Docent Constructief Ontwerpen

Docent Constructief Ontwerpen

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 15 sep Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Doordat een groeiend aantal Nederlandse studenten de weg naar de bacheloropleiding Civiele Techniek weet te vinden en doordat onze (inter)nationale mastertrack Building Engineering elk jaar zo’n 30 tot 40 studenten trekt, is uitbreiding van onze leerstoel nodig. We zoeken hiervoor in de eerste plaats iemand met hart voor studenten die uit eigen ervaring, met deskundigheid en enthousiasme kan uitleggen hoe constructief ontwerpen werkt. 

De functie bestaat uit het verzorgen van onderwijs op het brede gebied van Constructief Ontwerpen. Hoewel we ons concentreren op gebouwen komen in onderzoek en onderwijs incidenteel ook andere objecten zoals bruggen of waterbouwkundige constructies langs. Trefwoorden zijn: constructief vormgeven, toetsen en valideren van zowel reguliere als vernieuwende constructiemethoden van bruikbare, doelmatige, duurzame, energiezuinige en veilige gebouwen, samenhang van vorm en functie in nieuwe en bestaande materialen en methoden.

De dagelijkse werkzaamheden zullen bestaan uit het verzorgen van hoorcolleges aan kleine en grotere groepen, het individueel begeleiden van studenten bij opdrachten of (eind)projecten en het meedenken over en bijwerken van de inhoud van het onderwijs. De ideale kandidaat heeft een enthousiasmerende uitstraling, een uitstekend mechanica-inzicht, is vaardig in het constructief ontwerpen, heeft begrip van en ervaring met het integrale karakter van ontwerpen: is niet alleen een ‘sommetjes-maker’, maar heeft ook aandacht voor vormgeving, duurzaamheidsaspecten, etc.

Ons studiejaar is verdeeld in kwartalen met elk een eigen rooster, waarin per periode de focus verschuift van het ene naar het andere vak. De ervaring leert dat traditioneel klassikaal onderwijs maximaal één à twee dagen in de week vult, terwijl de overige dagen gevuld zijn met voorbereiding, lezen en beoordelen van werk van studenten, individuele gesprekken en online onderwijs. De nieuwe docent heeft ook enkele algemene taken, zoals stagebegeleiding, voorlichting of afstudeercoördinatie.

Omdat de Masterfase geheel Engelstalig is en circa 1/3 van onze masterstudenten internationaal is, is goede beheersing van de Engelse taal nodig. Voor het ontwikkelen of verbeteren van zowel didactische als taalvaardigheden zijn binnen TU Delft goede cursussen beschikbaar, en het is wenselijk dat de kandidaat na aanstelling de basiskwalificatie onderwijs (BKO) zal behalen, een opleiding die geldig is aan alle hoger onderwijsinstellingen in Nederland en daarbuiten. Specifieke afspraken hierover zijn afhankelijk van de deeltijdfactor.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

We zoeken een enthousiaste nieuwe docent met de volgende ervaring en kwaliteiten:

• Je hebt een afgeronde Master opleiding in Civiele Techniek;

• Je hebt een aantal jaren ervaring in een constructieve ontwerppraktijk en wil graag deze praktijkervaring meenemen naar ons onderwijs;

• Je hebt grote belangstelling voor nieuwe ontwikkelingen in het veld van constructief vormgeven en bent bijgebleven in het vakgebied; een voltooid promotietraject is dan ook een pré, maar niet vereist.

• Je bent zichtbaar in het vakgebied, bijvoorbeeld door betrokkenheid bij VNC, KIVI, IABSE, Stufib of vergelijkbare netwerken.

• Je kan goed organiseren, hebt een sterk analytisch vermogen en bent resultaatgericht.

• Zowel je mondelinge als schriftelijke beheersing van het Engels is heel goed.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

De functie heeft een omvang van 19 uur (0,5 fte) per week. Het betreft een (tijdelijke) aanstelling van 2 jaar. Het salaris is gebaseerd op schaal 10  (met een maximum van € 4.166,-,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling). Daarnaast biedt TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars, en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

https://www.tudelft.nl

Afdeling

Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen

De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) legt zich toe op internationaal toonaangevend onderzoek en onderwijs op het gebied van weg- en waterbouw, technische aardwetenschappen, verkeer en vervoer, watertechnologie en deltatechnologie. Het onderzoek beslaat wereldwijde maatschappelijke vraagstukken en is nauw verweven met zowel onderwijs als het werk van een breed scala aan kennisinstituten. CiTG vindt dat Open Science deze doelstellingen helpt verwezenlijken en ondersteunt haar wetenschappers bij het integreren van Open Science in de onderzoekspraktijk. De faculteit CiTG bestaat uit 28 secties verdeeld over de 7 afdelingen: Materials Mechanics Management & Design, Engineering Structures, Geoscience and Engineering, Geoscience and Remote Sensing, Transport & Planning, Hydraulic Engineering en Watermanagement.

De faculteit heeft een stevig onderwijsaanbod van 2 Bachelor opleidingen, 4 masteropleidingen, Joint Education MSc programma’s, een post-initiële opleiding (ca. 3.500 studenten) en een doctoral education programma (ca. 500 PhD kandidaten).

Ons aanbod van en de deelname aan ons open en online onderwijsaanbod groeit gestaag en we werken gericht aan de internationalisering van ons onderwijs.

De afdeling Materials, Mechanics, Management & Design (3Md) houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en ontwikkeling op het gebied van de gebouwde omgeving. De afdeling bestrijkt hierbij alle schaal- en abstractieniveaus, van management van grote infrastructurele projecten tot op onderzoek op nanoschaal, en van fundamenteel wetenschappelijke modellen tot aan de praktische uitvoering van bouwwerken.

https://www.tudelft.nl/en/ceg/

Specificaties

  • Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • max. 19 uur per week
  • €2640—€4166 per maand
  • Universitair
  • CiTG18.37

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Stevinweg 1, 2628 CN, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you