Opleidingscoördinator Science Education and Communication

Opleidingscoördinator Science Education and Communication

Geplaatst Deadline Locatie
14 jun 26 jun Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als opleidingscoördinator ben je mede verantwoordelijk voor de organisatie van het onderwijs van de Master Science Education and Communication, de Educatieve Module en de twee Minoren: Communication Design for Innovation en Educatie. De master heeft twee tracks: de track Science Communication en de track Science Education (de lerarenopleiding). De opleidingscoördinator is de rechterhand van de opleidingsdirecteur, die inhoudelijk verantwoordelijk is.

Momenteel is er één opleidingscoördinator. Deze nieuwe functie is een uitbreiding, die te maken heeft met personele wisselingen en de groei van de opleiding. Samen met de huidige opleidingscoördinator wordt je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de opleiding in alle facetten. Je wordt ingewerkt door de huidige coördinator. Met de huidige coördinator maak je afspraken over een duidelijke taakverdeling.

Het takenpakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Organiseren van de benodigde faciliteiten ten behoeve van onderwijs.
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van het huidige en gewenste onderwijsprogramma (inclusief curriculumherzieningen), met inachtneming van maatschappelijke ontwikkelingen verbonden met het opleiden van leraren in de bètavakken en van wetenschapscommunicatiespecialisten.
  • Onderhouden van contacten met de andere universitaire lerarenopleidingen, in het bijzonder die van TU Eindhoven, Universiteit Twente en Universiteit Leiden.
  • Onderhouden van contacten met scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Zuid-Holland onder andere in verband met de stages van de studenten van de lerarenopleiding.
  • Zorgdragen voor adequate informatievoorziening aan de opleidingsdirecteur.
  • Analyseren van knelpunten en doen van verbetervoorstellen ten behoeve van de inrichting en uitvoering van het onderwijs.
  • Adviseren en ondersteunen van de opleidingsdirecteur bij de kwaliteitszorg van de opleiding (inclusief voorbereidingen van visitaties en opstellen van jaarverslagen).
  • Zorgdragen voor adequate informatievoorziening aan studenten over het onderwijsprogramma en de onderwijsorganisatie.
  • Onderhouden van contacten met alumni.
  • Bijdragen aan voorlichtingsactiviteiten ten behoeve van aankomende studenten.
  • Bijdragen aan gemeenschappelijke projecten binnen de afdeling Education and Student Affairs.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

We zoeken een analytische en initiatiefrijke collega, een pragmatische aanpakker met een goed conceptueel vermogen, een planmatige en georganiseerde werkwijze, gevoel voor kwaliteit en detail en een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit. We vragen een academische opleiding  en werkervaring binnen een universitaire onderwijsomgeving. Natuurlijk heeft onze nieuwe collega zeer goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. De TU Delft is een tweetalige organisatie. Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is dan ook noodzakelijk voor een goede functievervulling.

Ter toelichting bij de functie:

De opleiding kent een instroom van zo’n 80 masterstudenten en ruim 100 minor- en modulestudenten. Beide tracks bieden meerdere afstudeerroutes en hebben, als gevolg daarvan, verschillende studentengroepen, waaronder studenten die een carrièreswitch maken naar de lerarenopleiding en studenten die een driejarig double degree traject kiezen.

Om het takenpakket goed uit te kunnen voeren is samenwerking een belangrijke competentie. De opleidingscoördinator voert regelmatig overleg verschillende niveaus binnen de organisatie. Naast het contact met opleidingsdirecteur en docenten is regelmatig overleg met de studentengeledingen en met collega’s van de verschillende ESA afdelingen (facultair en op centraal niveau) van belang, evenals communicatie met leden van de opleidings- en examencommissie.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

De functie heeft een omvang van 32 tot 38 uur per week (0,8 - 1,0 fte), in overleg. In eerste instantie gaat het om een contract voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op vast. Het salaris is afhankelijk van kennis, leeftijd en ervaring gebaseerd op schaal 10 (met een maximum van € 4.084,- bruto per maand bij een volledige aanstelling). Daarnaast biedt TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sabina Beijne, Hoofd Education and Student Affairs, tel: 015 27 82814, e-mail: s.beijne@tudelft.nl of de huidige opleidingscoèrdinator Corrie Zeeuw, tel: 015 27 87967, e-mail: c.j.a.zeeuw@tudelft.nl. Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Leonie de Kluijs, secretaresse, e-mail: l.h.dekluijs@tudelft.nl.

Je kunt je sollictatiebrief met curriculum vitae richten aan mw. S. Beijne en vóór 26 juni a.s. mailen naar l.h.dekluijs@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer TNWESA18-043.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 2 juli 2018.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

https://www.tudelft.nl

Afdeling

Faculteit Technische Natuurwetenschappen

De faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Daarbij staat het ontwikkelen van fundamentele kennis voor nieuwe technologische ontwikkelingen die breed in de maatschappij toegepast kunnen worden voorop. De wetenschappelijke staf heeft een uitstekende internationale reputatie in onderzoek en onderwijs. TNW verricht vanuit zes wetenschappelijke afdelingen onderzoek op de gebieden Bionanoscience, Biotechnology, Chemical Engineering, Imaging Physics, Quantum Nanoscience, Radiation Science & Technology. De sectie Science Education and Communication verricht onderzoek op het gebied van onderwijs en communicatie in een natuurwetenschappelijke context.

TNW streeft ook in haar onderwijs naar excellentie. De Bachelor opleidingen Life Science & Technology, Molecular Science & Technology, Technische Natuurkunde en Nanobiologie en de Master opleidingen Life Science & Technology, Chemical Engineering, Applied Physics, Nanobiologie en Science Education and Communication worden door TNW verzorgd, enkele gezamenlijk met de Universiteit Leiden en met de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De afdeling Education and Student Affairs (ESA) is verantwoordelijk voor de organisatie en ondersteuning van het onderwijs in de diverse opleidingen van TNW. ESA verzorgt de coördinatie van de opleidingen en de begeleiding van studenten. Ook taken op het gebied van kwaliteitszorg, regelgeving en managementinformatie worden door ESA uitgevoerd. De eindprojectenadministratie, het stagebureau, het facultaire international office en het onderwijssecretariaat maken ook deel uit van ESA. De medewerkers van ESA vormen een hecht en collegiaal team met als gemeenschappelijke drijfveer het optimaliseren van het onderwijs. Ook zijn er intensieve contacten met de Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam in het kader van de gezamenlijke opleidingen.   

 

https://www.tudelft.nl/en/faculty-of-applied-sciences

Specificaties

  • Onderwijs
  • Natuurwetenschappen
  • 32—38 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • Universitair
  • TNWESA18-043

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lorentzweg 1, 2628 CJ, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you