ICT Architect Informatiesystemen

ICT Architect Informatiesystemen

Geplaatst Deadline Locatie
24 sep 19 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de overtuigende ICT Architect Informatiesystemen die het verschil maakt in het (re-) design van ons informatie- en applicatie landschap?

Functieomschrijving

Wat ga je doen

Als ICT Architect Informatiesystemen ben je verantwoordelijk voor de (door-) ontwikkeling van de informatie-, applicatie- en integratie architectuur van de EUR. Dit doe je uiteraard niet alleen. Je werkt samen met een team collega architecten (waaronder ook infra en netwerk architecten) binnen de unit IT en met de enterprise architecten en proces/IV-architecten van het CIO-Office.

Je analyseert de doelstellingen van de organisatie en vertaalt deze naar een samenhangende informatieverwerking. Jouw modellen, ontwerpen en adviezen geven richting aan projecten, (agile-) ontwikkelteams, ketenregisseurs en beheerafdelingen bij het ontwikkelen van passende en praktische IT oplossingen. Essentieel is dat je hierbij als ‘vertaler’ weet op te treden tussen ‘abstracte’ architectuur modellen enerzijds en meer operationele input - bijvoorbeeld technische ontwerpen – anderzijds.

Je houdt je bezig met de volgende taken:

  • Het (mede-) ontwerpen van doelarchitecturen (High Level Designs, domein architecturen, PSA’s);

  • (ondersteunen bij en redactie van) Het vertalen van doelarchitecturen naar Low Level Designs en Technische Ontwerpen;

  • Het (laten) onderhouden van landschapsplaten en andere bronnen van informatie;

  • Advisering van (project-) management op het gebied van informatie- en applicatie architectuur en integratie;

  • (mede-) Uitvoeren impact analyses en bijdragen aan Plannen van Eisen;

  • Meedraaien in het change proces, beoordelen voorgestelde wijzigingen op conformiteit aan doelarchitectuur en het waar nodig bijwerken van de architectuur documentatie;

  • Borgen en verbeteren van het architectuur proces binnen de EUR en specifiek binnen IT;

  • Specificatie van de procedures, standaarden en normen op het gebied van architectuur;

  • Onderhouden van contacten binnen en buiten IT-afdelingen op zowel operationeel als op management niveau;

  • Ondersteunen en coachen van EUR-collega’s op het gebied van architectuur.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wat heb jij te bieden

Je bent een talentvolle en ervaren ICT Architect Informatiesystemen met visie op een modern IT-landschap en sterke affiniteit met onderwijs en/of onderzoek. Dit betekent security proof en oog voor de hedendaagse gebruikerswensen. Je bent een leider die het voortouw durft te nemen maar kan ook alsfacilitator in een meer ondersteunende rol acteren. Je bent een echte zelfstarter, geeft ongevraagd en gevraagd advies en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Je stemt als echte teamplayer af met je collega’s op jouw aandachtsgebied en weet je als geen ander een grote diversiteit aan stakeholders te managen. Communicatie is je tweede natuur. Uiteraard ben je conceptueel en analytisch sterk.

Verder beschik je in elk geval over een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau en heb je meerdere jaren ervaring in een soortgelijke rol.

Hiernaast breng jij aantoonbaar het volgende mee:

  • Ervaring met een systeemlandschap dat een combinatie is van on-premise en cloud oplossingen;

  • Ervaring met integratie oplossingen;

  • Kennis van van binnen de EUR toegepaste applicaties en platformen als onder meer Canvas, Drupal, Osiris, Syllabus, Esize, is een pré;

  • Ervaring met security en pricacy regelgeving (BIR-OH, AVG);

  • TOGAF/DYA kennis en -certificering;

  • Beschikt over brede en up-to-date kennis van en ervaring met ICT-architectuurprincipes (HORA/NORA);

  • Goede documentatie skills;

  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (CEFR B2).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Wat mag jij verwachten
Je krijgt volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een prima salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, bij een fulltime aanstelling (38 uur per week) maximaal € 5.405,00 bruto per maand (schaal 12) bedraagt.

Afhankelijk van specifieke meegebrachte kennis en kunde behoort een arbeidsmarkttoelage tot de mogelijkheden.

Daarnaast een vakantie-uitkering van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder biedt de EUR gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek. Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Waar kom je te werken

Als ICT Architect Informatiesystemen maak je onderdeel uit van de afdeling Projectmanagement & Consultancy (PM&C) binnen de unit IT van het University Support Center (USC). Samen met je collega’s zorg je ervoor dat vraagstukken in samenhang worden opgepakt en op een beheerste manier worden ontworpen, ontwikkeld en geïmplementeerd. Tevens is de afdeling een aanjager van innovatie rondom de informatievoorziening.

Specificaties

  • IT
  • max. 40 uur per week
  • HBO
  • IT-24092018

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you