Beleidsmedewerker Onderwijs & Kwaliteitszorg (m/v 1.0 fte)

Beleidsmedewerker Onderwijs & Kwaliteitszorg (m/v 1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 sep 23 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteitszorg coördineer je de onderwijs- en onderzoeksbeoordelingen van de faculteit. Dit gaat om alle onderwijs- en onderzoeksprogramma’s van de disciplines Sociologie, Bestuurskunde, Psychologie, Pedagogische Wetenschappen, het Erasmus University College en het Institute for Housing and Development Studies.

Je bent o.a. verantwoordelijk voor de planning van de visitaties en het monitoren van de naleving daarvan, het verzamelen van alle benodigde documenten en gegevens, het kritisch meelezen en meeschrijven aan zelfevaluatierapporten, het signaleren van risico’s en de voorbereiding van aan de visitatie deelnemende docenten en onderzoekers. Nadat je ervoor hebt gezorgd dat een visitatie soepel is verlopen, ben je ook betrokken bij de volgende stappen in de kwaliteitscyclus: het opstellen en monitoren van verbeterplannen en het ondersteunen van tussentijdse beoordelingen.

Naast kwaliteitszorg heb je een (leidende) rol in uiteenlopende onderwijsdossiers, zoals: de Onderwijs- en Examenregelingen, het ESSB Honours Programme, het minorenstelsel en de opvolging van diverse studentevaluaties (zoals de NSE, NAE en ISB). Je ondersteunt daarnaast met raad en daad de onderwijsdirecteuren op allerlei onderwijs- en beleidsgerelateerde onderwerpen die facultair, EUR-breed of landelijk spelen.

Voor jouw werkzaamheden werk je veel samen met o.a. de onderwijs- en onderzoeksdirecteuren, de examencommissie en het onderwijsbureau. Je onderhoudt contacten met de visiterende en beoordelende instanties (zoals QANU en Certiked) en deelt ervaringen en best practices met andere beleidsmedewerkers op de EUR.

Je wordt bij dit alles begeleid door een senior beleidsmedewerker en maakt deel uit van een vierkoppig beleidsteam onder aansturing van de faculteitsdirecteur. Het betreft een positie waarin je al doende leert en kunt doorgroeien tot een expert op het gebied van kwaliteitszorg en beleidsprocessen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent consciëntieus, daadkrachtig en maakt je eenvoudig nieuwe kennis en vaardigheden eigen. We zoeken iemand die zich, onder begeleiding, snel kan ontwikkelen tot het eerste aanspreekpunt van de onderwijsdirecteuren voor uiteenlopende onderwijsdossiers. Iemand die we het proces van onderwijs- en onderzoeksbeoordelingen moeiteloos kunnen toevertrouwen.

We vragen daarvoor van jou:
• Een afgeronde opleiding op WO-niveau, bij voorkeur in de sociale wetenschappen;
• Kennis van, of minstens affiniteit met, kwaliteitszorgprocessen (in het hoger onderwijs);
• Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels (C1 niveau);
• Ervaring met het coördineren van langlopende projecten;
• De vaardigheid om regelgeving aan te passen, begrijpelijk te maken voor anderen en toe te passen op de praktijk;
• Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
• Goede communicatieve vaardigheden met voldoende assertiviteit;
• Bij voorkeur ervaring met werken binnen een universiteit, en
• Een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Competenties die horen bij deze functie zijn: initiatief nemen, conceptueel vermogen, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Kernwaarden van onze organisatie zijn: samenwerken, klantgericht handelen en verantwoordelijkheid nemen.
ESSB stelt hoge eisen aan het niveau en de kwaliteit van de ondersteuning. Wij zoeken daarom een collega die trots is op zijn/haar bijdrage. Jouw voldoening haal je uit een soepel verloop van de ondersteuning en tevreden klanten.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.640, - en € 4.166, - bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 328 verlofuren per jaar bij een volledige werkweek, Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) kent vier wetenschapsgebieden: sociologie, bestuurskunde, psychologie en pedagogische wetenschappen en biedt een breed scala aan nationale en internationale bachelor- en masteropleidingen aan, waarin mens en maatschappij centraal staan. De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment ruim 4500 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderwijs
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • 1809105

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you