Onderzoeker/Projectleider Recycling

Onderzoeker/Projectleider Recycling

Geplaatst Deadline Locatie
11 jul 7 aug Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan een duurzamere samenleving, waarin grondstoffen steeds vaker hernieuwbaar zijn en producten zoveel mogelijk opnieuw gebruikt worden? Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) werkt aan het versterken van zowel de biobased economy als de circular economy. Wij ontwikkelen chemicaliën en materialen die niet uit fossiele grondstoffen zijn gemaakt, maar uit plantaardige en dierlijke grondstoffen. Daarnaast doen we steeds meer onderzoek naar het recyclen van producten, met name verpakkingen. Bij recycling gaat het zowel om kwantiteit - zo veel mogelijk recyclen - als kwaliteit - zo zuiver mogelijk recyclen, met behoud van eigenschappen. En dat alles uiteraard bij zo laag mogelijke proceskosten. Elke combinatie van ophalen, scheiden en verwerken van bijvoorbeeld kunststof verpakkingen of drankkartons presteert daarin anders. Ons onderzoeksteam op recycling verzamelt daarover kwantitatieve gegevens en bouwt modellen die het recyclingproces mathematisch beschrijven. Deze activiteiten zijn essentieel om beleidsmakers en bedrijven een objectieve basis te geven voor beslissingen ten aanzien van recycling.

Wij zoeken een projectleider die het onderzoeksteam op het gebied van recycling en circulaire economie komt versterken. WFBR voert al haar onderzoek en advies uit binnen goed gedefinieerde projecten voor bedrijven, overheden, of beide (publiek-private samenwerking). Als projectleider sta je dus in het hart van de organisatie. Om projectdoelen op tijd en binnen budget te kunnen realiseren werk je intensief samen met inhoudelijke, uitvoerende, juridische en financiële specialisten binnen de organisatie. Die samenwerking omvat niet alleen de uitvoeringsfase, maar ook de acquisitiefase, waarin projectplannen en onderzoeksovereenkomsten worden opgesteld. Extern onderhoud je frequent contact met klanten, met name m.b.t. de voortgang van het onderzoek, eventuele bijsturing en mogelijkheden voor vervolgonderzoek. Uiteraard beschik je over bijbehorende competenties als organiseren, communiceren, zorgvuldigheid, procesbewaking en rapporteren en haal je er ook voldoening uit om die competenties succesvol in te zetten. In een werkveld waar de belangen vaak groot zijn vraagt dat om een stevige persoonlijkheid. Anderen in je team zijn primair verantwoordelijk voor de wetenschappelijke invulling van de projecten, maar we verwachten dat je, samen met hen, ook de inhoudelijke projectvoortgang kunt overbrengen in mondelinge en schriftelijke rapportages. Dat vraagt om een goed analytisch vermogen, affiniteit met het onderwerp en een sterke drive om je te verdiepen in het onderwerp waar dat nodig is.

Je krijgt bij ons de kans om veel nieuwe dingen te leren en een persoonlijke bijdrage te leveren aan innovatieve projecten waarvoor bijzonder veel maatschappelijke belangstelling bestaat. We verwachten van je dat je meerdere projecten tegelijk kunt hanteren, waarbij geldt dat deze niet altijd exact volgens plan verlopen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Een enthousiaste en ambitieuze projectleider op recycling, met
  • aantoonbaar academisch denk- en werkniveau in een technische of economische richting
  • tenminste 1 jaar aantoonbare ervaring met projectleiding, bij voorkeur ondersteund door specifieke training/certificering (zoals IPMA)
  • enthousiasme voor het werken aan oplossingen voor praktische vraagstukken op het gebied van de circulaire economie
  • belangstelling voor het mathematisch modelleren van goederenstromen met (o.a.) Microsoft Excel
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • ervaring met het schrijven van rapporten en affiniteit met het publiceren van onderzoeksresultaten
  • zorgvuldigheid bij het verzamelen van gegevens en het vertalen van de uitkomsten naar belanghebbenden op alle niveau's
  • een doortastende en collegiale persoonlijkheid
  • en flexibele en oplossingsgerichte instelling
  • een constante drive om zichzelf en het team te verbeteren

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende baan bij een commerciële organisatie, die je dagelijks uitdaagt om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden. Als Projectleider Recycling ben je onderdeel van een ambitieus team en werk je gezamenlijk aan diverse vraagstukken. Binnen het team is er volop ruimte voor eigen initiatief. Eigen inbreng en verantwoordelijkheid kenmerken onze organisatiecultuur.

Wij bieden een dienstverband met een gemiddelde werkweek van 36 uur, salaris afhankelijk van ervaring tot maximaal € 4847 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11). De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor de periode van een jaar, waarbij het onze intentie is dit om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Naast een marktconform salaris bieden wij je goede studie- en verlofregelingen en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Food & Biobased Research ontwikkelt kennis en technologieën die bedrijven, overheden en andere onderzoeksorganisaties helpen bij het vinden van innovatieve oplossingen voor een gezondere, duurzame en welvarende wereld. Samen met onze klanten ontwikkelen we gezond en smakelijk voedsel, duurzame voedselketens, en 'groene' alternatieven voor producten die nu uit schaarse fossiele brandstoffen worden geproduceerd. Dit doen we vanuit onze kennis over de gehele keten, van grondstof tot verwerking en eindproduct.

We leggen slimme verbindingen tussen diverse vakgebieden, zodat complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Met intelligente analyses en nuchtere inventiviteit vinden wij oplossingen voor deze vraagstukken. No-nonsense, vol energie en met een nieuwsgierige blik. We onderzoeken en ontwikkelen in alle stadia: van lab- tot pilot-schaal, van eerste idee tot productieproces en daadwerkelijke producten van onze klanten. We hebben direct toegang tot de laatste wetenschappelijke inzichten en weten wat er technologisch allemaal kan. Iedere dag weer spannen we ons in om samen met nationale en internationale bedrijven, overheden en andere kennisinstituten te komen tot innovatieve oplossingen; voor nu en in de toekomst.

Wageningen Food & Biobased Research is één van de Contract Research Organisaties van Wageningen University & Research met de missie 'to explore the potential of nature to improve the quality of life'. Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op
www.wageningenur.nl/nl/Werken-bij.htm.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 398501

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you