Docent Academische Vaardigheden Biologie

Docent Academische Vaardigheden Biologie

Geplaatst Deadline Locatie
8 mei 23 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het College of Science van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) is voor de uitvoering van het onderwijs in Academische Vorming voor studenten Biologie op zoek naar een nieuwe docent om het team te versterken.

De werkzaamheden betreffen het geven en (mede) ontwikkelen van onderwijs in academische vaardigheden aan studenten in de drie jaren van de bachelor Biologie. Studenten worden binnen de opleiding in verschillende vakken getraind in het ontwikkelen van vaardigheden, zoals wetenschappelijk schrijven en presenteren, kritisch denken en oriëntatie op de (studie)loopbaan. In de komende jaren zal er ook toenemende aandacht zijn voor het (samen)werken in projecten en probleemgestuurd leren.

Je werkzaamheden als vaardighedendocent bestaan o.a. uit het voorbereiden, leiden en coördineren van werkgroepen, het geven van feedback en beoordelen van opdrachten, het geven van individuele begeleiding en fungeren als aanspreekpunt/mentor voor studenten (met name in jaar 1).

Het docententeam bestaat naast de coördinator Academische Vaardigheden uit ca. 2 vaardighedendocenten. In het kader van curriculumvernieuwing zal er binnen dit team de komende jaren gewerkt worden aan het ontwikkelen van nieuwe onderwijsonderdelen die de opbouwende lijn van de vaardigheden in de opleiding moeten versterken. Het in teamverband bijdragen aan het ontwerpen en ontwikkelen van deze onderdelen hoort tot het takenpakket, evenals het organisatorisch en didactisch ondersteunen van vakcoördinatoren binnen vakken met een belangrijke vaardighedencomponent.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Als je de nieuwe collega bent die we zoeken, dan heb je:

  • een afgeronde academische Msc opleiding in de Biologie of een aanverwante studierichting;
  • affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, een afgeronde promotie is een pre;
  • een brede kennis van de biologie en relevante onderzoeksmethoden en technieken binnen de biologie;
  • affiniteit en/of ervaring met interactieve vormen van onderwijs en het begeleiden van studenten in de bachelorfase;
  • (eventueel) ervaring met het ontwikkelen van onderwijs en introduceren van onderwijsvernieuwingen;
  • goede academische vaardigheden, in zowel het Nederlands als het Engels;
  • het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
  • het vermogen om je te verplaatsen in het perspectief van de student.

Ervaring met het geven van onderwijs aan groepen alsook met individuele begeleiding van studenten is wenselijk.

Binnen het docententeam wordt intensief samengewerkt. Wij zoeken daarom teamspelers die zich thuis voelen in een energiek team. Vanwege variabele pieken in de werklast vragen we enige flexibiliteit met betrekking tot de urenverdeling.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging tot in totaal vier jaar bij gebleken geschiktheid.

Het bruto salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring bij aanvang van het dienstverband, minimaal €2.588 en maximaal €4.084 (schaal 10) per maand op basis van volledige werktijd (38 uur), excl. 8 % vakantie-uitkering, 8.3 % eindejaarsuitkering. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

De exacte werkdagen en werkduur worden nog vastgesteld en zijn afhankelijk van het rooster voor het studiejaar 2018-2019.

Aanstelling zal in principe geschieden per augustus 2018.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) telt circa 6.000 studenten en circa 1.600 medewerkers, verspreid over acht onderzoekinstituten en een aantal ondersteunende, facultaire diensten. De FNWI biedt elf bacheloropleidingen en negentien masteropleidingen aan op het gebied van exacte wetenschappen, informatiewetenschappen en levens- en aardwetenschappen.

De bacheloropleidingen binnen de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica zijn ondergebracht bij het College of Science. Binnen de studieprogramma’s van deze opleidingen is men doorlopend bezig met het professionaliseren van het onderwijs in Academische Vorming. Voor de uitvoering van het onderwijs in Academische Vorming voor studenten Biologie zijn wij op zoek naar een nieuwe docent om het team te versterken.

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-natuurwetenschappen-wiskunde-en-informatica/faculteit-der-natuurwetenschappen-wiskunde-en-informatica.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4zGQ9Ysg

Specificaties

  • Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • max. 32 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • Universitair
  • 18-264

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you