Universitair Hoofd Docent of Hoogleraar Medische Statistiek

Universitair Hoofd Docent of Hoogleraar Medische Statistiek

Geplaatst Deadline Locatie
15 jan 10 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 mrt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

- U bent een ambitieuze onderzoeker die van wetenschappelijke uitdagingen houdt.
- U bent in staat om uzelf en uw unit duidelijk te profileren als expertisecentrum op het terrein van de statistiek van levensloop epidemiologie.
- U kunt goed samenwerken met epidemiologische en klinische onderzoekers.
- U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat bruggen te bouwen naar andere specialismen.
- U geeft inhoudelijk leiding aan de unit 'Medische statistiek en besliskunde'.
- U verricht samen met promovendi wetenschappelijk onderzoek op het terrein van medische statistiek en levensloop epidemiologie ('life course epidemiology').
- U geeft onderwijs in de medische statistiek, samen met medewerkers van de unit en de afdeling.
- U valt direct onder het hoofd van de afdeling Epidemiologie.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Een gepromoveerde biostatisticus, met een sterke kwantitatieve achtergrond (een afgeronde studie in wiskunde, statistiek, econometrie of gelijkwaardig) en ervaring in de medische wetenschap/life sciences.
- Een internationaal gerespecteerde onderzoeker blijkend uit excellente publicaties in peer-reviewed tijdschriften en wervend vermogen.
- Gedegen kennis van klinisch wetenschappelijk onderzoek.
- Affiniteit met 'life course epidemiology'.
- Aantoonbare ervaring met het ontwerpen en verzorgen van onderwijs, bij voorkeur met een medische opleiding.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

1) Het betreft een aanstelling van een jaar (artikel 241 van de cao), bij voldoende functioneren wordt dit dienstverband na een jaar opgevolgd door een dienstverband voor onbepaalde tijd.
2) Afhankelijk van relevante werkervaring en opleiding wordt de vacature opgevuld op het niveau van UHD of Hoogleraar. In beide gevallen zal een gesprek met een benoemingsadviescommissie tot de procedure behoren. Bij aanstelling als UHD worden, indien wederzijds gewenst, afspraken gemaakt m.b.t. voorwaarden voor eventuele promotie naar HL2. Afhankelijk hiervan wordt u een passend salarisaanbod gedaan. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Epidemiologie

De onderzoeksfocus van de afdeling Epidemiologie van het UMCG is ‘Levensloop epidemiologie’ binnen het UMCG/RuG brede thema ‘Gezond ouder worden (Healthy Ageing)'. Deze onderzoekstraditie en - expertise blijkt onder meer uit de verschillende grootschalige cohortstudies binnen de afdeling. Naast studies in de algemene populatie worden er, in samenwerking met klinische afdelingen van het UMCG, verschillende specifieke patiëntcohorten onderzocht. De afdeling heeft een prominente positie binnen het LifeLines onderzoek (het drie-generatie bevolkingsonderzoek onder ruim 167.000 inwoners van Noord-Nederland). De afdeling heeft jaarlijks ca. 300 wetenschappelijke publicaties en 15 promoties en biedt een dynamische, internationale werkomgeving. Details zijn te vinden in ons jaarverslag op www.EpidemiologyGroningen.nl.

De unit 'Medische statistiek en besliskunde' van de afdeling initieert en verricht theoretisch en toegepast wetenschappelijk medisch-statistisch onderzoek binnen het thema 'Life course epidemiology'. Dit thema vraagt statistische expertise op het gebied van longitudinale data analyses en survival analyses, waar causaliteit, data harmonisatie en missing data belangrijke onderwerpen zijn. De unit moet een leidende rol gaan spelen in de ontwikkeling van methoden voor analyse van complexe data, omics data, systems biology en Big Data. De unit geeft onderwijs in vrijwel alle UMCG opleidingen (met name Geneeskunde, Research Master Clinical and Psychosocial Epidemiology en postdoctoraal onderwijs), adviseert de epidemiologen van de afdeling en verzorgt consulten voor onderzoekers van het UMCG.

Door het vertrek van de huidige hoogleraar is er bij de afdeling Epidemiologie een vacature ontstaan voor een UHD of hoogleraar medische statistiek. We zoeken een enthousiaste collega die haar/zijn energie wil omzetten in innovatief statistisch onderzoek op het terrein van biobanken en cohortonderzoek en in het bijzonder op het gebied van longitudinale data en survival analyses.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 190048

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you