Hoogleraar Orthopedagogiek

Hoogleraar Orthopedagogiek

Geplaatst Deadline Locatie
13 dec 21 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 jan 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) zoekt een kandidaat voor de functie van Hoogleraar Orthopedagogiek.

De beoogd hoogleraar orthopedagogiek geeft leiding aan het onderzoek naar de verstoorde opvoeding en ontwikkeling (orthopedagogiek) en aan het daarmee verbonden onderwijs. De hoogleraar zal ook bijdragen aan het overige onderwijs en onderzoek in het bredere Child Development-programma.

In het onderwijs en onderzoek van de leerstoel ligt het accent op de verstoorde ontwikkeling en gedrag van baby’s, kinderen, adolescenten en jongvolwassenen, en in het bijzonder de invloed van ouder- en kind factoren en ouder-kind interacties op deze ontwikkeling.

De leeropdracht Orthopedagogiek: ontwikkelings- en opvoedingsproblemen is algemeen geformuleerd en biedt de nieuwe hoogleraar de vrijheid een eigen, nieuwe onderzoekslijn op te zetten met zowel fundamenteel als interventiegericht onderzoek, binnen de kaders van de leeropdracht.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De beoogde hoogleraar:

  • is een gedreven, ambitieuze, en (inter)nationaal toonaangevende onderzoeker en docent, met specifieke expertise binnen het domein van verstoorde opvoedings- en ontwikkelingsprocessen in de jeugdfase;
  • heeft zich bewezen in fundamenteel empirisch onderzoek en streeft naar het verbinden van de wetenschap met de praktijk;
  • is een uitstekende begeleider en coach van jonge academici (promovendi en postdocs), initiatiefrijk en inspirerend;
  • is in staat een eigen visie uit te werken, zowel in onderwijs als onderzoek.

Meer in het bijzonder worden de volgende kwalificaties gevraagd:

  1. proefschrift op het gebied van de (ortho)pedagogiek of (klinische) ontwikkelings-psychologie, of aanverwant wetenschapsgebied;
  2. aantoonbaar succesvol op het gebied van acquisitie in de tweede (en derde) geldstroom;
  3. internationaal gewaardeerde publicaties binnen de discipline, ook in de laatste vijf jaar;
  4. aantoonbare affiniteit met het veld van de orthopedagogiek; kwalificaties en ervaring op het vlak van diagnostiek en behandeling van verstoorde opvoedings- en ontwikkelingsproblemen strekken tot aanbeveling;
  5. ervaring in het succesvol begeleiden van docenten en onderzoekers;
  6. in het bezit van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereid deze binnen een jaar te behalen;
  7. ruime ervaring met het geven van onderwijs in de bachelor- en de masterfase, met goede studentevaluaties;
  8. ervaring in het succesvol leidinggeven aan een onderzoekgroep;
  9. ervaring in samenwerking met onderzoekers in binnen- en buitenland.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €5.441 en maximaal €7.921 bruto per maand bij een volledige aanstelling van 38 uur per week (conform schaal HL2, Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat iemand zichzelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Pedagogische Wetenschappen (POW)

De afdeling Pedagogische Wetenschappen (POW) van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogiek, onderwijskunde en Universitaire Pabo van Amsterdam [UPvA]), de Graduate School of Child Development and Education (masterprogramma’s pedagogische wetenschap, onderwijswetenschap, lerarenopleiding en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijswetenschappelijk onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-maatschappij-en-gedragswetenschappen/disciplines/pedagogische-en-onderwijswetenschappen/pedagogische-en-onderwijswetenschappen.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 24 uur per week
  • €5441—€7921 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18-748

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you