Projectcontroller - HuC-KNAW - Amsterdam

Projectcontroller - HuC-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
30 okt 11 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 nov 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Over de vacature
Als projectcontroller voer je een betrouwbare projectadministratie. Je past een kritische benadering toe op de werking van de projectenorganisatie. Verder richt je je op budgetten, tijdregistratie, actuele kosten, verwachte kosten, projectresultaten en bewaking door middel van periodieke project evaluaties. Je rapporteert aan het afdelingshoofd financiën & control. Je bent een belangrijke gesprekspartner voor projectleiders, projectmedewerkers en de andere twee projectcontrollers. Je werkt nauw samen met je collega’s van de afdeling Personeel & Organisatie.

Over deze functie
Als projectcontroller voer je naast een betrouwbare projectadministratie ook een betrouwbare tijdregistratie. Je zorgt voor een zorgvuldige verwerking van facturen, uren en declaraties op projecten. Je zet de administratie van projecten op en houdt deze up to date in Oracle EBS. Je signaleert, analyseert en rapporteert over afwijkingen met betrekking tot de uitvoering gerelateerd aan de kosten, het goedgekeurde budget en het overeengekomen proces. Je zorgt voor een actueel overzicht van projectkosten, project verplichtingen, project prognoses en (goedgekeurde) projectbudgetten in verschillende rapportage vormen en bewaakt deze. Je initieert en verzorgt de maandelijkse projectevaluaties met projectmedewerkers en projectleiders. Je stelt periodieke (maandelijkse) projectvoortgangsrapporten op. Je stelt financiële projectrapportages en - verantwoordingen op voor externe subsidiegevers en begeleidt accountantscontroles. En uiteraard zorg je voor uitvoering van vigerende wet- en regelgeving en toepassing van subsidievoorwaarden.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een projectcontroller die het leuk vindt om te werken in een wetenschappelijke omgeving. En die graag mee gaat met de laatste ontwikkelingen en energie krijgt van een dynamische en innovatieve omgeving. Verder:

  • Heb je een recent afgeronde opleiding HBO Finance and Control / Bedrijfseconomie / SPD;
  • Heb je kennis van softwarepakketten zoals Oracle EBS en MS office;
  • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal goed;
  • Kun je plannen en kun je kritisch naar situaties kijken en je mening erover geven;
  • Heb je sterke communicatieve vaardigheden en vind je het stimulerend om in teamverband te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling
De aanstelling bij de KNAW ten behoeve van het Bedrijfsbureau KNAW Humanities Cluster betreft een dienstverband voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband .

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris is afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.763,- en maximaal € 3.796,- (schaal 9 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen. De KNAW hanteert een actief scholingsbeleid, gericht op verdere ontwikkeling van medewerkers. Flexibele werktijden zijn bespreekbaar evenals als thuiswerken.

Werkgever

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW: het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. In deze instituten verrichten we baanbrekend en excellent geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) met toepassing van vernieuwende methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Een belangrijk deel van het onderzoek wordt in projectvorm gefinancierd met externe subsidies. Het bedrijfsbureau van het KNAW Humanities Cluster ondersteunt de drie instituten in hun bedrijfsvoering. Daarnaast verleent het Bedrijfsbureau diensten aan NIOD en NIAS. Voor het Bedrijfsbureau zijn wij op zoek naar een projectcontroller. We werken met 10 betrokken en ervaren medewerkers in een divers team bij de afdeling Financiën & Control.

Specificaties

  • Financiën
  • 30.4—37.9 uur per week
  • €2763—€3796 per maand
  • HBO
  • AT4087

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Korte Spinhuissteeg 3, 1012 CG, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you