Docent vaardigheidsonderwijs

Docent vaardigheidsonderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
10 jul 14 aug Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Docent vaardigheidsonderwijs.

Bij het Skillslab van de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences (FHML) is plaats voor artsen (basisarts of specialist) in de functie van docent vaardigheidsonderwijs.
Wij zoeken een enthousiaste (basis)arts die geïnspireerd het leren van studenten wil begeleiden vanuit een studentgerichte visie op leren en onderwijzen.

Functieomschrijving

Basistaak van de docent vaardigheidsonderwijs is het geven van vaardigheidsonderwijs aan groepen van 10 studenten in opleiding tot basisarts en het verzorgen van het Consultatie- en Reflectie Onderwijs (CORE). Daarnaast heeft de docent een taak bij de ontwikkeling van het onderwijs zoals het ontwerpen van trainingsprotocollen, toetsmateriaal, en leermiddelen e.d.

Ook behoort het participeren in algemene facultaire onderwijsrollen en functies zoals tutor, mentor en planningsgroepslid van blokken/clusters tot de mogelijkheden.

Afhankelijk van achtergrond en ervaring behoort ook de leiding van een geheel onderwijsdomein tot de taakgebieden (werkgroepvoorzitter). We zijn binnen het Skillslab bezig met innovatie waaronder een pilot implementatie E-modules ter voorbereiding op de trainingen.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Voltooide opleiding tot basisarts, voltooide huisartsopleiding of andere specialistenopleiding.

Affiniteit en enthousiasme voor onderwijs in kleine groepen en volwasseneneducatie.

Bij voorkeur gelijktijdig werkzaam als praktiserend arts, maar ook basisartsen worden gevraagd te solliciteren.

Een hoge mate van stressbestendigheid, flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

Aanstelling gebeurt voor minimaal 0,4 fte (2 dagen per week) op vaste werkdagen die in overleg vastgesteld worden.

Aanstelling vindt plaats in de functie van docent conform het systeem van de Universitaire Functie Ordening (UFO).

Inschaling is afhankelijk van opleiding, ervaring en takenpakket en varieert van minimaal schaal 10 tot maximaal een toelage naar schaal 12, conform de richtlijnen inschaling wetenschappelijk personeel van de Universiteit Maastricht.

De Universiteit Maastricht hanteert voor de functie van docent de promotie-eis bij schaal 11 en hoger.

Voor salarisschalen zie: https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/support/um-medewerkers/geldzaken/salaris-betaling-en-specificaties

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Humanities and Sciences, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Het Skillslab

Het Skillslab verzorgt het vaardigheidsonderwijs aan alle jaargroepen van de opleiding geneeskunde. Dit vaardigheidsonderwijs omvat een programma voor vaardigheden op het gebied van Anamnese & lichamelijk onderzoek, therapeutische handelingen, consultvoering & communicatie en laboratorium diagnostiek. Dit onderwijs wordt ook aangeboden aan studenten van de 4-jarige master opleiding tot Arts-Klinisch Onderzoeker (A-KO master) en aan studenten van een Engelse variant van het onderwijsprogramma, International Track Medicine (ITM).  

Het Skillslab is een afdeling met circa 50 merendeels parttime werkende medewerkers. Er is sprake van een platte werkorganisatie, waarin de medewerkers met veel eigen verantwoordelijkheid en onderlinge collegialiteit in hecht teamverband het vaardigheidsonderwijs verzorgen. Er is veel enthousiasme voor het werken met studenten en onderwijsontwikkeling.

https://skl.mumc.maastrichtuniversity.nl/

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gezondheid
  • 15.2—40 uur per week
  • Universitair
  • AT2018.223

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 5, 6229 ES, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you