Promovendus bij de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences, School CAPHRI, Vakgroep Gezondheidsbevordering

Promovendus bij de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences, School CAPHRI, Vakgroep Gezondheidsbevordering

Geplaatst Deadline Locatie
15 aug 2 sep Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus bij de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences, School CAPHRI, Vakgroep Gezondheidsbevordering.
Promovendus voor het onderzoek ‘Ontwikkeling en evaluatie van een patiënten keuzehulp over erfelijkheid en kinderwens’
In dit promotieproject wordt een digitale patiënten keuzehulp (door)ontwikkeld voor paren met een verhoogd risico op een kind met een ernstige erfelijke aandoening. Het doel is om deze paren te ondersteunen bij het maken van beslissingen omtrent hun kinderwens.

Functieomschrijving

Tegenwoordig bestaan er verschillende mogelijkheden om te voorkomen dat erfelijke aandoeningen worden doorgegeven aan het nageslacht, zoals Preïmplantatie Genetische Diagnostiek (‘embryoselectie’), of prenatale diagnostiek (onderzoek tijdens de zwangerschap). Paren kunnen er ook voor kiezen om geen kinderen te krijgen, een kind te adopteren, zwanger te worden en het risico op overerving te accepteren of gebruik te maken van donor ei- of zaadcellen. Al deze opties hebben voor- en nadelen en veel erfelijk belaste paren vinden het moeilijk om een ‘juiste’ keuze te maken. In dit project ontwikkelen en testen we een online keuzehulp die deze paren ondersteunt tijdens hun beslissingsproces. Op deze manier willen we de voorlichting over erfelijkheid en kinderwens verbeteren om paren te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze. De keuzehulp zal uitgebreid op procesmatige en inhoudelijke aspecten worden getest onder de doelgroep en zorgverleners, waarna de effecten in een multicenter randomized controlled trial zullen worden geëvalueerd.

Als promovendus voert u het volledige onderzoek onder begeleiding uit. U doet literatuuronderzoek, maakt de inhoudelijke opzet van de keuzehulp, ontwikkelt de keuzehulp in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf, voert voorbereidende studies uit, en coördineert de landelijke multicenter effectevaluatie. U verzamelt, analyseert en interpreteert de kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksgegevens en bent het aanspreekpunt voor deelnemers en de betrokken zorgverleners. Het onderzoek moet resulteren in wetenschappelijke artikelen en een proefschrift, en een implementatieplan ten behoeve van kennisdeling en maatschappelijke impact.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij zoeken voor deze functie een enthousiaste en zelfstandige collega met een afgeronde WO-Master in de Gezondheidswetenschappen en/of sociale wetenschappen (bv. Psychologie). U beschikt over uitstekende contactuele en organisatorische vaardigheden om een complex multidisciplinair project in goede banen te leiden. Doorzettingsvermogen, pro-activiteit en daadkracht zijn eigenschappen die u bij uitstek kenmerken. Goede schrijf- en presentatievaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels, zijn essentieel, evenals een gedegen kennis van kwalitatieve en kwantitatieve dataverzameling en statistische analyses. Aantoonbare onderzoekservaring is een pré, evenals affiniteit met het onderwerp en de doelgroep.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Tijdelijk dienstverband voor 4 jaar, 0,8 fte. 

Het salaris bedraagt € 2.266,- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot € 2.897,- bruto per maand in het vierde jaar, conform salarisschaal promovendi, bij een fulltime dienstverband.

Elk jaar vindt er een beoordeling plaats

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM.

Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl, onder Support/UM-medewerkers/Arbeidsvoorwaarden 

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Humanities and Sciences, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Caphri

CAPHRI is de grootste van vijf schools binnen het Maastricht UMC+ (bestaande uit de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences en het academisch ziekenhuis Maastricht). Het Maastricht UMC+ staat bekend om haar expertise op het gebied van gezondheidsrisico’s, de preventie van ziekten, het diagnostisch en prognostisch onderzoek op het gebied van primary care en public health, gezondheidsbevordering en de organisatie van de gezondheidszorg. CAPHRI speelt een centrale rol binnen het Maastricht UMC+ en investeert in de verbetering en vernieuwing van de hele zorgketen, van preventie en eerstelijnszorg tot nazorg en revalidatie. Als uitgangspunt hanteert CAPHRI de gezondheidszorg gezien vanuit het perspectief van de professional, de patiënt en de maatschappij. Het uiteindelijk doel van CAPHRI is de verbetering van de gezondheid van de bevolking. Verder maakt CAPHRI deel uit van de erkende onderzoekscholen CaRe (Netherlands School of Primary Care Research) en WTMC (Science, Technology and Modern Culture).

CAPHRI is een school met een sterk internationaal karakter, wat ook blijkt uit het feit dat 40% van de PhD studenten uit het buitenland komt. Voor meer informatie over CAPHRI, de onderzoeksprogramma’s en de onderzoekers, ga naar www.caphri.nl.

U wordt aangesteld bij de vakgroep Gezondheidsbevordering van de Universiteit Maastricht. Gezondheidsbevordering is voor een groot deel gericht op het doorgronden van maatschappelijke en gezondheidsproblemen (epidemiologie; biomedische wetenschappen), op het doorgronden van gedrag (sociale psychologie) en op het beïnvloeden van gedrag middels voorlichting (communicatiewetenschappen, voorlichtingskunde, sociale psychologie). De vakgroep heeft veel expertise in het ontwikkelen en implementeren van interventies op het gebied van gezondheidscommunicatie en gedragsverandering.

Het onderzoeksproject wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de afdeling Klinische Genetica van het MUMC+. De afdeling Klinische Genetica is gespecialiseerd om diagnostiek van en voorlichting over erfelijke en aangeboren afwijkingen. Patiënten kunnen onder meer terecht voor erfelijkheidsadvisering, pre- en postnataal chromosoomonderzoek en DNA-onderzoek. Als enige in Nederland heeft de afdeling de bevoegdheid voor het toepassen van Preïmplantatie Genetische Diagnostiek (PGD). Dit gebeurt in een samenwerkingsverband met de IVF-centra van Maastricht, Utrecht, Groningen en Amsterdam.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 28.8—32 uur per week
  • €2266—€2897 per maand
  • Universitair
  • AT2018.245

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you