Manager Preventiebeleid (0,8 fte)

Manager Preventiebeleid (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 okt 31 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Erasmus Universiteit Rotterdam is op zoek naar een deskundige en enthousiaste collega die op een professionele wijze zorg draagt voor een veilige en gezonde werkplek voor alle medewerkers van de EUR. In deze zelfstandige rol leg je een visie neer voor gezond en veilig werken binnen de EUR. Je bent daarbij onder andere verantwoordelijk voor het adviseren, coördineren en uitvoeren van de werkgeversverplichtingen op grond van de Arbeidsomstandighedenwetgeving. Je onderhoudt een (extern) netwerk op Arbo-gebied en zorgt dat je op de hoogte blijft van wet- en regelgeving omtrent Arbo.

De universiteit biedt je graag de mogelijkheid om vakgerichte opleidingen/trainingen te volgen, zodat je medewerkers en leidinggevenden accuraat kunt adviseren.

Tot je werkzaamheden behoren onder meer:

  • Het vernieuwen, actualiseren en implementeren van het Arbobeleid, conform de goedgekeurde visie

  • Opstellen van procedures, instructies en protocollen

  • Regisseren van het invullen van de (branche) RI&E en het adviseren bij het opstellen en bewaken van de voortgang van het Plan van Aanpak i.s.m. de Faculteiten en Organisatie onderdelen.

  • Samenwerken met medezeggenschap en alle bij preventie en arbeidsomstandigheden betrokken partijen (o.a. Arbeidsinspectie)

  • Aansturen van externe leveranciers van diensten op Arbo gebied (bv voor werkplekonderzoek)

  • Geven van voorlichting en gevraagd en ongevraagd adviseren van Faculteiten en Organisatie onderdelen en HR op Arbo- en preventie gerelateerde thema’s.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je hebt goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en het zit in je natuur om te organiseren en te adviseren. Je bent analytisch sterk, weet de juiste prioriteiten te stellen en gaat voor kwaliteit. Je bent graag de spin in het web, hebt een goed gevoel voor verhoudingen en weet mensen en disciplines met elkaar te verbinden.

Verder heb jij:

  • HBO+/academisch werk-en denkniveau;

  • Werkervaring met projectmanagement bij voorkeur in een non-profit organisatie;

  • Kennis en passie met onderwerpen gezondheid en veiligheid van medewerkers;

  • Kennis van wet- en regelgeving en kaders op het gebied van arbeidsomstandigheden, preventie en RI&E;

  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (minimaal B2 Common European Framework).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.852,-bruto per maand (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten) bij een volledige werkweek.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en kunnen medewerkers gebruik maken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

HR is onderdeel van het University Support Centre (USC). Hierin zijn de generieke ondersteunende functies, waaronder HR, binnen de universiteit gebundeld.
Vanuit het USC wordt steeds meer proces- en ketengericht gewerkt richting de Faculteiten en Organisatie onderdelen.  
De Unit HR heeft daarnaast een functionele lijn naar het College van Bestuur, dat inhoudelijk op de HR beleidsagenda stuurt.
De Unit HR bestaat uit de teams: Advice, Policy, Support en een kleinere directiestaf met specialistische functies. De functie van Manager Preventiebeleid valt binnen het HR Advice team waar ook de verzuimmanagers, HR Business Partners en HR adviseurs werkzaam zijn.

Specificaties

  • HRM
  • max. 32 uur per week
  • HBO+
  • HR-09102018

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you