PhD student voor de studie "Bacteriële contaminatie van complexe flexibele gastro-intestinale endoscopen".

PhD student voor de studie "Bacteriële contaminatie van complexe flexibele gastro-intestinale endoscopen".

Geplaatst Deadline Locatie
4 jul 17 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Complexe endoscopen zoals duodenoscopen en echo-endoscopen worden gebruikt voor respectievelijk ERCP en EUS procedures. Ondanks uitgebreide reinigings- en desinfectieprocedures kunnen complexe endoscopen alsnog gecontamineerd zijn.

Als PhD student zal je onder meer onderzoek doen naar risicofactoren voor contaminatie van endoscopen, het risico op transmissie van micro-organismen en het eventuele infectierisico bij deze procedures, potentiële oplossingen onderzoeken om dit risico te verminderen én proberen dieper inzicht te verkrijgen in het ontstaan van het contaminatierisico bij endoscopen. Zelf zal je een actieve rol hebben over hoe het verloop van het promotietraject eruit gaat zien. Belangrijke taken van je onderzoeksproject zullen in ieder geval zijn: het ontwerpen, opzetten en uitvoeren van nieuwe studies, het analyseren van onderzoeksresultaten, deze presenteren op wetenschappelijke congressen en het schrijven van wetenschappelijke publicaties.

Met dit project werk je op het raakvlak van de specialismen Maag-, Darm- en Leverziekten en Medische Microbiologie & Infectieziekten.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd in Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of een gelijkwaardige opleiding. Je hebt affiniteit met zowel klinisch als microbiologisch laboratorium onderzoek. Wetenschappelijke ervaring is een pre, enthousiasme en werklust een vereiste. Jij bent een gedreven en getalenteerd persoon die uitstekend in zowel groepen als zelfstandig kan functioneren en goede communicatieve vaardigheden heeft.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling is voor een periode van 3 jaar, met mogelijke verlenging. Kandidaten met een afgeronde opleiding Geneeskunde zullen worden aangesteld als arts onderzoeker met een maandsalaris van maximaal € 4.216,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Kandidaten met een andere wetenschappelijke achtergrond worden aangesteld als Onderzoeker in Opleiding; inschaling start bij € 2.279 bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot € 2.919,- bruto per maand in het vierde jaar, bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Werkgever

Erasmus MC

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

In 2012 is door hoogleraar zorggerelateerde infecties/arts-microbioloog, prof.dr. M. Vos en hoogleraar gastro-intestinale oncologie/ MDL-arts, prof. dr. M. Bruno de huidige onderzoekslijn gestart. De multidisciplinaire onderzoeksgroep bestaat uit artsen-microbioloog, MDL-artsen, deskundigen infectiepreventie en deskundigen medische hulpmiddelen. Het onderzoek vindt zowel plaats op de afdeling Endoscopie als in het Microbiologisch Laboratorium, waardoor je ook samenwerkt met endoscopiemedewerkers en analisten. Onze onderzoeksgroep werkt samen met alle endoscopiecentra in Nederland en staat internationaal vooraan bij het onderzoek naar contaminatie en de oplossing daarvan van complexe endoscopen.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2279—€2919 per maand
  • Universitair
  • 25.02.18.TD-P396076-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you