Universitair Docent Pedagogiek en Ethiek (1,0 fte)

Universitair Docent Pedagogiek en Ethiek (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 jan 5 feb Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De vacature betreft een universitair docent Pedagogiek en Ethiek met deskundigheid op het gebied van ethische, historische en/of juridische vraagstukken over opvoeding en onderwijs. Van de kandidaat verwachten we dat hij/zij buitengewone interesse en ervaring heeft op het gebied

Functieomschrijving

De vacature betreft een universitair docent Pedagogiek en Ethiek met deskundigheid op het gebied van ethische, historische en/of juridische vraagstukken over opvoeding en onderwijs. Van de kandidaat verwachten we dat hij/zij buitengewone interesse en ervaring heeft op het gebied van onderwijscoördinatie en in staat is te werken in het team van docenten en onderzoekers dat zorgt draagt voor het onderwijsprogramma en het onderzoeksprogramma. Onderwijs wordt gegeven op het terrein van theorie, geschiedenis en rechten van het kind in de bachelorprogramma’s Pedagogische Wetenschappen, de AOLB en vooral het masterprogramma Ethics of Education: Philosopy, History and Law. De taken betreffen: coördineren en promoten van de mastertrack, colleges geven en begeleiden van theses en stages. Onderzoek vindt plaats binnen het onderzoeksprogramma Education in Culture. Het onderzoek kan een meer theoretisch of een meer historisch accent krijgen, afhankelijk van de expertise van de onderzoeker. Het wetenschappelijk onderzoek dient te leiden tot (peer-reviewed) internationale en nationale publicaties en presentaties op nationale en internationale conferenties.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

• gepromoveerd, bij voorkeur op het terrein van ethiek van opvoeding en onderwijs, geschiedenis van opvoeding en onderwijs en/of rechten van het kind
• wetenschappelijke publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften
• ervaring met het geven en coördineren van onderwijs; in bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs, een vergelijkbare kwalificatie of bereidheid deze te verwerven; de bereidheid zich verder te bekwamen op didactisch vlak
• goede beheersing van het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 36 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris afhankelijk van kwalificaties en werkervaring van minimaal € 3.637,- (schaal 11 Nederlandse Universiteiten) tot maximaal € 5.656,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van 3 jaar.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Solliciteren
U kunt solliciteren door uw sollicitatie in te sturen vóór 06.02.2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Sollicitanten dienen de volgende documenten aan te leveren:
1. een motivatiebrief
2. een up-to-date curriculum vitae
3. een korte omschrijving van uw onderzoeksexpertise en onderzoeksambities
4. namen en contactinformatie van 2 referenties.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 31.000 studenten en 5.600 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De vacature is bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW). Deze faculteit is onderdeel van de RUG en is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. Onze theoretisch en methodologisch stevig gefundeerde kennisdomeinen – psychologie, sociologie, pedagogiek, onderwijskunde, en vakdidactiek – willen we blijven ontwikkelen.

De basiseenheid Pedagogiek maakt onderdeel uit van de Afdeling Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde (PedOk) van GMW. De basiseenheid verzorgt onderwijs voor bachelorstudenten in de bachelorprogramma’s Pedagogische wetenschappen en AOLB (Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs) en voor masterstudenten in het internationale masterprogramma Ethics of Education: Philosophy, History and Law. Het onderzoek betreft opvoeding en onderwijs in de context van cultuur en samenleving en wordt uitgevoerd binnen het onderzoeksprogramma Education in Culture.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €5656 per maand
  • Gepromoveerd
  • 219011

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you