Docent/onderzoeker

Docent/onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 12 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Een docent/onderzoeker begeleidt, monitort en leidt duale promovendi op. Hij/zij is dus op de hoogte van alle ins en outs van een promotietraject waardoor per individuele promovendus de juiste inschatting kan worden gemaakt wat opleidingsbehoeften en slagingskansen zijn. Onderdelen van de begeleiding zijn: het inschatten van de juiste condities, inhoudelijke vraagstukken helpen oplossen, de zoektocht naar een beoogd promotor,  verwachtingenmanagement, het herkennen van risico’s, het omgaan met probleemsituaties en het beoordelen van de voortgang. Bovendien vervult de docent/onderzoeker een docentrol in enkele onderdelen van het opleidingsprogramma en leidt hij/zij een eigen themagroep. Tevens neemt hij/zij deel aan het actief en kritisch meedenken over de verdere ontwikkeling van het duale doctoraatsprogramma. Er is ruimte voor enig eigen onderzoek, en onderwijs buiten het PhD-programma.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Gepromoveerd;
  • Ervaring met de begeleiding en coaching van promovendi;
  • Brede wetenschappelijke kennis en nieuwsgierigheid in verband met het interdisciplinaire karakter van het duale programma, bij voorkeur expertise op het gebied van recht, beleid en organisatie;
  • Affiniteit met de doelgroep en een academische omgeving;
  • Beschikt over analytisch vermogen, uitstekende communicatievaardigheden, een resultaatgerichte houding en groot leervermogen;
  • Kennis en ervaring met de infrastructuur van de universiteit;
  • Beschikt over uitstekende Nederlandse en Engelse academische taalvaardigheid in verband met nationale en internationale kandidaten.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling voor 1 jaar met een proeftijd van 2 maanden. De aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.475,- en maximaal € 4.757,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Certificaat Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO). De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het BKO-certificaat of  bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Governance and Global Affairs

De Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA) is één van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden. De faculteit heeft een internationaal profiel,  is sterk in ontwikkeling en  bestaat uit verschillende onderdelen als het Instituut Bestuurskunde,  het Leiden University College en het recent opgezette Instituut Security and Global Affairs op verschillende locaties in Den Haag. Bij de faculteit studeren momenteel meer dan 2400 studenten waarbij een groot aantal internationale studenten.

Het duale concept van Dual PhD Centre (DPC) gebruikt werkervaring als bron voor wetenschappelijk promotieonderzoek. Het centrum beoogt met dit concept een nieuwe en vruchtbare wisselwerking tussen professionele praktijk en wetenschap. Vragen die zijn afgeleid uit de professionele praktijk van promovendi worden in wetenschappelijke context van de universiteit onderzocht. De benadering van het DPC kenmerkt zich door begeleiding op maat, intensieve individuele coaching, een uitgebreid opleidingsprogramma en toegang tot de academische faciliteiten en expertise van de Leidse universiteit. Dit duale programma vult de begeleiding van de promotor aan. Het centrum, dat gevestigd is in Den Haag, houdt zich bezig met het begeleiden en opleiden van op dit moment ongeveer 70 (kandidaat)promovendi, en bestaat uit 5 medewerkers en enkele gastmedewerkers. Informatie over het centrum kunt u vinden op https://www.universiteitleiden.nl/dualphdcentre.

https://www.universiteitleiden.nl/governance-and-global-affairs

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Economie; Recht; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • 30.4—38 uur per week
  • €3475—€4757 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18-197

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you