Hoogleraar Arbitragerecht

Hoogleraar Arbitragerecht

Geplaatst Deadline Locatie
3 jul 1 sep Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij de afdeling Civiel recht van het Instituut voor Privaatrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid is er een vacature voor een Hoogleraar Arbitragerecht(0.1fte).

  • Het verzorgen van hoor- en werkcolleges op het terrein van het civiele arbitragerecht. Dat betreft bijvoorbeeld het Engelstalige vak International Commercial Arbitration in de Advanced Master International Civil and Commercial Law alsmede het coördineren van onderwijs en het begeleiden van scripties;
  • Het verrichten van onderzoek op het gebied van het civiele arbitragerecht en het publiceren van de resultaten;
  • Verwerven van onderzoek in 2e en 3e geldstroom;
  • Begeleiden van onderzoek van UHD’s, UD’s en Promovendi.

De gevraagde werkzaamheden houden mede verband met eventuele uitbreiding van de aanstelling in de toekomst.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Een afgeronde juridische opleiding;
  • U bent gepromoveerd op het gebied van burgerlijk recht of burgerlijk procesrecht;
  • Grondige kennis van en inzicht in het Nederlandse en internationale civiele arbitragerecht;
  • Ambitie om onderzoek te verrichten en leiding te geven aan onderzoek op het gebied van de leeropdracht en u heeft een relevant passend nationaal en internationaal netwerk;
  • Ervaring met de praktijk van het arbitragerecht is een pre;
  • Uitstekende onderzoekskwaliteiten, bijvoorbeeld blijkende uit diverse (internationale) publicaties;
  • Ruime ervaring en affiniteit met het geven en coördineren van onderwijs is een pre;
  • Uitstekende didactische kwaliteiten, bijvoorbeeld blijkende uit onderwijsevaluaties;
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van 5 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 5.334,- en maximaal € 7.766,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal H2).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

De afdeling Civiel Recht van het Instituut voor Privaatrecht verzorgt onderwijs in (onder meer) de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid, de master Civiel Recht en de Advanced Master International Civil and Commercial Law. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht. De onderzoekers binnen Coherent Privaatrecht (www.coherentprivaatrecht.nl) houden zich bijvoorbeeld bezig met vragen van coherentie en meerlagigheid in het privaatrecht en de interactie tussen privaatrecht en andere rechtsgebieden en vormen van marktregulering.

Gepromoveerde wetenschappelijke medewerkers van de Faculteit Rechtsgeleerdheid voldoen aan de onderzoekskwalificatie en participeren in de facultaire onderzoeksprogrammering.

https://www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 3.8 uur per week
  • €5334—€7766 per maand
  • Gepromoveerd
  • 5561

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you