Universitair Docent (tenure track)

Universitair Docent (tenure track)

Geplaatst Deadline Locatie
17 jan 31 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jan 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De sectie Staats- en Bestuursrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is op zoek naar een Universitair Docent. Met het oog op bestendiging van de goede internationale en nationale reputatie van de leerstoelgroep en gegeven de pensionering van senior-staf per 2022-2023 wordt gezocht naar een kandidaat voor de positie van Universitair Docent die over het talent beschikt om zich binnen een periode van maximaal vijf jaar te ontwikkelen tot Universitair Hoofddocent binnen een tenure track, waarbij prestatieafspraken worden gemaakt over onderwijs-, onderzoeks- en bestuurlijke taken.

Taken:

  • coördineren, ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs in de bachelor- en de masteropleidingen op het gebied van het constitutioneel recht;
  • begeleiden van bachelor- en masterscripties;
  • verrichten en publiceren van zelfstandig en hoogwaardig onderzoek op het gebied van constitutioneel recht;
  • actief bijdragen aan de onderzoeksgemeenschap van de Faculteit;
  • aantrekken van tweede en/of derde geldstroomonderzoek;
  • verrichten van bestuurlijke en organisatorische taken binnen de sectie en/of de Faculteit (bijvoorbeeld opleidingscommissies, examencommissie etc.).

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je bent de geschikte kandidaat als je:

  • bij voorkeur gepromoveerd bent op een uitstekend proefschrift, bij voorkeur op constitutioneelrechtelijk gebied;
  • de ambitie en het talent hebt je te ontwikkelen tot een nationaal en internationaal vooraanstaand onderzoeker op het gebied van het Europees constitutioneel recht in brede zin;
  • uitstekende didactische kwaliteiten, in het Nederlands en in het Engels, hebt (blijkend uit onderwijsevaluaties);
  • aantoonbare ervaring hebt met coördinatie van grote bachelor- en mastervakken, inclusief het voorbereiden van onderwijsmateriaal en opstellen van tentamens;
  • vernieuwende ideeën over juridisch onderwijs en goede didactische kwaliteiten hebt, blijkend uit onderwijsevaluaties;
  • de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO-certificaat) hebt of de bereidheid om dit op korte termijn te behalen;
  • aantoonbaar vermogen tot wetenschappelijke publicaties op het terrein van het staatsrecht hebt, blijkend uit publicaties in bij voorkeur in vooraanstaande internationale tijdschriften of boeken;
  • het vermogen hebt om tweede of derde geldstroomonderzoek aan te trekken;
  • aantoonbare ervaring met bestuurlijke en organisatorische taken hebt;
  • uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en de Engelse taal hebt;
  • goede ICT-vaardigheden hebt.

Bij de aanvang van de aanstelling worden de nadere eisen die worden gesteld aan de binnen de periode van maximaal vijf jaar te bereiken prestaties op gebied van constitutioneelrechtelijk onderwijs en onderzoek, alsmede bestuurlijke en organisatorische taken, afgestemd op de aan te stellen medewerker.

Bij eventuele interne kandidaten met een vaste aanstelling aan de UvA worden loopbaanpad-afspraken gemaakt die naar hun aard overeenkomen met de eisen die in een tenure track worden gesteld.

In beginsel jaarlijks wordt de aangestelde medewerker gemonitord op het voldoen aan de gestelde eisen, terwijl beoordeling geschiedt door een beoordelingscommissie.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een doelgerichte, informele organisatie. De aanstelling is in eerste instantie in tijdelijke dienst voor de duur van vijf jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Op deze functie is het UFO-profiel Universitair Docent/ Universitair Hoofddocent van toepassing. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring als Universitair Docent minimaal €3.637 en maximaal €5.656 (schaal 11/12 Cao NU) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur) en als Universitair Hoofddocent minimaal €5.039 en maximaal €6.738 (schaal 13/14 Cao NU). De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Met ruim 3700 studenten en 400 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de Engelstalige en interdisciplinaire opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij elf masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De Faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene rechtsleer, Arbeids- en informatierecht, Internationaal en Europees publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

De leerstoelgroep Staatsrecht is onderdeel van de sectie Staats- en Bestuursrecht bij de Afdeling Publiekrecht en verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van het constitutioneel recht. Het onderzoeksprofiel van de leden van de sectie, dat het onderwijs mede bepaalt, is grondrechtelijk, internationaal rechtsvergelijkend en Europees georiënteerd.

Medewerkers van de afdeling verzorgen onderwijs in de bacheloropleidingen Nederlands recht en in de masteropleiding Publiekrecht.

Het onderzoek van de leden van de sectie is ondergebracht bij het Amsterdam Centre for European Law and Governance, het Instituut voor Informatierecht, en het Amsterdam Centre for International Law (ACIL), terwijl de medewerkers tevens betrokken zijn bij de onderzoeksprogramma’s van de interuniversitaire onderzoeksschool Ius Commune (Universiteit Maastricht - KU Leuven - Universiteit Utrecht - Universiteit van Amsterdam). De leerstoelgroep Staatsrecht verschaft tevens de institutionele inbedding van het vooraanstaande internationale wetenschappelijke tijdschrift European Constitutional Law Review(Cambridge University Press).

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-rechtsgeleerdheid/faculteit-der-rechtsgeleerdheid.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4zGQ9Ysg

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • €3637—€6738 per maand
  • Universitair
  • 19-033

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you