Docent Orthopedagogiek, Leer- en Onderwijsproblemen (0,6 fte)

Docent Orthopedagogiek, Leer- en Onderwijsproblemen (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 jul 2 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De basiseenheid Orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een Docent op het gebied van leer- en onderwijsproblemen ter vervanging van een collega met zwangerschapsverlof gedurende het studiejaar 2018-2019. De onderwijstaken zijn gericht op het verzorgen v

Functieomschrijving

De basiseenheid Orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een Docent op het gebied van leer- en onderwijsproblemen ter vervanging van een collega met zwangerschapsverlof gedurende het studiejaar 2018-2019. De onderwijstaken zijn gericht op het verzorgen van onderwijs binnen de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (AOLB) en de bachelor- en masteropleiding Orthopedagogiek. Het gaat hierbij om het coördineren en verzorgen van vakken die gericht zijn op passend onderwijs, onderwijs aan leerlingen met gedragsproblemen, de sociaal-emotionele en motivationele ontwikkeling van leerlingen en diagnostiek van leerlingen met onderwijsproblemen. Het begeleiden van studenten met de casuïstiek binnen de stage kan ook tot de taken behoren.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

• afgestudeerd binnen de gedragswetenschappen (orthopedagogiek, ontwikkelingspsychologie, onderwijskunde)
• gepromoveerd binnen de gedragswetenschappen is een pre (of afronding promotie in nabije toekomst)
• aantoonbare ervaring als docent in het hoger onderwijs (verzorgen van hoor- en werkcolleges, begeleiden van studenten tijdens stages)
• kennis van het Nederlandse onderwijssysteem (passend onderwijs) en expertise op het gebied van gedragsproblematiek, motivatie en sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen
• ervaring met het uitvoeren van casuïstiek in de (orthopedagogische) onderwijscontext
• kan zowel zelfstandig werken als samenwerken met anderen
• goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 09 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal bruto € 2640,- tot maximaal € 4166,- (schaal 10, cao Nederlandse Universiteiten) bij volledige werktijd. De Rijksuniversiteit Groningen biedt 8% vakantietoelage, 8,3% eindejaarsuitkering en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een aanstelling van minimaal 9 maanden (0,6 fte), ingaand per 1 oktober 2018.

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 03.09.2018 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 30.000 studenten en 5.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

Orthopedagogiek
De vacature is bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW), basiseenheid Orthopedagogiek. De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. Onze theoretisch en methodologisch stevig gefundeerde kennisdomeinen - psychologie, sociologie, pedagogiek, onderwijskunde en vakdidactiek – willen we blijven ontwikkelen. De faculteit streeft naar een toonaangevende positie in het onderzoeken en het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen die mensen in hun dagelijkse leven ervaren. Onze ambitie is om wetenschappelijk onderbouwde interventies te ontwikkelen en te evalueren, in samenspraak met maatschappelijke partijen. De facultaire infrastructuur voor empirisch-wetenschappelijk onderzoek willen we uitbouwen tot internationaal topniveau.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 23 uur per week
  • max. €4166 per maand
  • Gepromoveerd
  • 218358

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you