Universitair (Hoofd)docent Staats- en Bestuursrecht, met nadruk op het bestuursrecht (1,0 fte)

Universitair (Hoofd)docent Staats- en Bestuursrecht, met nadruk op het bestuursrecht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 jun 1 sep Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Departement Publiekrecht, Encyclopedie en Rechtsgeschiedenis van de Tilburg Law School is op zoek naar een collega die als universitair hoofddocent (UHD) of als universitair docent (UD) het team per 1 januari 2019 komt versterken. Als universitair (hoofd)docent verzorgt u staats- en bestuursrechtelijk onderwijs in de grote bachelorvakken en in de master. U geeft werkgroeponderwijs en als UHD geeft u ook hoorcolleges en stuurt u een groep van docenten aan. Ook begeleidt u studenten bij het schrijven van bachelor- en masterscripties. Daarnaast verricht u zelfstandig wetenschappelijk onderzoek en participeert u in onderzoeksprogramma’s van de faculteit. Het type onderzoek waar wij naar op zoek zijn, laat zich karakteriseren als vernieuwend binnen de nationale bestuursrechtwetenschap, relevant voor internationale wetenschappelijke debatten en maatschappelijk betrokken. Van een UHD verwachten wij bovendien dat u in staat bent fondsen voor onderzoek te verwerven, dat u zelfstandig plannen ontwikkelt voor promotieonderzoek en dat u promovendi begeleidt als (co)promotor. Het betreft een afwisselende functie in een inspirerende werkomgeving met ruimte voor ontplooiing.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Van kandidaten die solliciteren voor een UHD-functie verwachten wij dat zij

  • Gepromoveerd jurist op het terrein van het bestuursrecht;
  • Excellente onderzoekskwaliteiten die tot uitdrukking komen in een substantiële publicatielijst met vernieuwende (internationale) wetenschappelijke publicaties;
  • Een onderzoeksagenda hebben die aanknopingspunten biedt voor samenwerking binnen het departement en in het bijzonder passend bij het onderzoeksprogramma ‘Modes of lawmaking in a multilayered legal order’
  • Potentie om onderzoeksmiddelen uit de tweede- en derde geldstroom te verwerven;
  • Ervaring hebben met het geven en het coördineren van onderwijs;
  • U bent in het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) dan wel bereid deze op korte termijn te behalen

 

Van kandidaten die solliciteren voor een UD-functie verwachten wij dat zij

  • Gepromoveerd jurist op het terrein van het bestuursrecht;
  • Enkele publicaties van hoog niveau op het terrein van staats- en bestuursrecht op hun naam hebben staan
  • Een onderzoeksagenda hebben die aanknopingspunten biedt voor samenwerking binnen het departement en in het bijzonder passend bij het onderzoeksprogramma ‘Modes of lawmaking in a multilayered legal order’
  • Ervaring hebben met het geven en idealiter ook het coördineren van onderwijs.
  • U bent in het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) dan wel bereid deze op korte termijn te behalen

 

Voor beide functies is van belang dat de nieuwe collega

  • Over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt - goed in staat is om in (internationaal) teamverband te werken
  • Zowel het Nederlands als het Engels op professioneel niveau beheerst
  • Flexibel, initiatiefrijk en enthousiast is

 

Beide functies kennen een tijdsbesteding van 40-50% onderwijs, 40% onderzoek en 10-20% management.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 years.

Tilburg University behoort tot Nederlands beste werkgevers en kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Het betreft in beginsel een fulltime dienstverband voor 5 jaar, maar parttime werken is bespreekbaar. Voor de functie van universitair hoofddocent bedraagt het salaris, afhankelijk van ervaring, minimaal € 4815,- en maximaal € 5861,- bruto per maand volgens schaal 13 van de salaristabel van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (UFO-profiel: Universitair Hoofddocent 2). Voor de functie van universitair docent bedraagt het salaris, afhankelijk van ervaring, minimaal € 3475,- en maximaal € 4757,- bruto per maand volgens schaal 11 van de salaristabel van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (UFO-profiel: Universitair Docent 2).

Afdeling

Werkgever

Tilburg University is een moderne en gespecialiseerde universiteit. De rechtenfaculteit (Tilburg Law School) staat voor kwaliteit, met brede, internationale opleidingen en innovatief onderzoek. Binnen de facultaire, KNAW-erkende, onderzoeksschool staan fundamentele vraagstukken, rechtsvergelijking en multi- en interdisciplinariteit centraal. De inspirerende en open cultuur maakt het werken plezierig.

 

Tilburg Law School

Tilburg Law School (TLS) staat voor kwaliteit, met brede, internationale opleidingen en innovatief onderzoek. Het onderzoek van Tilburg Law School vindt plaats in een organisatie waar ruimte is voor diversiteit. De Tilburg Graduate Law School is verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van promovendi en onderzoeksmasterstudenten. De inspirerende en open cultuur maakt het werken plezierig.

Tilburg Law School

 

Departement

Binnen het Departement Publiekrecht, Encyclopedie en Rechtsgeschiedenis wordt staats- en bestuursrecht onderzocht en onderwezen met aandacht voor de interdisciplinaire context en de voor de constitutionele grondslagen ervan. Het Departement verzorgt vakken in een breed scala aan opleidingen (Bachelor en Master Rechtsgeleerdheid, LLB Global Law, Liberal Arts & Sciences, Research Master in Law, Master Data Science: Business and Governance). In het project NederlandRechtsstaat (www.nederlandrechtsstaat.nl) worden wetenschappelijke inzichten rondom de Grondwet toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 40 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 14221

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you