Lector New Business & ICT

Lector New Business & ICT

Geplaatst Deadline Locatie
18 jul 29 aug Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Lector New Business & ICT voor Hanzehogeschool Groningen

Functieomschrijving

Het lectoraat New Business & ICT is in december 2008 gestart. Het lectoraat heeft tot doel innovaties en ontwikkelingen binnen het ICT-domein te onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek leveren een bijdrage aan nieuwe ondernemingen, aan de prestaties van bestaande ondernemingen en helpen organisaties te anticiperen op een veranderende omgeving.

De afgelopen jaren is er gewerkt aan een succesvol lectoraat en zijn de ambities hoog om verder door te ontwikkelen en waarde toe te voegen in de snel veranderende wereld van ICT. Onze huidige lector gaat een centralere positie bekleden binnen de Hanzehogeschool en om deze reden is er een vacature ontstaan voor een innovatieve en ondernemende Lector New Business & ICT, 0,8 fte.

Wat verwachten wij van de lector
Een lectoraat is synoniem aan innovatie. U initieert en coördineert praktijkgericht onderzoek naar ICT-vraagstukken die leven bij het bedrijfsleven (m.n. MKB) of in de maatschappij. Dit doet u samen met een team deskundigen uit de praktijk en docent-onderzoekers; het zogenaamde lectoraat of kenniskring. Op dit moment heeft de kenniskring een basisomvang van 1,5 fte, inclusief de lector. De verkregen kennis en inzichten publiceert u en vertaalt deze naar onderwijs en praktische toepassingen in het bedrijfsleven. U bent letterlijk de brug tussen onderwijs en praktijk.

Het is uw ambitie om het lectoraat New Business & ICT verder te laten groeien. Het leidinggeven aan beginnende en ervaren onderzoekers gaat u goed af, evenals het binnenhalen van externe middelen. Het lectoraat is direct verbonden aan de opleiding HBO-ICT van het Instituut voor Communicatie, Media & IT en maakt deel uit van het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap.

U bent een ervaren praktijk- en handelingsgerichte onderzoeker die het onderzoek weet te vertalen naar het werkveld. U legt verbinding tussen onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven en weet professionals te inspireren en aan te zetten tot innovatie door onderzoek. U bent hierin organisatiesensitief en weet de verschillende belangen af te wegen. U hebt een ondernemende en innovatieve houding, wat maakt dat u zichtbaar bent in het werkveld en goed op de hoogte bent van alle nieuwe ontwikkelingen. Vanuit uw ondernemende houding signaleert u businessmogelijkheden en kunt deze zelf actief beïnvloeden. U hebt als persoon een gezonde balans tussen sensitiviteit en zakelijkheid en u hebt daarnaast een prettige en duidelijke manier van communiceren.

Het lectoraat is samen met twee andere lectoraten leidend in het vormgeven van het thema digitalisering binnen de Roadmap van het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap en draagt bij aan een krachtig MKB, de speerpunten Energie en Healthy Ageing en aan de ontwikkeling van een sterk regionaal innovatie ecosysteem.

Specificaties

Hanze

Functie-eisen

Om de doelen van het lectoraat te kunnen verwezenlijken, vragen wij van de toekomstig lector de volgende kennis, ervaring en kwaliteiten:

  • Wetenschappelijke kennis (gepromoveerd op een relevant vakgebied; kennisgebied ‘data’ strekt tot aanbeveling);
  • relevante (internationale) publicaties binnen het kennisdomein ICT;
  • visie op het kennisdomein ICT in een bedrijfsmatige context en de toekomstige ontwikkelingen daarin;
  • ervaring met het binnenhalen van externe financiering en/of grote projecten;
  • ervaring als ICT-professional in complexere (non-)profit organisaties;
  • ervaring in het leidinggeven aan professionals;
  • een aantoonbaar netwerk van relevante partners heeft (of ervaring heeft in het opzetten van dergelijke netwerken).
  • aantoonbare ervaring heeft met innovatie en intra- of entrepreneurschap;
  • bij voorkeur ervaring met hbo-bachelor- en masteronderwijs en het leggen van verbinding tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van het lectoraat.

Wat hebben wij u te bieden
U heeft de mogelijkheid om uw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan nieuwe ondernemingen, aan de prestaties van bestaande ondernemingen en u helpt organisaties te anticiperen op een veranderende omgeving. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoeksomgeving waar u samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines.

Juist het werken met studenten die met verrassende ideeën of vragen komen, maakt dat soms een stap verder gemaakt kan worden. U kunt sparren met experts binnen het vakgebied en wellicht haalt u juist inspiratie uit aangrenzende vakgebieden. Op onze hogeschool is dit allemaal aanwezig.

Wij kunnen u een aanstelling bieden in de functie van Lector A met een omvang van 0,8 fte. Het betreft een tijdelijke benoeming voor de duur van het lectoraat. De functieschaal is 15. Het salaris bedraagt minimaal € 5.096,- en maximaal € 7.114,- bruto per maand bij een volledige aanstelling.

Werkgever

Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen is de oudste en de grootste hogeschool in het Noorden. Studenten uit binnen- en buitenland studeren aan 54 bacheloropleidingen, 8 associate degrees (tweejarige hbo-opleiding) en 22 masteropleidingen. Van Dans tot Fysiotherapie, van Architectuur tot Social Work, van Engineering tot Bedrijfskunde! 
Studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit het werkveld werken samen aan innovaties voor de beroepspraktijk en aan het oplossen van vraagstukken uit de samenleving. Op de Hanzehogeschool leer je over de grenzen van je eigen vakgebied en omgeving kijken. Hoofdthema's zijn: energiehealthy ageing en ondernemerschap, daarnaast ligt de focus op honours- en kunstonderwijs.

http://www.hanze.nl/

Specificaties

  • Marketing en communicatie; IT; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Techniek; Economie
  • max. 32 uur per week
  • €5096—€7114 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP v18.0109; AT

Locatie

Zernikepark 2, 9747 AN, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you