Universitair docent gespreksvaardigheden en klinische psychologie (0,8fte)

Universitair docent gespreksvaardigheden en klinische psychologie (0,8fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 20 aug Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, daadkrachtige universitair docent die het gespreksvaardighedenonderwijs komt ondersteunen en de vakgroep klinische psychologie komt versterken.

In overeenstemming met de inhoudelijk verantwoordelijken en in samenwerking met collega’s geeft u vorm aan de verdere ontwikkeling en begeleiding van het onderwijs op het gebied van de klinische psychologie, de psychologische gespreksvoering en de psychodiagnostiek zoals dat in de opleiding gestalte wordt gegeven.

Het doel van het gespreksvaardighedenonderwijs is studenten te leren gesprekstechnieken te gebruiken in een grote diversiteit aan therapeutische en coachingssituaties, en hen te leren gebruik te maken van instrumenten en technieken ten behoeve van psychodiagnostisch onderzoek. U werkt samen met een groep docenten die zich richt op ontwikkeling en uitvoering van onderwijs op dit gebied.
U krijgt hierbij de standplaats Utrecht. Vanuit deze standplaats bent u voor de begeleiding van studenten flexibel inzetbaar op diverse plekken in het land, en u vindt het geen bezwaar om daarbij af en toe in de avonduren te werken.

Naast deze focus op gespreksvaardigheden en psychodiagnostiek participeert u in het onderwijs en onderzoek van de vakgroep Klinische psychologie. Dit onderzoek richt zich op de psychologische mechanismen die betrokken zijn bij het ontstaan en in stand houden van psychopathologie en op de sociaalpsychologische aspecten van psychopathologie. Er is aandacht voor zowel de beschrijving en theorievorming als voor de ontwikkeling van methoden van behandeling, diagnostiek en preventie, met een nadruk op digitale en online benaderingen.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

U bent gepromoveerd op een voor de functie relevant thema. U beschikt aantoonbaar over uitstekende kwaliteiten zowel in het doceren van kennis en vaardigheden op het betrokken terrein, als in het begeleiden van studenten en het ontwikkelen van onderwijs.

U bent in het bezit van de basisaantekening psychodiagnostiek (BAPD). U beschikt over grondige kennis van klinische psychologie, en hebt affiniteit en ervaring met het ontwikkelen en begeleiden van onderwijs op het gebied van gespreksvaardigheden en psychodiagnostiek.

U heeft aantoonbaar belangstelling voor vernieuwing in het wetenschappelijk afstandsonderwijs, in het bijzonder voor het gebruik van ICT. Verder beschikt u over goede redactionele vaardigheden en een voor de functie relevant netwerk. Het behaald hebben van de Basis Kwalificatie Onderwijs strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tot 1 januari 2020.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.852,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

 

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en  België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

http://www.ou.nl

Afdeling

Faculteit PenOW

De faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen (PenOW) is sterk in onderwijs en onderzoek. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie en een master Onderwijswetenschappen. De masteropleiding Psychologie heeft vier varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Het onderzoeksprogramma van wetenschapsgebied Psychologie is gepositioneerd binnen een van de vier vakgroepen die overeenkomen met de vier afstudeervarianten. Het Welten-instituut, onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie, is onderdeel van de faculteit PenOW en speelt nationaal en internationaal een belangrijke rol in onderzoek naar de innovatie van onderwijs en de professionalisering van docenten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gezondheid
  • max. 30.4 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT/FAC/PenOW/18068

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Valkenburgerweg 177, 6419 AT, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you