Docent Kunstgeschiedenis, 1400 - 1850

Docent Kunstgeschiedenis, 1400 - 1850

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 4 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis van de Faculteit der Geesteswetenschappen zoekt voor het jaar 2018/2019 een docent met kennis van kunst tussen 1400 en 1850.

Als docent Kunstgeschiedenis ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van onderwijsonderdelen binnen het onderwijsprogramma van de bachelor (BA) Kunstgeschiedenis en de master (MA) Kunstgeschiedenis. Het gaat daarbij om vakken als Kunsthistorisch Onderzoek, Kunsttechnieken & Visuele analyse, Iconografie en Interpretatie, Jatwerk, Parijsexcursie en keuzeonderwijs Kunstgeschiedenis 1400 - 1850.

Alle docenten verkrijgen 15% onderwijsgebonden onderzoek als onderdeel van de tijdelijke aanstelling. Hoewel de posities geen academische onderzoekstaken behelzen, en er geen eis hieromtrent wordt gesteld, worden onderzoeksambities bij kandidaten zeer op prijs gesteld. UvA-docenten met een aanstelling van minimaal 1 jaar zijn in bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of zijn bereid om een BKO te verwerven.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Deze functie vereist een gepromoveerde docent, met specifieke kennis van de kunstgeschiedenis. Je beschikt over uitstekende didactische kwaliteiten en bent bereid om breed te worden ingezet in het onderwijs van Kunstgeschiedenis, zowel op bachelor- als op masterniveau. Kandidaten hebben voor het bacheloronderwijs een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal en voor het masteronderwijs van de Engelse taal. Je beschikt over een werkhouding gericht op teamwork, flexibiliteit en communicatie. We verwachten dat je ervaring hebt met digitale en audiovisuele apparatuur.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, verlengbaar met maximaal nog een jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €2.588 en maximaal €4.757 bruto per maand bij een fulltime aanstelling van 38 uur per week (schaal 10/11). Start van de aanstelling is 1 september 2018. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen herbergt niet alleen een waaier van gevestigde en eerbiedwaardige disciplines - zoals vreemde talen, Nederlands, geschiedenis, de kunstwetenschappen, archeologie, religiestudies en wijsbegeerte - maar ook jonge, pionierende vakgebieden - zoals nieuwe media, digital humanities, conservering en restauratie en nog veel meer.

De capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis van de Faculteit der Geesteswetenschappen verzorgt de Bachelor- en Masteropleidingen Kunstgeschiedenis, de duale master (dMA) Curating Arts and Cultures en de Research Masters Art Studies, Artistic Research en Arts in the Netherlands.

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-geesteswetenschappen/faculteit-der-geesteswetenschappen.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4zGQ9Ysg

Specificaties

  • Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • max. 15.2 uur per week
  • €2588—€4757 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18-275

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you