Junior onderzoeker

Junior onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun 24 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Junior onderzoeker voor het VU medisch centrum

Functieomschrijving

Werkomgeving

De afgelopen jaren zijn diverse grote en kleine schendingen van de wetenschappelijke integriteit aan het licht gekomen. Dit heeft het onderwerp wetenschappelijke integriteit hoog op de agenda gezet. Steeds meer onderzoeksinstellingen hebben aandacht voor de bevordering van verantwoorde onderzoekspraktijken en betrokkenen in allerlei verschillende lagen en fasen van de wetenschappen worden aangesproken. Het project “Inventory in the Netherlands of Stakeholders’ Practices and Initiatives on Research integrity to set an Example” (INSPIRE) heeft als doel in kaart te brengen welke initiatieven er ontplooit worden ter bevordering van verantwoorde onderzoekspraktijken. Deze initiatieven worden beoordeeld op aspecten van implementeerbaarheid, kwaliteit en inhoud, en in een online toolbox beschikbaar gemaakt.
Het INSPIRE project is onderdeel van het Netherlands Research Integrity Network (NRIN).

Werkzaamheden

De junior onderzoeker van INSPIRE is betrokken bij de inventarisatie via verschillende kanalen (een ‘webcrawler’ is daar één van), het beoordelen en classificeren van initiatieven en bij het ontwikkelen en samenstellen van de toolbox waarin de resultaten beschikbaar worden gemaakt. Hiervoor zal je veel documenten moeten lezen en de informatie hieruit verwerken (zowel in het Nederlands als in het Engels). Daarnaast is de junioronderzoeker betrokken bij de organisatie van conferenties over dit thema.

Specificaties

VU medisch centrum (VUmc)

Functie-eisen

Wij zoeken een collega die de volgende kennis en ervaring met zich meebrengt:

  • een afgeronde universitaire opleiding op master-niveau;
  • enkele jaren ervaring met het doen van wetenschappelijk onderzoek;
  • uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • ervaring met webcrawlers is een pré.

De junior onderzoeker die wij zoeken kan goed zelfstandig werken en houdt van aanpakken. Meerdere ballen in de lucht houden, daar draai jij jouw hand niet voor om en jij houdt hierbij je hoofd koel. Jij hebt een uitzonderlijke intrinsieke motivatie voor wetenschappelijke integriteit, daar loop je warm van. Je houdt ervan om informatie op gestructureerde wijze te verwerken en kan hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden. Daarnaast kan je snel schakelen. Ben jij die nieuwsgierige onderzoeker die voor gezamenlijk resultaat wil gaan? Dan zoeken wij jou!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1,5 jaar.

Salarisschaal 10: 2659 tot 4216 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

Het betreft een aanstelling voor 18 maanden, 0,5 fte met een mogelijkheid tot uitbreiding met 0,1 of 0,2 fte bij aantoonbare ruime kennis van en ervaring met webcrawlers.

Naast een uitstekend basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Een (uitgebreide) screening is onderdeel van de selectieprocedure. Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is hier onderdeel van. Zie voor meer informatie ‘Screeningsprocedure’ bij veelgestelde vragen.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; Beleid- en staf; Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 18 uur per week
  • €2659—€4216 per maand
  • Universitair
  • AT D6.2018.00069AD

Werkgever

VU medisch centrum (VUmc)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1117, 1081 HZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you