Medewerker ‘Helpdesk Europese patiëntenzorg erfelijke kanker’

Medewerker ‘Helpdesk Europese patiëntenzorg erfelijke kanker’

Geplaatst Deadline Locatie
13 jul 9 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Radboudumc kent een aantal expertise centra voor zeldzame aandoeningen. Erfelijke kanker is een van die zeldzame aandoeningen. Onder deze brede term vallen een groot aantal syndromen die over het algemeen heel slecht en veel te laat herkend worden bij de patiënten. Om de zorg voor deze patiënten te verbeteren werken expertise centra in heel Europa samen in zogenaamde Europese Referentie Netwerken voor complexe en zeldzame aandoeningen (ERNs). Het expertise centrum voor erfelijke kanker van het Radboudumc is oprichter en coördinator van de ERN voor genetische tumor risico syndromen (ERN GENTURIS), met 23 deelnemende ziekenhuizen uit 11 Europese lidstaten.

Het uitwisselen van expertise tussen artsen van ERN GENTURIS met artsen die advies nodig hebben voor hun complexe en zeldzame patiënten wordt gedaan met het zogenaamde Clinical Patient Management Systeem (CPMS). Dit IT systeem is gebouwd in opdracht van de Europese Commissie en wordt op dit moment geïmplementeerd in alle 24 ERNs in de betrokken ziekenhuizen in heel Europa.

Om de ERN GENTURIS leden te ondersteunen bij het gebruik van het CPMS zijn we op zoek naar een gemotiveerde kandidaat met affiniteit met de aandoeningen (genetica en/of oncologie), die procesmatig kan denken, service gericht is en graag internationaal wil samenwerken.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Digitaal en telefonisch ondersteunen bij vragen van zorgverleners over het gebruik van het CPMS in de Engelse taal;
  • Schrijven van een korte handleiding voor het gebruik van het CPMS door zorgverleners;
  • Maken van een korte (2-3 minuten) instructievideo voor het CPMS;
  • Organiseren van multidisciplinaire besprekingen binnen het CPMS;
  • Schrijven van een verslag over ervaringen, problemen en feedback in het gebruik van het CPMS;
  • Werken in een multidisciplinair team;
  • Samenwerken met zorgverleners binnen het Europese Referentie Netwerk Genturis;
  • Registreren en analyseren van klinische data.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze voorkeur gaat uit naar een verpleegkundige of genetisch consulent of een kandidaat met een recent afgeronde Master Biomedische wetenschappen. Je bent een enthousiaste kandidaat met interesse in de genetica of oncologie. Belangrijk is dat je communicatief vaardig bent, met name in de Engelse taal, en dat je accuraat, flexibel en zelfstandig werkt. Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge is EU coördinator van de ERN GENTURIS en werkzaam op de afdeling Genetica. De afdeling Genetica houdt zich bezig met erfelijkheidsvoorlichting en diagnostisch en wetenschappelijk onderzoek naar erfelijke ziekten en aangeboren afwijkingen. De afdeling heeft ruim 400 werknemers en bestaat uit 3 secties die zeer nauw met elkaar samenwerken: Klinische Genetica (erfelijkheidsadvisering), Genoomdiagnostiek en Genoomresearch.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 28—36 uur per week
  • €2786—€3837 per maand
  • Universitair
  • 88903-P399498-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you