Promovendus ‘(Differentiële) dementiediagnostiek bij verstandelijke beperking'

Promovendus ‘(Differentiële) dementiediagnostiek bij verstandelijke beperking'

Geplaatst Deadline Locatie
8 mei 3 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Promovendus ‘(Differentiële) dementiediagnostiek bij verstandelijke beperking'
0,4-0,6 fte (uitbreiding behoort tot de mogelijkheden), vacaturenummer v18.0055

Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder. Dementie wordt steeds prominenter in de hedendaagse verstandelijk gehandicaptenzorg. Zo ontwikkelt ruim 70% van de mensen met downsyndroom de ziekte van Alzheimer. Onderzoek naar dementie bij deze doelgroep is beperkt, terwijl er veel behoefte is aan kennis hierover. Binnen dit promotietraject worden de prevalentie van dementie, medicatiegebruik en comorbiditeit bij deze doelgroep onderzocht. Ook wordt onderzocht welke motorische problematiek wordt geobserveerd bij mensen met een verstandelijke beperking en dementie in Nederland en of er een patroon zichtbaar is van motorische achteruitgang voorafgaand aan de diagnose dementie bij deze doelgroep. De uiteindelijke bevindingen worden gebundeld binnen een handreiking Differentiaal Diagnostiek.

Plaats in de organisatie
Als promovendus voer je het onderzoek uit binnen het lectoraat LAHC, onderdeel van de Academie voor Gezondheidsstudies, de Academie voor Verpleegkunde en het Hanzehogeschool Centre of Expertise Healthy Ageing. Het onderzoek waar je aan gaat werken valt tevens onder auspiciën van de afdeling Neurologie van het UMCG. Prof. dr. Peter De Deyn (hoogleraar neurologie) zal als eerste promotor optreden. Verder word je begeleid door dr. Aly Waninge (Hanzehogeschool), dr. Alain Dekker (UMCG) en dr. Hans Hobbelen (Hanzehogeschool). Je sluit je aan bij de interfacultaire Research School for Behavioural and Cognitive Neurosciences (BCN) – waarbinnen eventueel een PhD-trainingsprogramma gevolgd kan worden – en valt onder de Graduate School Medical Sciences van het UMCG.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- een afgeronde masteropleiding (of afgestudeerd voor 1 september 2018) in een relevante richting, bijvoorbeeld geneeskunde, (bio)medische- of neurowetenschappen, bewegings-, gedrags- of gezondheidswetenschappen;
- aantoonbare affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;
- aantoonbare affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en/of dementie;
- aantoonbare ervaring in multidisciplinair samenwerken;
- ervaring met statistische analyse van datasets;
- sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels.

Competenties
- analytisch denkvermogen;
- goed kunnen plannen en organiseren;
- creativiteit: je ziet kansen voor onderzoek in de praktijksetting en je vertaalt onderzoeksbevindingen naar concrete kennis voor de praktijk;
- proactieve werkhouding;
- oplossingsgericht;
- besluitvaardigheid;
- systematisch en accuraat werken, goed in datamanagement.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is 1 september 2018 of zo spoedig mogelijk daarna. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van het promotietraject met een tussentijdse evaluatie na een jaar. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. De vacature wordt ingevuld op basis van de functie van hoofdinstructeur praktijkonderwijs in functieschaal 10. Het salaris bedraagt minimaal € 2.459,- en maximaal € 3.994,- bruto per maand bij een fulltime-aanstelling.
De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren.

Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Inlichtingen
Informatie omtrent deze functie kun je inwinnen bij de heer dr. J.S.M. Hobbelen, lector Healthy Lifestyle, Ageing and Health Care, telefoonnummer 06-12313987, email: j.s.m.hobbelen@pl.hanze.nl of bij mevrouw dr. A. Waninge, lector Participatie en Gezondheid van mensen met een verstandelijke en visuele beperking, telefoonnummer 06-30328282, email a.waninge@pl.hanze.nl.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505.

Solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan via de het digitale sollicititatieformulier op de site van de Hanzehogeschool Groningen: https://www.hanze.nl/nld/organisatie/carriere/werken-bij-hanzehogeschool/solliciteren/solliciteren/vacatures
De sluitingsdatum is 3 juni 2018
(let op: niet het digitale sollicitatieformulier van het UMCG gebruiken!)

Ook staat daar een link naar "meer informatie over deze vacature'

Status vacature
Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Afdeling

Hanzehogeschool Groningen/ Universitair Medisch Centrum Groningen

De Hanzehogeschool Groningen, lectoraat Healthy Ageing Allied Health Care and Nursing (LAHC) voert in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) afdeling Neurologie/Alzheimer Research Centrum een onderzoeksproject uit, dat deel uitmaakt van een groter project dat zich richt op mensen met een verstandelijke beperking en dementie. Het motto van het onderzoeksproject is ‘De basis op orde’. Hoe ziet de Nederlandse situatie er uit m.b.t. dementiediagnostiek en differentiaaldiagnostiek?

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 180327

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you