werken;
  • een internationale werkomgeving waar je geïnspireerd wordt door studenten en wetenschappers;
  • trainingen en bezoek aan seminars en congressen, zodat je kunt groeien in de functie en op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling in tijdelijke dienst voor een jaar met uitzicht op een verlenging. Het salaris bedraagt minimaal €2.588 tot  maximaal €4.084 bruto per maand, op basis van 38 uur per week. Afhankelijk van kennis en ervaring vindt de inschaling plaats in schaal 9 of 10. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Economie en Bedrijfskunde

Het onderwijs aan Economie en Bedrijfskunde (EB) is georganiseerd in twee Schools: de Amsterdam Business School (ABS) en Amsterdam School of Economics (ASE).

De Schools verzorgen driejarige bachelor- en eenjarige masteropleidingen in de richtingen Economie en Bedrijfskunde, Fiscale Economie, Econometrie en Operationele Research en -als enige in Nederland- Actuariële wetenschappen.

Daarnaast bieden de twee Schools postdoctorale opleidingen en andere onderwijsvormen, waaronder maatwerk voor bedrijven, masterclasses, bijscholingen en lezingen. Omdat de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zich internationaal oriënteert is een groot deel van het onderwijs Engelstalig. Bij EB studeren dan ook veel internationale studenten en doceren vele buitenlandse docenten en hoogleraren.

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-economie-en-bedrijfskunde/faculteit-economie-en-bedrijfskunde.html

Specificaties

  • IT
  • Economie
  • 32—38 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • HBO+
  • 18-252

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you