Promovendus Cardiologie

Promovendus Cardiologie

Geplaatst Deadline Locatie
14 nov 13 dec Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 dec 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als promovendus werkt u samen met andere promovendi aan een uitdagend nationaal onderzoeksproject waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. U bent verantwoordelijk voor:
- Het informeren en includeren van patiënten in onderzoeken
- Actieve samenwerking in een inspirerende multidisciplinaire werkomgeving bestaande uit cardiologen, epidemiologen en biologen
- Databeheer, dataverwerking en de (statistische) analyse
- Het schrijven van wetenschappelijke publicaties op basis van de verkregen uitkomsten, leidend tot een succesvolle promotie
- Het presenteren van de verkregen uitkomsten tijdens (inter)nationale bijeenkomsten

U wordt aangesteld als promovendus op de afdeling Cardiologie van het UMCG. U sluit u aan bij de Groningen University Institute for Drug Exploration (GUIDE) – waarbinnen een PhD-trainingsprogramma gevolgd wordt – en valt onder de Graduate School Medical Sciences van het UMCG. Het promotietraject volgt het Promotieregelement van de Rijksuniversiteit Groningen. Toelating tot de opleiding cardiologie na het afronden van promotie behoort tot de mogelijkheden. U heeft tenminste éénmaal per week overleg met uw beide promotoren.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- U heeft een afgeronde studie geneeskunde en interesse in wetenschappelijk onderzoek
- U heeft goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels
- U kunt samenwerken in een multidisciplinair teamverband en heeft gevoel voor het werken binnen een groot consortium
- U bent in staat zorgvuldig te organiseren, plannen en werken
- U heeft verantwoordelijkheidsgevoel
- U heeft een proactieve en pragmatische werkhouding

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

De duur van aanstelling is zolang het promotietraject duurt, met een maximum van 4 jaar. Uw salaris valt in schaal 10, maximaal € 4.321,- bruto per maand, waarbij de periodiek afhankelijk is van opleiding en relevante ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).


Informatie:
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
prof. dr. Isabelle C. van Gelder of prof. dr. Michiel Rienstra, cardiologen UMCG, telefoonnummer (050) 361 1327

Afdeling

Cardiologie

Onderzoek naar boezemfibrilleren, de meest voorkomende hartritmestoornis, is één van de speerpunten van de afdeling Cardiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De ritmegroep heeft meer dan 30 jaar ervaring in het verrichten van grote klinische patiëntenonderzoeken. Dit heeft geresulteerd in belangwekkende studies, onder andere RACE I, II en III, die zijn gepubliceerd in de New England Journal of Medicine en European Heart Journal. Deze studies hebben geleid tot aanpassingen van behandelrichtlijnen van boezemfibrilleren wereldwijd. De ritmegroep heeft vele samenwerkingsverbanden met gerenommeerde nationale en internationale onderzoekers / onderzoeksgroepen (o.a. Harvard Medical School, Massachusetts General Hospital, McMaster University Canada, the German AF NET en the Norwegian Atrial Fibrillation Research Network).

Het onderzoek
De focus van ons onderzoek, passend binnen UMCG thema Healthy Ageing, betreft het inschatten welk risico een individuele patiënt met boezemfibrilleren heeft op progressie en complicaties van boezemfibrilleren. Als dat lukt, kunnen we de individuele patiënt beter behandelen (‘’patient tailored therapy’’). De huidige studie, de Reappraisal of Atrial Fibrillation: interaction between hypercoagulability, electrical remodeling and vascular destabilisation in the progression of atrial fibrillation (RACE V) onderzoekt dit met behulp van o.a. continue hartritmemonitoring, bloed biomarkers, genetische variaties, cardiovasculaire risicofactoren en parameters verkregen met imaging technieken (echocardiografie en CT).
RACE V is onderdeel van een groot landelijk onderzoeksproject naar boezemfibrilleren dat financieel wordt ondersteunend door o.a. de Nederlands Hartstichting in het kader van Cardiovasculair Onderzoek Nederland (CVON).

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 180708

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you