Universitair Docent Tenure Track Klinische Neuropsychologie (0,8-1,0 FTE)

Universitair Docent Tenure Track Klinische Neuropsychologie (0,8-1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
10 jul 10 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Universitair Docent Tenure Track Klinische Neuropsychologie maakt deel uit van een team van enthousiaste collega’s die allen werkzaam zijn op het gebied van de klinische neuropsychologie. Van de universitair docent wordt verwacht dat hij/zij zelfstandig onderwijs verzorgt en/o

Functieomschrijving

De Universitair Docent Tenure Track Klinische Neuropsychologie maakt deel uit van een team van enthousiaste collega’s die allen werkzaam zijn op het gebied van de klinische neuropsychologie. Van de universitair docent wordt verwacht dat hij/zij zelfstandig onderwijs verzorgt en/of een bijdrage levert aan met name het klinisch neuropsychologisch onderwijs in de bacheloropleiding Psychologie en in de masterprogramma’s Klinische Neuropsychologie en Clinical Neuropsychology. Voorbeelden zijn het geven van cursussen/colleges op het gebied van de klinische neuropsychologie, het begeleiden van intervisiegroepen van studenten die een klinische stage lopen, vaardigheidsonderwijs en het begeleiden van bachelor- en mastertheses. De universitair docent doet verder onderzoek (en alle daarbij voorkomende werkzaamheden) op het gebied van de klinische neuropsychologie dat bij voorkeur aansluit bij de onderzoeksthema’s van de basiseenheid Klinische en Ontwikkelingsneuropsychologie van de RUG, zie: https://www.rug.nl/research/heymans-institute/research/clinical_neuropsychology/ voor meer informatie. Het wetenschappelijk onderzoek dient te leiden tot relevante en gevaloriseerde output in de vorm van (peer-reviewed) internationale en nationale publicaties en presentaties op nationale en internationale conferenties.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

• masteropleiding op het gebied van de klinische (neuro)psychologie
• gepromoveerd, bij voorkeur op een klinisch neuropsychologisch onderwerp
• publicaties in peer-reviewed tijdschriften
• internationaal netwerk/ervaring
• aantoonbaar in staat zijn tot het verwerven van externe financiering
• ervaring met het geven van onderwijs
• in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs of de verplichting deze binnen drie jaar te halen
• zelfstandig en in teamverband kunnen werken
• goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift
• aantoonbare organisatorische kwaliteiten en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 72 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring van minimaal € 3545,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) tot maximaal € 5513,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. U krijgt een tijdelijke aanstelling voor de periode van zeven jaar, daarbij geldt de voorwaarde dat uw functioneren halverwege de looptijd in het derde jaar van de aanstelling positief wordt beoordeeld. Na een positieve eindevaluatie in het vijfde jaar van de aanstelling, krijgt u een dienstverband voor onbepaalde tijd en wordt u bevorderd tot universitair hoofddocent.

Datum van indiensttreding: in overleg

Solliciteren
U kunt solliciteren tot 11.09.2018 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

U wordt verzocht de volgende documenten aan te leveren:
1. Een motivatiebrief, inclusief uw visie op uw functioneren als Universitair Docent Tenure Track Klinische Neuropsychologie en op uw ontwikkeling voor de toekomst
2. Een up-to-date curriculum vitae, inclusief lijst met publicaties
3. Namen en contactinformatie van 2 referenten.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 8, 9 of 10 oktober 2018.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 30.000 studenten en 5.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De vacature is bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW). De Faculteit GMW van de RUG is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. Onze theoretisch en methodologisch stevig gefundeerde kennisdomeinen - psychologie, sociologie, pedagogiek, onderwijskunde en vakdidactiek – willen we blijven ontwikkelen.

De faculteit streeft naar een toonaangevende positie in het onderzoeken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen die mensen in hun dagelijkse leven ervaren. Onze ambitie is om wetenschappelijk onderbouwde interventies te ontwikkelen en te evalueren, in samenspraak met maatschappelijke partijen. De facultaire infrastructuur voor empirisch-wetenschappelijk onderzoek willen we uitbouwen tot internationaal topniveau.

Binnen de basiseenheid Klinische en Ontwikkelingsneuropsychologie vindt onder andere klinisch georiënteerd onderzoek plaats naar patiënten met neurologische en psychiatrische aandoeningen, ontwikkelingsstoornissen en visuele stoornissen. Het onderzoek richt zich op de aard van deze stoornissen, op de effecten van behandeling, en op de consequenties van deze stoornissen voor deelname aan de maatschappij. Daarnaast geven de leden van de basiseenheid onderwijs binnen de bachelor Psychologie, die zowel in het Engels als in het Nederlands wordt gegeven, en binnen de masterprogramma’s Klinische Neuropsychologie en Clinical Neuropsychology.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €5513 per maand
  • Gepromoveerd
  • 218355

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you