Promovendus / PhD candidate

Promovendus / PhD candidate

Geplaatst Deadline Locatie
17 jul 24 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij het Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) start in het najaar van 2018 het project Pardon my French? Dutch-French Language Contact in the Netherlands, 1500-1900, gefinancierd door NWO. Eén van de deelprojecten heet Between Dutch and French: A quantitative analysis of language choice, 1500-1900. Het onderwerp is taalkeuze in het dagelijks leven van meertalige individuen. Specifieke aandacht zal uitgaan naar bronnen uit het dagelijks leven, zoals brieven, dagboeken en publieke media.

Uw werkzaamheden bestaan uit:

  • Onderzoek doen naar meertaligheid, taalkeuze en taalshift op basis van historische documenten uit de zestiende tot en met de negentiende eeuw;
  • Veldwerk in The National Archives in Londen (i.v.m. de meertalige Prize Papers);
  • Schrijven van een dissertatie;
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen voor (internationale) tijdschriften;
  • Onderzoeksresultaten presenteren op (internationale) conferenties en participatie in internationale onderzoeksverbanden;
  • Onderwijs geven behoort tot de mogelijkheden;
  • Organiseren van en participeren in discussion groups en workshops binnen LUCL;

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Een afgeronde Master in de (historische) taalkunde, de sociolinguïstiek, de geschiedenis of een vergelijkbare studie bij de start van het project;
  • Aantoonbare affiniteit met het onderwerp van het project;
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels;
  • Een zelfstandige en creatieve werkhouding en excellente analytische vaardigheden;
  • Goede sociale en organisatorische vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 4 jaar, met eerst een contract van 18 maanden, met de mogelijkheid van een verlenging met 30 maanden na een positieve beoordeling van capaciteiten en compatibiliteit. Aanstelling per 15 oktober 2018 of zo snel mogelijk daarna. De aanstelling moet leiden tot een voltooide dissertatie / PhD thesis. Het salaris bedraagt € 2.266,- bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot € 2.897,- bruto per maand in het laatste jaar.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Geesteswetenschappen

De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor ruim 6.000 studenten vanuit de vestigingen in het historisch hart van Leiden en de eigentijdse locaties in Den Haag.

Het Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) is één van de zeven instituten van de Faculteit Geesteswetenschappen. Het LUCL omvat het taalkundig onderzoek en onderwijs binnen de Universiteit Leiden, en is tevens verantwoordelijk voor het Academisch Talencentrum. Het LUCL heeft ongeveer 200 medewerkers.

https://www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen

Specificaties

  • PhD; Promotiestudent
  • Taal en cultuur
  • max. 38 uur per week
  • €2266—€2897 per maand
  • Universitair
  • 18-300

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cleveringaplaats 1, 2311 BD, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you