Onderzoeker/projectmedewerker kennisecosystemen - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Onderzoeker/projectmedewerker kennisecosystemen - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 31 jul Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor de uitwerking en de uitvoering van het werkprogramma is er op korte termijn plaats voor een onderzoeker/projectmedewerker kennisecosystemen in beweging.

Voor het werkprogramma thema ‘kennisecosysteem’ zoeken we een nieuwe enthousiaste collega. In dit thema bestuderen we veranderingen in de organisatie en governance van onderzoek en innovatie. We doen dit vanuit het perspectief van een maatschappij die steeds meer verwacht dat wetenschappelijk onderzoek en innovatie bijdragen aan oplossingen voor grote ‘maatschappelijke uitdagingen’, zoals klimaatverandering, circulaire economie, schone energie, veiligheid, gezond ouder worden, etc. Een kernvraag is hoe onderzoek en innovatie op een effectieve en verantwoorde manier kunnen worden gemobiliseerd voor zulke complexe maatschappelijke vraagstukken.

In het lopend werkprogramma bestuderen we bijvoorbeeld de opkomst ‘living labs’ als nieuwe onderzoekspraktijk voor maatschappelijke vraagstukken. Maar hoe schaal je dit soort lokale experimenten op? Daarnaast kijken we naar de maatschappelijke betekenis en beleidsimplicaties van trends als de opkomst van steden en regio als belangrijke spelers in onderzoek en innovatie, de opkomst van strategische publiek-private partnerships in onderzoek, de grensvervaging tussen civiele en militaire R&D, etc.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

We hebben plek voor een onderzoeker met kennis van de dynamiek en governance van wetenschap, technologie en innovatie en met competenties in zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden. Relevante (Master)studies zijn bijvoorbeeld Innovation Sciences, Innovation Management, Management of Technology, Technische Bestuurskunde en European Studies on Society, Science and Technology. Bekendheid met de wisselwerking tussen overheid, kennisinstellingen, bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties bijvoorbeeld in regionale ecosystemen, topsectoren of NWA-routes is gewenst. Bij het onderzoek hoort ook dat je het maatschappelijke en politieke debat volgt, ondersteunt en daarin meedoet.

Je hebt een aantal jaren onderzoeks- en/of consultancyervaring. Je kunt helder schrijven voor zowel een professioneel, wetenschappelijk als ook breder publiek.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van twee jaar met de mogelijkheid van verlenging. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en werkervaring bij een fulltime aanstelling minimaal € 2.588 (schaal 10 CAO-NU) en maximaal € 4.757 (schaal 11 CAO-NU) bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Het Rathenau Instituut onderzoekt ontwikkelingen in wetenschap en innovatie en de wijze waarop de maatschappij daarbij betrokken is of daardoor geraakt wordt. Op basis van dat onderzoek informeert het Rathenau Instituut publiek, beleidsmakers en politiek en levert zo een bijdrage aan het maatschappelijke en politieke debat over wetenschap en technologie in de samenleving.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek
  • 32—38 uur per week
  • €2588—€4757 per maand
  • Universitair
  • AT4047

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you