Promovendus ‘Effectiviteit en Kosteneffectiviteit van handprothesen'

Promovendus ‘Effectiviteit en Kosteneffectiviteit van handprothesen'

Geplaatst Deadline Locatie
13 jul 22 aug Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als promovendus ben je verantwoordelijk voor:
- het uitwerken en uitvoeren van het project (incl. METC aanvraag) volgens de projectaanvraag
- samenwerking tussen alle belanghebbenden, in het bijzonder de gebruikers van armprothesen en zorgprofessionals
- het databeheer, de dataverwerking en de (statistische) analyse
- het schrijven van wetenschappelijke publicaties op basis van de verkregen uitkomsten
- het schrijven van een proefschrift met de genoemde publicaties als onderdeel, leidend tot een succesvolle promotie in 3 jaar
- het presenteren van de verkregen uitkomsten tijdens (inter)nationale bijeenkomsten, inclusief publiekslezingen voor het brede publiek
- het organiseren van een symposium over de studieresultaten

Je wordt aangesteld als promovendus bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het UMCG. De promovendus maakt deel van een enthousiaste, multidisciplinaire onderzoeksgroep die zich bezig houdt met armprothesen. Naast onderzoek is de afdeling actief betrokken bij maatschappelijke initiatieven/publieksvoorlichting. Er is bovendien veel wisselwerking tussen de afdeling Revalidatiegeneeskunde in Groningen en diverse revalidatie-afdelingen in het land. Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Centrum voor Bewegingswetenschappen, het Kenniscentrum Kwaliteit en Veiligheid en de afdeling Epidemiologie/Health Technology Assessment van het UMCG. Ook is er samenwerking met een extern ICT-bedrijf. Je sluit je aan bij de Research School Share – waarbinnen een PhD-trainingsprogramma gevolgd wordt – en valt onder de Graduate School Medical Sciences van het UMCG. Het promotietraject volgt het Promotiereglement van de Rijksuniversiteit Groningen.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Een afgeronde masteropleiding in een relevante richting, zoals gezondheidswetenschappen, bewegingswetenschappen of geneeskunde
- Affiniteit met mensen met een armamputatie
- Ervaring met multidisciplinair samenwerken
- Kennis van statistische analyse en statistische software
- Ervaring met of affiniteit met bewegingsanalyse (kinematische analyse armhoeken)
- Kennis van kwalitatieve analyses en liefst bekwaam in het gebruik van een softwarepakket voor kwalitatieve analyses (bijv. Atlas.Ti)
- Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels
- Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke teksten in de Engelse taal

Competenties
- Analytisch denkvermogen
- Goed kunnen plannen en organiseren
- Proactieve en pragmatische werkhouding
- Oplossingsgericht
- Besluitvaardigheid
- Systematisch en accuraat werken, goed in datamanagement

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is 1 december 2018. Het betreft een voltijds (36 uur) dienstverband voor de tijdelijke duur van het promotietraject (36 maanden) met een tussentijdse evaluatie (go/no go) na 12 maanden.

Je salaris bedraagt € 2.279,- in het eerste jaar tot € 2.919,- bruto per maand in het laatste jaar (schaal PRO) op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-UMC.

Meer informatie
Informatie omtrent deze functie kun je inwinnen bij:
Mw. prof. dr. C.K. van der Sluis, hoogleraar Revalidatiegeneeskunde UMCG, telefoonnummer (050) 361 2295, e-mail: c.k.van.der.sluis@umcg.nl. (niet gebruiken om te solliciteren).

De projectaanvraag kun je opvragen bij:
mw. I.J. Riedstra, e-mail: i.j.riedstra@umcg.nl. (niet gebruiken om te solliciteren)

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Voor dit project zoeken we een promovendus die de effectiviteit en kosteneffectiviteit van handprothesen gaat onderzoeken. De onderzoeksgegevens worden in dit project ook meteen geïmplementeerd om de zorg voor mensen met een handprothese te verbeteren. Dit doen we door een online Keuzehulp te ontwikkelen en te implementeren.

Het project bestaat uit drie delen.
Deel I
Mensen die door amputatie of geboorte een arm missen, krijgen veelal een handprothese om het verlies aan functie van deze arm op te vangen. De kosten van de zorg rondom handprothesen zijn het afgelopen decennium fors gestegen. Dit heeft o.a. te maken met de introductie van de zogenaamde bionische prothesehanden. Dit zijn prothesehanden waarvan de duim en vingers afzonderlijk kunnen bewegen. In de praktijk merken behandelaars dat de bionische handen functionele voordelen hebben, maar dat er ook nadelen aan deze handen kleven: ze zijn kwetsbaar en door de complexe aansturing worden de vele functies in zeer beperkte mate benut. De (kosten)effectiviteit van deze bionische handen gaan we vergelijken met standaard handprothesen, door onder andere het gebruik van prothesen te vergelijken.

Deel II
De keuze van een handprothese vindt plaats door gebruik te maken van een gestandaardiseerd protocol: het PPP-Arm protocol (PPP: Prothese Prescriptie Protocol). De landelijke PPP-Arm database bevat data van vrijwel alle handprothesen die de afgelopen 8-10 jaar zijn voorgeschreven. Voor revalidatieteams is het niet eenvoudig om samen met de gebruiker te bepalen welke prothesehand wel of niet geschikt is of om de gebruiker te overtuigen dat duurder niet altijd beter is. Deze kennis zit ingesloten in de PPP-Arm database. In dit project gaan we deze PPP-database benutten om gepast gebruik van een handprothese (de juiste persoon bij de juiste prothese) te relateren aan de kosten.

Deel III
De opgedane kennis implementeren we door een online Keuzehulp te gaan ontwikkelen, die we integreren in het bestaande PPP-Arm protocol. Dit project omvat een proces-evaluatie (zowel kwantitatief als kwalitatief) van de pilot-implementatie van de online Keuzehulp.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 180489

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you