Lector Sustainable Strategy and Innovation

Lector Sustainable Strategy and Innovation

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 3 jun Breda

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Lector Sustainable Strategy and Innovation 0,6 fte

Functieomschrijving

Wie: een inspirerende verbinder met passie voor onderzoek en onderwijs
Wat: met praktijkgericht onderzoek expertise ontwikkelen over innovatiestrategieën, duurzame en circulaire businessmodellen en verdienmodellen, duurzame bedrijfsvoering, organisatie en ondernemerschap
Waar: Breda en ’s-Hertogenbosch
Wanneer: 1 september 2018

Uitdagend werk

U werkt voor het Lectoraat Sustainable Strategy and Innovation, onderdeel van het Expertisecentrum Sustainable Business (ESB).

U doet zelf praktijkonderzoek om kennis over duurzame strategie en innovatie te vergaren en u stuurt onder andere docent-onderzoekers aan. Deze selecteert u zelf voor de kenniskring van het lectoraat. Als inspirerend leider weet u als geen ander hoe u de kenniskringleden motiveert en kunt inzetten.

Als lector bewaakt en bevordert u de inhoudelijke kwaliteit van alle activiteiten die het lectoraat ontwikkelt, waaronder het onderzoek. Dat onderzoek is altijd praktijkgericht, aantrekkelijk, uitdagend en herkenbaar. Met uw relevante netwerk creëert u moeiteloos een wisselwerking tussen onderzoek, onderwijs en de praktijk. Bijvoorbeeld door onderzoeksresultaten te benoemen in publicaties, lezingen, demonstraties en allerlei onderwijsvormen voor docenten, studenten en professionals uit de praktijk. Daarnaast ontplooit u maatschappelijke en economische activiteiten, waarbij uw ruime ervaring met valorisatie goed van pas komt en verwerft u eigen inkomsten via subsidieprogramma’s en contractonderzoek.

Omdat u de resultaten van praktijkgericht onderzoek graag vertaald ziet in het onderwijs, draagt u met plezier bij aan de ontwikkeling hiervan. Ook ondersteunt u kenniskringleden bij het overbrengen van onderzoeksvaardigheden en een algemene onderzoekende houding aan studenten. Daarnaast geeft u incidenteel een inspirerend vakinhoudelijk college. 

Lees verhalen van onze medewerkers en ontdek wat werken voor Avans inhoudt.

Specificaties

Avans Hogeschool

Functie-eisen

Juiste match

  • U bent academisch opgeleid en gepromoveerd op een, voor het kennisdomein, relevant onderwerp en u bent een autoriteit op uw vakgebied.
  • Omdat u in de praktijk of wetenschap werkt, is uw kennis over praktijkgericht onderzoek actueel.
  • In eerdere functies heeft u multidisciplinair extern gefinancierd onderzoek geïnitieerd, uitgevoerd en begeleid.
  • De extern gefinancierde trajecten die u aantrekt, passen altijd naadloos bij ons onderwijs en onderzoek.
  • U weet hoe u een substantiële tweede en derde geldstroom genereert.
  • Resultaatgericht en diplomatiek zijn eigenschappen die u perfect omschrijven. Samenwerken met anderen vindt u vanzelfsprekend.
  • U weet uw ervaring met praktijkgericht onderzoek als geen ander te vertalen naar het onderwijs.
  • Als visionair heeft u een duidelijke kijk op het lectoraatsthema, dat u uitstekend kunt vertalen naar onderzoeksvragen.
  • Met uw vaardigheden en kennis bent u in staat collega’s, docenten en studenten naar een hoger niveau te bewegen.
  • U schakelt moeiteloos tussen de verschillende rollen die u als lector vervult. Onderzoeker, begeleider, inspirator en boegbeeld van het lectoraat, het gaat u allemaal heel natuurlijk af. Met uw publieke performance neemt u binnen en buiten Avans mensen mee in uw ideeën.

Arbeidsvoorwaarden

Goede werkgever

Avans Hogeschool haalt graag het allerbeste uit mensen. We staan bekend als goede werkgever. Dat ziet u terug in onze arbeidsvoorwaarden.

  • Wij bieden u volop mogelijkheden om uzelf te blijven ontwikkelen.
  • U ontvangt een maandsalaris in schaal 15: minimaal € 5.375,64 en maximaal € 6.940,60 bruto bij een fulltime aanstelling. Dit is conform de cao hbo.
  • Een eindejaarsuitkering in de vorm van een dertiende maand is standaard.
  • Wij bieden u een aanstelling van maximaal 4 tot 8 jaar. Het is mogelijk om vanuit uw huidige werkgever gedetacheerd te worden.

Afdeling

Inspirerende omgeving

U werkt bij het Lectoraat Sustainable Strategy and Innovation. Dit lectoraat richt zich op de duurzame transitie van organisaties, organisatie- netwerken en systemen. Hiermee wil het lectoraat een bijdrage leveren aan duurzame ontwikkelingsdoelen zoals inclusieve, veilige, veerkrachtige en duurzame leefomgeving; duurzame consumptie- en productiepatronen; veerkrachtige infrastructuur, inclusieve en duurzame industrialisering en innovatie. Op deze wijze willen wij bijdragen aan duurzame economische, sociale en ecologische ontwikkeling in onze regio.

Het ESB is een van de 6 expertisecentra van Avans Hogeschool. Binnen het ESB werken 11 academies uit het economisch domein samen. Gezamenlijk hebben ze een achterban van 13.000 studenten, 840 docenten en 13 verschillende opleidingen.

Het expertisecentrum draagt bij aan de professionalisering van de beroepspraktijk en aan de kennisontwikkeling van de betrokken opleidingen 

Het ESB wil met haar onderzoek impact realiseren op het gebeid van een duurzame economie en maatschappij. Directe impact, door onderzoek naar duurzaam ondernemen in samenwerking met bedrijven, overheden en NGO's. Maar ook indirect, door onderzoeksresultaten ten goede te laten komen aan het onderwijs, docenten en studenten en onze alumni. 
Die ambities bereikt het ESB met 7 lectoraten: Sustainable Strategy and Innovation (SSI),  Sustainable Finance and Accounting (SFA), Sustainable Working and Organizing (SWO), Improving Business (ImB), New Marketing (NM), International Business (IB) en Mindset van duurzame MKB-ondernemer.

Lees de toekomstvisie van het ESB in het Meerjaren Beleidsplan 2016-2020.

Meer informatie over onderzoek bij Avans Hogeschool en bij ESB vindt u hier.  avans.nl/onderzoek.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
  • max. 24 uur per week
  • €5375—€6940 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT 18/136

Werkgever

Locatie

Hogeschoollaan 1, 4818 CR, Breda

Bekijk op Google Maps

Interesting for you