Hoogleraar Orale Biochemie

Hoogleraar Orale Biochemie

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 18 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) heeft een vacature voor een hoogleraar Orale Biochemie.

Het onderzoek van ACTA is in de laatste jaren meer geconcentreerd geraakt rond twee hoofdprogramma’s ‘Orale infecties en ontstekingen’ en ‘Orale regeneratieve geneeskunde’.
Het onderzoek van de nieuwe hoogleraar zal binnen één van deze programma’s passen. Het wetenschapsgebied van Orale Biochemie behelst in brede zin de bestudering van moleculaire processen die een rol spelen binnen de tandheelkunde. Tot op heden heeft de sectie Orale Biochemie van ACTA het onderzoek naar de rol van speeksel, de mondvloeistof, als speerpunt gekozen.
Al het wetenschappelijk personeel is aangesteld bij de afdeling Mondgezondheidswetenschappen.
De afdeling is onderverdeeld in 12 secties, waaronder de sectie ‘Parodontologie en Orale Biochemie’. Parodontologie en Orale Biochemie worden beiden erkend als subsecties.

De hoogleraar Orale Biochemie is tevens hoofd van de subsectie Orale Biochemie.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De ideale kandidaat:

  • heeft ruime onderzoekservaring, blijkend uit toonaangevende Nederlandstalige en internationale publicaties, beurzen en/of andersoortige wetenschappelijke erkenningen; 
  • is expert op het gebied van biochemie met kennis van systeembiologie, kennis van bio-informatica is een pre;
  • is gepromoveerd en heeft ervaring met het begeleiden van wetenschappelijk onderzoek en het vermogen daarbij stimulerend op te treden;
  • beschikt over de vereiste kennis, ervaring, netwerken en doorzettingsvermogen om nationale en internationale subsidies te verwerven en samenwerkingsverbanden aan te gaan;
  • heeft affiniteit met het geven en coördineren van onderwijs, het begeleiden van bachelor- en masterstudenten en promovendi;
  • heeft aantoonbare didactische en contactuele kwaliteiten;
  • heeft affiniteit met managementtaken;
  • is bereid in overleg met collega’s binnen de sectie wisselende onderwijstaken te verrichten.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling geschiedt in de functie van Hoogleraar 2 conform de Cao Nederlandse Universiteiten en vindt plaats in overleg voor een periode van vijf jaar.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) is het samenwerkingsverband van de Faculteit der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. ACTA verricht wetenschappelijk onderzoek, geeft onderwijs en verleent patiëntenzorg op het terrein van de tandheelkunde. Internationaal gezien is ACTA toonaangevend in onderzoek en onderwijs. Bij ACTA werken circa 500 medewerkers en volgen ongeveer 900 studenten de opleiding Tandheelkunde. Dagelijks levert men aan circa 600 patiënten tandheelkundige zorg. 

ACTA is de grootste opleiding tandheelkunde van Nederland, nummer 4 op de QS ranking onderzoek en streeft een inclusieve en diverse werkomgeving na.

http://www.acta.nl/

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gezondheid
  • 32—38 uur per week
  • max. €7765 per maand
  • Gepromoveerd
  • 018

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you