Hoogleraar Experimentele Virologie

Hoogleraar Experimentele Virologie

Geplaatst Deadline Locatie
13 nov 26 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 nov 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De leerstoel Experimentele Virologie draagt in belangrijke mate bij aan de missie van het Radboudumc en het onderzoek op het gebied van tropische infectieziekten en infectious diseases. De hoogleraar zal een bijdrage leveren aan de productiviteit en zichtbaarheid van het moleculair onderzoek binnen het thema 'Infectious diseases and Global Health'. De hoogleraar zal zich richten op de volgende onderzoekslijnen: identificatie van small molecule remmers van dengue en andere arbovirussen, virus - gastheer interactions (in o.a. een iPS cel model), kleine RNAs and antivirale afweer en genetica van antivirale afweer in Drosophila en muggen.

Binnen het Radboudumc zal het onderzoek ingebed zijn binnen het onderzoeksinstituut Radboud Institute for Molecular Life Sciences (RIMLS) en aansluiten bij de bestaande netwerken van het onderzoeksthema Infectious Diseases and Global Health en het Radboud Center for Infectious Diseases (RCI). Qua infrastructuur wordt een samenwerking voorzien met de onderzoeksgroep Parasitologie, het Centraal Dierenlaboratorium, de laboratoria voor malaria technologie, International Health, en de afdelingen Genetica en Moleculaire Biologie.

Op het gebied van onderwijs zal de leerstoelhouder een bijdrage leveren aan de curricula van het Radboudumc, de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. De leerstoelhouder zal onderwijs geven op het gebied van virologie, aangeboren immuniteit, en niet-coderende RNAs. De nieuwe hoogleraar heeft een centrale rol in het onderwijs binnen het MSc programma Molecular Mechanisms of Disease (MMD) en de MSc specialisatie Microbiology van FNWI van de Radboud Universiteit. Daarnaast zal de leerstoelhouder bijdragen aan de opleiding tot Medisch Microbioloog.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Het Radboudumc zoekt voor de profileringsleerstoel Experimentele Virologie een topwetenschapper op het gebied van arbovirussen, insect immuniteit en RNAi. De nieuwe hoogleraar geeft leiding aan wetenschappelijke projecten, ontwikkelt en leidt onderzoeksprogramma's voor grensverleggend onderzoek op dit gebied.

De hoogleraar Experimentele Virologie:
  • Is gepromoveerd op het gebied van de virologie;
  • Heeft een uitstekende wetenschappelijke staat van dienst op het gebied van arbovirussen en insectenvirussen in Drosophila melanogaster en Aedes aegypti;
  • Beschikt over aantoonbare leiderschapservaring van een onderzoeksgroep;
  • Beschikt over een excellent track record van publicaties in vooraanstaande peer-reviewed tijdschriften;
  • Heeft ervaring met en is aantoonbaar succesvol in het zelfstandig initiëren, opzetten en verrichten van wetenschappelijk onderzoek en weet persoonlijke fondsen voor onderzoek te werven;
  • Voldoet aan de criteria van Radboudumc PI;
  • Is een inspirerend docent en beschikt over aantoonbare affiniteit met en ervaring in het onderwijs;
  • Is in bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen
  • 40—48 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 93883-P435643-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you