Projectcontroller

Projectcontroller

Geplaatst Deadline Locatie
9 jul 31 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als projectcontroller voer je het totale financieel projectbeheer uit met ondersteuning van een projectadministrateur. Het doel van de functie is het beheer van de projecten zodanig uit te voeren dat deze aan alle gestelde eisen voldoen. (subsidievoorwaarden, interne en externe regelgeving). Door goed te plannen en te prioriteren voldoe je aan de verschillende deadlines van sponsoren, projectleiders en AMR-collega’s en behoud je overzicht over de verschillende projecten. Daarnaast signaleer je tijdig en proactief de financiële projectstatus en projectrisico’s. Je bent naast een betrouwbare beheerder van de projecten portefeuille ook  de financiële sparringpartner van projectleiders.


Taken:

-       Je voert het financieel beheer van een deel van de totale projectportefeuille uit;

-       Je stemt periodiek de voortgang van de projecten af met de projectleiders en je collega projectadministrateur;

-       Je hebt een proactieve rol richting de projectleider en de subsidiegever, waaronder het bewaken van contractuele deadlines en het geven van actueel inzicht in de financiële stand van zaken van de projecten;

-       Je stelt periodiek (interne en externe) financiële rapportages en begrotingen op, analyseert deze, signaleert risico’s, formuleert een oplossingsrichting en stemt deze af met de projectleider;

-       Je zorgt, samen met de projectadministrateur dat het projectdossier juist en volledig is en voldoet aan de subsidievoorwaarden van de subsidiegever en interne richtlijnen;

-       Je bent het aanspreekpunt van de accountant voor de controleverklaringen binnen jouw projectenportefeuille;

-       Je onderhoudt contacten en bouwt relaties op binnen de dynamische omgeving van het AMC en de subsidiegevers

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een ambitieuze kandidaat met een afgeronde financieel economische opleiding of accountancy op minimaal HBO niveau. Je hebt meerdere jaren werkervaring, bij voorkeur als projectcontroller Je bent stressbestendig, inhoudelijk sterk en kunt goed plannen. Kennis van EU subsidieregelgeving is een pré. Je beheerst het Engels in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende fulltime (= 36 uur) functie als projectcontroller in een leuk team. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract met de intentie dit te verlengen. Het bruto salaris bij een fulltime dienstverband bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.216,-  per maand (schaal 10 conform CAO UMC’s). AMR kent een eindejaarsuitkering van 8,3% en een vakantietoeslag van 8%.

Afdeling

De kerntaken van het Academisch Medisch Centrum (AMC) zijn patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. AMC Medical Research BV (AMR) biedt projectleiders van het AMC ondersteuning bij de medisch-wetenschappelijke onderzoeksprojecten. AMR zorgt ervoor dat de AMC projectleider zich volledig kan richten op zijn primaire taak, het medisch-wetenschappelijk onderzoek. De dienstverlening van AMR betreft voorkomende werkzaamheden op financieel, HR en juridisch gebied.

AMR heeft 1.900 extern en 500 intern gefinancierde projecten in beheer. De externe subsidiegevers zijn industriepartijen, collectebusfondsen, semi-overheidsinstellingen (ZonMW, NWO) en de Europese Commissie. Deze projecten zijn onderverdeeld in de portefeuilles van 20 projectcontrollers die aangestuurd worden door de Manager Projectbeheer. AMR verkeert momenteel in een dynamische periode waarin vele verander- en verbeterinitiatieven en -activiteiten worden ontplooid. Dit vraagt om creativiteit, flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Wij zijn dan ook op zoek naar een projectcontroller die niet terug deinst voor uitdagingen.

Specificaties

  • Financiën
  • Economie
  • max. 36 uur per week
  • HBO+

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you