Hoogleraar Staatsrecht (1,0 fte)

Hoogleraar Staatsrecht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 aug 15 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht zoekt een Hoogleraar Staatsrecht. Bent u geïnteresseerd in deze baan? Lees dan het gehele profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

De hoogleraar Staatsrecht geeft op inspirerende wijze en vanuit een wetenschappelijke, onafhankelijke positie, vorm en inhoud aan het onderwijs en het onderzoek binnen de leerstoel Staatsrecht, alsook aan het executive (postacademisch) onderwijs. Tevens levert hij/zij een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de universitaire strategische thema’s en focusgebieden.

 

De hoogleraar ontwikkelt de volgende activiteiten: 

  • het vormen van en inhoud geven aan alle fasen van de opleiding, alsook postacademisch onderwijs;
  • het entameren, ontwikkelen en verrichten van (internationaal) aansprekend onderzoek op het terrein van het staatsrecht;
  • het leveren van een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het universitaire strategische thema Instituties voor Open Samenlevingen en het facultair onderzoeksprogramma Resilient Rule of Law, alsmede het aansluitende departementale speerpuntonderzoek binnen het nieuwe onderzoekprogramma van het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging. De hoofdvraag van het speerpuntonderzoek is welke kernwaarden, beginselen en dragers van de rechtsstaat in de nieuw gevormde realiteit centraal moeten staan om deze veerkrachtig en weerbaar te houden, en hoe zij het beste kunnen worden gegarandeerd en bevorderd;
  • het aantrekken en begeleiden van multidisciplinaire en (inter)nationale onderzoeksprojecten in het kader van de tweede en derde geldstroom;
  • vanuit een open wetenschappelijke blik nieuwe ontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal, die relevant zijn voor het vakgebied, te duiden en actief vorm en inhoud te geven en discussies te voeden;
  • het dragen van verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en medefinanciering van het onderwijs en onderzoek binnen de eigen leerstoel;
  • het doen van strategische voorstellen over en implementeren van facultair onderwijsbeleid in de eigen leerstoel;
  • het vertalen van ontwikkelingen in het eigen onderzoeksgebied naar landelijke onderzoeksprogramma’s;
  • het begeleiden van (buiten)promovendi.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • U heeft brede kennis van en ervaring op het terrein van het Staatsrecht, in nationaal en internationaal (rechtsvergelijkend) perspectief.
  • U behoort tot de top van het vakgebied en bent een initiatiefrijke autoriteit binnen de academische netwerken op het terrein van de leerstoel.
  • U beschikt over uitstekende wetenschappelijke kwalificaties, blijkend uit een proefschrift, (internationale) artikelen en gezaghebbende publicaties.
  • U beschikt over een grote kennis van en inzicht in het (Europese/internationale) wetenschappelijke debat op het terrein van de leerstoel en is in staat op dit terrein zowel monodisciplinair als multidisciplinair onderzoek te verrichten.
  • U heeft affiniteit en ervaring met onderzoek en onderwijs in het buitenland en heeft geparticipeerd in Europees juridisch en/of rechtsvergelijkend onderzoek.
  • U heeft ervaring met het opzetten en begeleiden van promotieonderzoek en beschikt over het vermogen om jonge onderzoekers te enthousiasmeren en te stimuleren.
  • U bent in staat om kansrijke aanvragen in de tweede en derde geldstroom te ontwikkelen en de daaruit voortvloeiende onderzoeksprogramma’s en onderzoeken tot een goed einde te brengen.
  • U beschikt aantoonbaar over goede didactische kwaliteiten (BKO en SKO onderwijs of vergelijkbare kwalificaties en goede studentevaluaties), en bent zeer goed in staat onderwijs te verzorgen op het gebied van de leerstoel, zowel voor Nederlandse als buitenlandse studenten.
  • U heeft zeer goede bestuurlijke, organisatorische en leidinggevende kwaliteiten en de bereidheid om deze aan te wenden op de onderscheiden bestuurlijke niveaus.
  • U beschikt over zeer goede contactuele eigenschappen.
  • U beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling (1,0 fte) voor vijf jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 5.441,- en maximaal € 9.563,- (schaal H2/H1 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie is een faculteit die midden in de samenleving staat en sterk verbonden is met maatschappelijke vraagstukken. Met rechtsgeleerdheid, economie, bestuur & organisatie hebben we een combinatie van wetenschappelijke disciplines in huis die elkaar aanvullen en versterken. Die bundeling van krachten maakt onze faculteit uniek.

Het departement Rechtsgeleerdheid is één van de oudste departementen van de Universiteit Utrecht, met ca. 3.200 studenten en 400 personeelsleden. Vanwege een grootscheepse verbouwing zijn we tijdelijk gehuisvest op een locatie aan de rand van de stad Utrecht. Na deze verbouwing verhuizen we terug naar een monumentaal pand in het centrum van de stad. Het departement kent een breed scala aan disciplines, een veelzijdig onderwijsaanbod, gerenommeerde onderzoeksprogramma’s en een uitstekend geoutilleerde Juridische Bibliotheek.

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van het recht – privaatrecht, strafrecht, staats-, bestuursrecht en rechtstheorie, alsmede internationaal en Europees recht – en de verbanden daartussen. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol blijven spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

U gaat werken bij de afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie en zal meer in het bijzonder een plaats krijgen binnen de leerstoelgroep Staatsrecht. Binnen de leerstoelgroep is naast deze leerstoel, de leerstoel Fundamentele rechten ondergebracht. Binnen de afdeling wordt tussen de verschillende leerstoelgroepen (Staatsrecht, Rechtstheorie, Bestuursrecht, Omgevingsrecht) nauw samengewerkt.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • 38—40 uur per week
  • €5441—€9563 per maand
  • Gepromoveerd
  • 999095

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you