Studiecoördinator Faculteit Geesteswetenschappen

Studiecoördinator Faculteit Geesteswetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
5 jun 20 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een studiecoördinator met ervaring en kennis op het niveau van studieadvisering en begeleiding in het hoger onderwijs. Het doel van de functie studiecoördinator is het voorlichten, adviseren en begeleiden van studenten bij de aanpak van de studie, studievoortgang en manier van studeren, uitgaande van het facultair onderwijsprogramma en het onderwijs- en examenreglement, om daarmee een goede studievoortgang van studenten te bevorderen en de studenten in staat te stellen binnen de eigen opleiding gefundeerde keuzes te maken. Bovendien is de studiecoördinator een schakel tussen studenten, docenten en de verschillende besturen en commissies en neemt initiatieven over de onderwijscoördinatie om ondersteuning te geven aan de desbetreffende opleidingen. Als studiecoördinator wordt u ingezet bij verschillende clusters en opleidingen binnen de faculteit. Kennis van de onderwijsinhoud van het desbetreffende cluster vormt een aanbeveling.

Uw taken:

  • Geven van voorlichting over de inhoud van de studie en het beroepsperspectief, tijdens voorlichtings- en introductiedagen (in samenwerking met afdeling communicatie & werving en/of de (studenten)loopbaanadviseur). In dit licht ook het opzetten van een voorlichtingskalender in samenspraak met de opleidingen en bijdragen aan de productie van het voorlichtingsmateriaal;
  • E-studiegids controleren/bijhouden;
  • Capaciteitsaanvraag docenten uitzetten;
  • Introductie nieuwe studenten;
  • Informeren van studenten over studie-gerelateerde vragen of problemen in individuele gesprekken;
  • Adviseren en begeleiden van studenten omtrent hun studieprogramma, -voortgang, -belasting en -gedrag;
  • Bemiddelen en verwijzen naar facultaire en/of universitaire instanties en collega’s omtrent te treffen individuele regelingen voor studenten;
  • Registreren, administreren en waar mogelijk oplossen van klachten en knelpunten bij opleidingen en/of het facultair onderwijsprogramma;
  • Opzetten eerstejaars mentoraatprogramma (in samenwerking met de opleidingen).

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur in de geesteswetenschappen;
  • Actuele werkervaring in een academische setting, en de positie van de student daarin, is een pré;
  • Vaardigheid om leer- en studeergedrag van studenten in het academisch onderwijs te analyseren en te vertalen in persoonlijke adviezen;
  • Projectmanagementvaardigheden, inclusief het vermogen overzicht te houden en gestructureerd en planmatig te werken;
  • Zeer goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, in het Nederlands en Engels;
  • Beschikt voorts over een samenwerkings- en resultaatgerichte houding, nauwgezetheid, doorzettingsvermogen en organisatiesensitiviteit.

Arbeidsvoorwaarden

Een interessante functie in een inspirerende, internationaal georiënteerde werkomgeving bij één van de grootste faculteiten van de Universiteit Leiden.
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, conform de cao Nederlandse Universiteiten. Afhankelijk van uw gebleken geschiktheid voor de functie en de mogelijkheden binnen de dienst behoort verlenging van de aanstelling tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.672,- en maximaal € 4.084,- (schaal 9 of 10) bruto per maand bij een fulltime aanstelling.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Geesteswetenschappen

De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor ongeveer 7.000 studenten vanuit de vestigingen in het historisch hart van Leiden en de eigentijdse locatie in Den Haag. 

De dienst OSZ verzorgt alle activiteiten ten behoeve van het onderwijsproces van strategie en theorie tot uitvoering en praktijk, t.w. ondersteuning, advisering, kwaliteitszorg en kennisborging. De dienst is de verbindende schakel in de organisatie en ondersteuning van het onderwijs, optimaliseert de processen en professionaliseert de kwaliteitszorg van het onderwijs. De dienst OSZ bestaat uit drie afdelingen: Onderwijsadministratie & Ondersteuning, Studiecoördinatie & Commissieondersteuning en Onderwijsbeleid & Kwaliteitszorg.

De afdeling Studiecoördinatie & Commissieondersteuning verzorgt de individuele begeleiding van studenten op het gebied van de studievoortgang en -keuze; de advisering en ondersteuning van opleidingen bij de onderwijslogistiek en onderwijsontwikkeling, en ondersteunt de relevante commissies van opleidingen, zoals opleidingscommissies, toelatingscommissies, examencommissies en opleidingsbesturen. Ook verzorgt de afdeling de ondersteuning op het terrein van internationalisering en career services.

https://www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen

Specificaties

  • Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • 30.4—38 uur per week
  • €2709—€4084 per maand
  • Universitair
  • 18-237

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Stationsweg 26, 2312 AV, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you