Junior scientist Chains & System Analysis

Junior scientist Chains & System Analysis

Geplaatst Deadline Locatie
31 mei 20 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wageningen Food & Biobased Research is koploper op het gebied van toepassingsgerichte R&D van Chain Design & Systems Analysis. Door de toenemende vraag naar onze expertise zoeken wij een junior onderzoeker met een chemisch-fysische of operationele analyse en ICT wetenschappelijke achtergrond die ons team komt versterken.

Taken:
  • Mede opzetten, bouwen en onderhouden van modellen gebruikt om ketens in de biobased economy te analyseren, zowel qua logistiek, biomassabeschikbaarheid, duurzaamheid en techno-economische haalbaarheid.
  • Projectuitvoering/inbreng op WO kennisniveau
  • Bijdrage aan projectvoorstellen op inhoud
  • Opzetten van werkplannen en mede opzetten van projectplanningen
  • Schrijven van rapportages
  • Presenteren eigen werk intern

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Een afgeronde chemisch- fysische academische opleiding
  • Goede wiskundige basis
  • Affiniteit met het werken in een commerciële contract research organisatie
  • Een sterke resultaat- en klantgerichtheid
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en goede schriftelijke rapportagevaardigheden
  • Bereidheid om te reizen
  • Ervaring in het werken in projecten
Het onderzoek waar je bij betrokken wordt vindt plaats in wisselende projectteams, die bestaan uit een projectleider en één of meerdere onderzoekers. De meeste projecten betreffen modellering van enerzijds beschikbaarheid van biomassa en anderzijds de logistiek van te vormen keten op dit vlak. Binnen de projecten ga je werken met logistieke tools die voor een deel in-huis zijn ontwikkeld. Daarnaast wordt verwacht dat je gaat bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de tools, waarbij met name ICT kennis noodzakelijk is. Ook het verzamelen, beoordelen, ordenen en beschikbaar maken van data zal tot je werkzaamheden behoren.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende baan bij een commerciële organisatie, die je dagelijks uitdaagt om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden. Als onderzoeker/projectleider ben je onderdeel van een ambitieus team en werk je gezamenlijk aan diverse vraagstukken. Binnen het team is er volop ruimte voor eigen initiatief. Eigen inbreng en verantwoordelijkheid kenmerken onze organisatiecultuur.

Wij bieden een dienstverband met een gemiddelde werkweek van 36 uur, salaris afhankelijk van ervaring tot maximaal € 4253,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 10).
De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor de periode van een half jaar. Naast een marktconform salaris bieden wij goede studie- en verlofregelingen en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Food & Biobased Research ontwikkelt kennis en technologieën die bedrijven, overheden en andere onderzoeksorganisaties helpen bij het vinden van innovatieve oplossingen voor een gezondere, duurzame en welvarende wereld. Samen met onze klanten ontwikkelen we gezond en smakelijk voedsel, duurzame voedselketens, en 'groene' alternatieven voor producten die nu uit schaarse fossiele brandstoffen worden geproduceerd. Dit doen we vanuit onze kennis over de gehele keten, van grondstof tot verwerking en eindproduct.

We leggen slimme verbindingen tussen diverse vakgebieden, zodat complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Met intelligente analyses en nuchtere inventiviteit vinden wij oplossingen voor deze vraagstukken. No-nonsense, vol energie en met een nieuwsgierige blik. We onderzoeken en ontwikkelen in alle stadia: van lab- tot pilot-schaal, van eerste idee tot productieproces en daadwerkelijke producten van onze klanten. We hebben direct toegang tot de laatste wetenschappelijke inzichten en weten wat er technologisch allemaal kan. Iedere dag weer spannen we ons in om samen met nationale en internationale bedrijven, overheden en andere kennisinstituten te komen tot innovatieve oplossingen; voor nu en in de toekomst.

Wageningen Food & Biobased Research is één van de Contract Research Organisaties van Wageningen University & Research met de missie 'to explore the potential of nature to improve the quality of life'. Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

De vacature valt binnen de groep Biorefinery and sustainable value Chains. Deze beschikt over brede achtergrond kennis over modelleren en systeem analyse gericht op ketens en toepassingen van producten uit biomassa. Daarnaast richt de groep zich op fractioneren van biomassa, de structuur functierelatie van inhoudsstoffen als biopolymeren en de karakterisatie ervan. Verder beschikt de afdeling over uitstekende pilot faciliteiten op het gebied van fractioneren. Ook wordt frequent samengewerkt met onderdelen van de Business Unit die zijn gericht biopolymeren, additieven en het verwerken van (bio)plastics en de productie en toepassing van biotechnologisch verkregen polymeren.

Voor meer informatie over Wageningen Food & Biobased Research kijk op: www.wur.nl/wfbr.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op: www.werkenbij.wur.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 385561

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you