Wetenschappelijk directeur Sustainable Society (0,5 fte)

Wetenschappelijk directeur Sustainable Society (0,5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
25 okt 15 nov Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 nov 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De focus van Sustainable Society lag daarbij op het slaan van bruggen tussen wetenschap en samenleving. De stuurgroep van betrokken decanen heeft onlangs besloten de werkwijze aan te passen om Sustainable Society nauwer te laten aansluiten bij onderzoekers en het onderzoek op dit

Functieomschrijving

De focus van Sustainable Society lag daarbij op het slaan van bruggen tussen wetenschap en samenleving. De stuurgroep van betrokken decanen heeft onlangs besloten de werkwijze aan te passen om Sustainable Society nauwer te laten aansluiten bij onderzoekers en het onderzoek op dit thema in de universiteit. Hiervoor wordt een interfacultaire wetenschappelijke adviesraad van onderzoekers ingesteld teneinde de betrokkenheid van de universitaire gemeenschap bij Sustainable Society te versterken. Daarnaast willen wij per 1 januari 2019 voor (vooralsnog) een jaar een wetenschappelijk directeur aanstellen die samen met de wetenschappelijke adviesraad en de stuurgroep, en met ondersteuning van het bureau Sustainable Society deze koerswijziging verder gaat vormgeven.

Het bureau Sustainable Society bestaat nu uit 4 personeelsleden (interim directeur, communicatie- en eventmanager, coördinator a.i., secretariële ondersteuning,), die zijn aangesteld bij de penvoerende faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW).

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij
• hoogleraar of UHD is, verbonden aan de RUG en met affiniteit met Sustainable Society
• ervaring heeft met interdisciplinaire projecten en het belang van interdisciplinair onderzoek onderschrijft
• ervaring heeft met onderzoek in samenwerking met partijen buiten de universiteit
• visie heeft op de toekomst van Sustainable Society
• op inspirerende wijze in staat is samen te werken met betrokken onderzoekers en het bureau Sustainable Society
• samen met de wetenschappelijke adviesraad vorm kan geven aan een duurzame netwerkorganisatie met goede zichtbaarheid binnen en buiten de universiteit
• de nieuwe koers in afstemming met stuurgroep en wetenschappelijke adviesraad kan uitzetten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt afhankelijk van functie en ervaring een salaris van minimaal € 4.911,- (schaal 13 cao Nederlandse Universiteiten) tot maximaal € 7.213,- (schaal 15) bruto per maand bij volledige werktijd.

Aanstelling geschiedt zo spoedig mogelijk, bij voorkeur per 1 januari 2019, en is vooralsnog tot en met 31 december 2019.

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 16.11.2018 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Sustainable Society is een van de drie maatschappelijke thema’s waarmee de RUG zich profileert. Het thema is gericht op de realisatie van een duurzame en sterke samenleving en wordt ingevuld vanuit alle faculteiten. Sustainable Society is een netwerkorganisatie die binnen en buiten de Rijksuniversiteit Groningen opereert. Het thema wordt ondersteund door een bureau dat tot voor kort werd geleid door een managing director. Het bureau heeft in de afgelopen jaren onder meer geholpen bij het verkrijgen van onderzoekssubsidies, het faciliteren van interdisciplinaire projecten, lobbyen in Den Haag en Brussel, en het onderhouden van netwerkcontacten buiten de universitaire organisatie.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 19 uur per week
  • max. €7213 per maand
  • Gepromoveerd
  • 218478

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you