Promovendus: Schillebeeckx’s ecclesiologie en de hedendaagse politieke theologie

Promovendus: Schillebeeckx’s ecclesiologie en de hedendaagse politieke theologie

Geplaatst Deadline Locatie
12 jul 15 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het onderzoek betreft de periode in het werk van Edward Schillebeeckx van na het Tweede Vaticaans concilie. Het moet de vraag beantwoorden hoe de theologische ontwikkelingen tijdens en na het concilie van invloed zijn geweest op visies op de politieke rol van de kerk. Daarbij gaat het zowel om een actualisering van Schillebeeckx’s ecclesiologie als om een bijdrage aan de hedendaagse politieke theologie. Als promovendus doet u dan ook systematisch onderzoek naar de politieke theologie en ecclesiologie van Edward Schillebeeckx. U maakt een analyse van de theologische ontwikkelingen tijdens en na het concilie aangaande de verhouding tussen de kerk en wereld. Vervolgens kunt u de studie naar Schillebeeckx’s eigen politieke theologie plaaten binnen het kader van deze theologisch-historische ontwikkelingen. Daarna kunt u zijn politieke theologie, in samenhang met zijn visie op de maatschappelijke rol van de kerk, actualiseren door zijn theologie in discussie te brengen met de hedendaagse politieke theologie.
 
Uw onderzoek zal een belangrijke bijdrage leveren aan de totstandkoming van het tweede deel van de biografie van Schillebeeckx, die in 2022 zal verschijnen. Dat deel zal gaan over zijn leven en werk na het Tweede Vaticaans Concilie, in de context van de kerkelijke en theologische ontwikkelingen van 1965 tot 2009.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

Als promovendus beschikt u over:

  • een (research) master Theologie;
  • een zeer goede kennis van het werk van Schillebeeckx;
  • het vermogen om uiteenlopende bevindingen op een gestructureerde manier op te bouwen;
  • een zeer goede schrijfvaardigheid;
  • een zeer goede beheersing van het Nederlands;
  • het vermogen om u aan deadlines te houden.

Arbeidsvoorwaarden

  • aanstelling: 1,0 fte
  • het bruto salaris start met €2.266 per maand op basis van een 38 urige werkweek en loopt op tot €2.897 in het 4e jaar(schaal P)
  • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • contractduur: u krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt verlengd tot vier jaar
  • UFO-functieprofiel: Promovendus.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen
De Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen telt rond honderdvijftig medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van filosofie, theologie en religiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek.
Het onderzoek vindt plaats in het kader van de bijzondere leeropdracht Edward Schillebeeckx aan de Radboud Universiteit. Die leeropdracht maakt onderdeel uit van de leerstoel Systematische theologie in nauwe samenwerking met het Center for Catholic Studies(CCS) dat deel uitmaakt van het facultaire onderzoeksinstituut.
Het onderwijsinstituut verzorgt voor ca. 600 studenten disciplinegerichte opleidingen. De verbinding van onderzoek en onderwijs geschiedt binnen de facultaire tien leerstoelen. Verantwoordelijkheid en verbondenheid zijn waarden die de cultuur van de faculteit bepalen, alsmede zorg voor en betrokkenheid bij de studenten.
 
Meer over Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen
Meer over Over ons onderzoek

Specificaties

  • PhD
  • Taal en cultuur
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • 21.08.18

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you