Onderzoeker/Projectmedewerker digitale transitie - Rathenau-KNAW - Den Haag

Onderzoeker/Projectmedewerker digitale transitie - Rathenau-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
3 jul 2 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het werkprogramma thema ‘slimme samenleving’ zoeken we een nieuwe sterk gemotiveerde collega. In dit thema bestuderen we vanuit maatschappelijk en ethisch perspectief de betekenis van nieuwe technologieën, zoals robotica, VR/AR,  kunstmatige intelligentie. In het lopende werkprogramma bestuderen we bijvoorbeeld de maatschappelijke en ethische kwesties die digitalisering oproept, de opkomst van de slimme stad en blockchaintechnologie. Een belangrijk aandachtspunt is de opkomst van het Internet of Things en de wijze waarop dit allerlei sectoren en sociale praktijken verandert. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering van de elektriciteitssector (Internet of Energy) en mobiliteitssector (Internet of Mobility). Deze sectoren zitten in een fase van digitale transitie. Cruciale vragen zijn welke politieke vragen roepen deze ontwikkelingen op en op welke wijze kunnen we die digitale transitie op een maatschappelijk verantwoorde manier vorm geven?

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

We hebben plek voor een onderzoeker met kennis van de dynamiek en governance van wetenschap, technologie en innovatie en met competenties in zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden. Als onderzoeker werk je nauw samen met collega’s aan projecten voor het werkprogramma en voor externe opdrachtgevers. Je schrijft mee aan rapportages voor verschillende doelgroepen, waaronder beleidsmakers, politici, wetenschappers en het brede publiek.

Relevante (Master)studies zijn bijvoorbeeld Innovation Sciences, Innovation Management, Management of Technology, Technische Bestuurskunde en European Studies on Society, Science and Technology. Bekendheid met de wisselwerking tussen overheid, kennisinstellingen, bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties is gewenst. Bij het onderzoek hoort ook dat je het maatschappelijke en politieke debat volgt, ondersteunt en daarin meedoet.

Je hebt een aantal jaren onderzoeks- en/of consultancyervaring. Je kunt helder schrijven voor zowel een professioneel, wetenschappelijk als ook breder publiek

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van twee jaar met de mogelijkheid van verlenging. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en werkervaring bij een fulltime aanstelling minimaal € 2.588 (schaal 10 CAO-NU) en maximaal € 4.757 (schaal 11 CAO-NU) bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapssysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieën, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma’s op het gebied van wetenschap en technologie. Het instituut is beheersmatig ondergebracht bij de KNAW.

Rathenau Instituut
Onderzoek & Dialoog | Wetenschap, Technologie en Innovatie

 

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Techniek
  • 32—38 uur per week
  • €2588—€4757 per maand
  • Universitair
  • AT4053

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you